Vuoden 2020 jäsenmaksuihin liittyvänä

6.2.2020

Tiedoksenne ja tarvittaessa jäsenistölle edeleen tiedotettavaksi vuoden 2020 Paistinkääntäjien henkilöjäsenmaksuun liittyvä epäkohta.

 

Vuoden 2020 jäsenmaksu lähti ensimmäistä kertaa uuden laskutusjärjestelmän kautta ja siinä on valitettavasti ilmennyt kaksi virhettä, jotka tulivat ilmi vasta nyt, kun laskut lähetettiin.

 

1. Noin 80 henkilöjäsenen jäsenmaksu lähti virheellisesti kilpiyrityksille järjestelmävirheen vuoksi. Vika löydettiin ja uudet henkilöjäsenmaksut on lähetetty "oikeaan osoitteeseen" ja kilpiyrityksille on tiedotettu, että voivat hävittää laskun.

2. Kaikille jäsenille (jotka ovat myös OMGD jäseniä) on lähtenyt lasku, josta on asetusvirheen vuoksi jäänyt toinen selitysrivi pois. Tässä poisjääneessä selitysrivissä olisi ollut tieto, että OMGD maksu on 22 €. Näin ollen jäsenmaksu 123 € + OMGD maksu 22 € ovat yhteensä 145 €, joka sinänsä on laskun yhteenvetorivillä oikein.

 

Kummatkin virheet on nyt korjattu ja seuraavassa laskutuksessa näitä ei pitäisi olla.

 

 Mikäli jäsen haluaa, voidaan hänelle lähettää uusi lasku, jossa on selkeästi eroteltu jäsenmaksun osuus ja OMGD maksun osuus.(Mielellään emme automaattisesti lähetä laskuja kaikille uudestaan, sillä todennäköisesti siitä seuraisi vielä suurempi vahinko; tukuittain tuplasti maksettuja jäsenmaksuja). Eli pyyntöä vastaan lähetämme uuden maksun. Pyynnön voi osoittaa minulle tai suoraan tilitoimistoon (satu.ihander-niittymaki@bonum.fi)

 

Hämmennystä herättää varmaan myös se, että samalla, kun laskutus uusiutui, muuttuivat myös jäsenmaksut. Taksojen muutos ei johdu uudesta laskutusjärjestelmästä, vaan vuosikokouksen hyväksymästä päätöksestä korottaa maksuja Pariisin korotuksia vastaavalla tavalla.

 

Pahoittelen em. virheistä aiheutunutta harmia ja ylimääräistä vaivaa. Aina kun järjestelmiä ja syysteemeitä muutetaan kasvaa virheiden mahdollisuus ja niin kävi myös tällä kertaa. 

 

--

Ystävällisin terveisin

Elina Särmälä

040 827 4667