Lämpimästi tervetuloa Lahden Puusta pöytään suurkapituliin 22.-24.8.2025

Lahti tunnettiin vielä sata vuotta sitten puuseppien kaupunkina. Tämän vuoden suurkapituli järjestetään Lahden historiallisissa, vanhoissa Askon ja Iskun huonekalutehtaissa. Nämä molemmat miljööt kuvastavat Lahden perinteistä teollisuushistoriaa.

Lahdessa on pitkä historia myös monilla elintarviketeollisuuden yhtiöillä. Näistä tunnettuja ovat muun muassa Polttimo, Viking Malt, Fazer, Hartwall ja Teerenpeli Yhtiöt sekä useat alueen viljan tuotantoon osallistuvat tilat.

Lahden ainutlaatuinen, maailman paras pohjavesi, on yksi syy alueen merkittävään juoma- ja leipomoteollisuuden syntyyn.

Lahtelaiset oppilaitokset LAB-ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Salpaus tukevat niin elintarviketeollisuuden tutkimusta ja koulutusta kuin ravintola-alan ammattilaistenkin koulutusta.

Lahden seudun markkinointiyhtiö Visit Lahti panostaa merkittävästi alueemme ruokamatkailuun ja sen kehittämiseen.

Suurkapitulin nimi ”Puusta pöytään” kuvastaa kaupunkimme matkaa puusepänteollisuuden juurilta nykypäivään. Se korostaa elintarviketeollisuuden ja alueen ruoan tuotannon merkitystä koko matkan - pellolta ja tuotantolaitoksista ravintola-alan ammattilaisten hyppysten kautta meidän kaikkien nautittavaksi.

Lämpimästi tervetuloa Lahteen, elokuussa nähdään!

Lahden vouti Jari Prami ja Lahden voutineuvosto
 

Kuva: Juha-Pekka Huotari / Lahden kaupunki

Puusta pöytään -kapitulin ohjelma

Huom! Ohjelman lopussa on 2 linkkiä, missä vielä tarkemmat yksityiskohtaiset ohjeistukset ja aikataulut kaikista viikonlopun tapahtumista.

Ohjelma:

  • Perjantai 22.8.

    • Messilä Golf - etukäteen ilmoittautuneille. Klo 9.15 ilmoittautuminen alkaa Messilässä. Osoite on Messilä Golf,  Messiläntie 240, 15980 MESSILÄ.
       

    • Pe 22.8. Tervetuloa suurkapituliin! Ilmoittautuminen Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aulassa kello 13 – 17. Ilmoittautumisen yhteydessä jaetaan osallistujille kassi, jossa on mm. perjantain illallisen drinkkiliput. Samassa yhteydessä saat tiedon lauantain lounaspaikastasi. Rôtisseurs-kauppa palvelee aulassa pe klo 13-17, la klo 10-12 ja illallisen jälkeen ja tarvittaessa vielä sunnuntaina aamupäivällä.
       

    • Vapaaehtoinen oheisohjelma pe 22.8. klo 14-15 (Huom! Aikataulun muutos!) Tutustuminen Food Pilot Plant, Lahti kampus, Mukkulankatu 19. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.8. sähköpostitse presse.lahti@gmail.com
       

    • Pe 22.8. Dîner Amical, klo 18 ovet auki ja illallinen klo 19.00 Osoite: Ravintola Werstas, Askonkatu 9, (ravintoloitsijana CMB Ravintolat). Yhteiskuljetus Seurahuoneen edestä. Pukukoodi pikkutakki ja käädyt. Kuljetusaikataulut lisätietosivulla. Linkki ohjelman lopussa.

    Lauantai 23.8.

    • La 23.8. klo 12 - 14 kapitulilounaat Lahden kilpiravintoloissa (Ravintola Roux, Ravintola Taivaanranta ja Lahden Seurahuone). Pukukoodi pikkutakki ja käädyt.
       

    • La 23.8. klo 14-14.45 kiinnostuneille viskitasting Ravintola Taivaanrannan alakerrassa. Hinta 20€ hlö sisältää opastuksen ja maistiaiset. Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta jäsentä. Ilmoittautumiset anu.lehto@teerenpeli.com perjantaihin 22.8. klo 14 mennessä.
       

    • La 23.8. klo 16.15 - 18 Installointi ja arvon vaihdot Isku Centerin auditoriossa, Mukkulankatu 19, Lahti.
      Yhteiskuljetus installointiin Lahden Seurahuoneen edestä.
      Kuljetusaikataulut lisätietosivulla. Linkki ohjelman lopussa.
       

    • La 23.8. klo 18.30 ovet auki Grand Dînerille, Ravintola Isku Center, Mukkulankatu 19, (ravintoloitsija Compass Group) Yhteiskuljetus lähtee Lahden Seuranhuoneelta ja palaa siihen takaisin. Pukukoodi smokki tai tumma puku, naisilla pitkä juhlapuku, sekä käädyt. Kuljetusaikataulut lisätietosivulla. Linkki ohjelman lopussa.
       

      Sunnuntai 24.8.

    • Su 24.8. klo 10.30 - 12  järjestömme vuosikokous Lahden Seurahuoneen Tiirismaa-kabinetissa, 2 krs.

      Tutustu illallisten menuihin TÄÄLLÄ!

      Lue TÄÄLTÄ tarkemmat tapahtumien yksityiskohdat aikatauluineen! 
       

Oheisohjelmaa kapituliviikonloppuun


Puusta pöytään -kapitulin GOLF-kilpailu Messilässä pe 22.8.

Golf-kilpailun ohjelma

9:15 Kilpailuinfo ja ilmoittautuminen 

9:40 Ensimmäinen lähtö

Hintaan sisältyy 9-reiän jälkeen pikkutauko, johon kuuluu sämpylä tai voileipä ja kahvi ja kierroksen jälkeen lounas seisovasta pöydästä.

Tulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan perjantaina Diner Amical -tilaisuudessa Askonkadulla.

Kilpailumuoto pistebogey. Lisäksi ohjelmassa pisin Drive ja Lähimmäksi lippua -kilpailut.

Golf-kilpailun hinta on 65 €/osallistuja. Messilä Golfin jäseniltä 25 €.
Golfiin ilmoittaudutaan samalla, kun ilmoittaudutaan kapituliin.

Golf-kilpailusta lisätietoja antaa Arja Hornborg, arja.hornborg@pp.inet.fi
 


Vapaaehtoinen oheisohjelma perjantaina 22.8. Food Pilot Plant

Lahteen on keskittynyt useita elintarviketeollisuuden yrityksiä ja alueemme on tunnettu erityisesti puhtaasta pohjavedestä ja runsaista viljapelloista. Tämän myötä Lahteen on perustettu myös aikanaan Viljaklusteri. Viljaklusterin aloitteesta on aloitettu tiivis yhteistyö alueemme korkeakoulun kanssa.

Lahden kampuksella sijaitseva Food Pilot Plant tarjoaa elintarvikealan yrityksille tuotekehitys- ja tutkimuspalveluita edistämään erityisesti juomien ja viljatuotteiden innovointia. Pilot-mittakaavan ympäristö mahdollistaa ideoiden tehokkaan ja joustavan jalostamisen kohti teollista mittakaavaa.

Olemme järjestäneet kiinnostuneille tutustumisen ainutlaatuiseen Food Pilot Plant laboratorioon ja sen toimintaan per klo 14.00 alkaen (kesto noin 1 tunti). Huom! Aikataulun muutos tehty.

Toimintaa esittelemässä on Food Pilot Plantilta on TK-asiantunija Pasi Raja, Lahden Seudun viljaklusterin puheenjohtaja ja Teerenpeli Yhtöiden perustaja Anssi Pyysing sekä Henrik Yli-Seppälä, Ladecin liiketoimintajohtaja ja Viljaklusterin varapuheenjohtaja.

Tutustu Food Pilot Plantiin TÄÄLLÄ.

Lahden kampus sijaitsee osoitteessa: Mukkulankatu 19, Lahti. 

Kokoontuminen pohjoisen sisäänkäynnin aulassa klo 13.00 (kartassa sinisellä LAB), jossa voidaan kirjata autojen rekisterinumerot järjestelmään.

Tässä ohjeet alueella pysäköintiin: https://www.iskucenter.fi/nain-liikut-meilla/

Ilmoittaudu mukaan ohjelmaan sähköpostitse presse.lahti@gmail.com 21.8. klo 16 mennessä!


Hotellikiintiö varattu Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelta

Lahdessa tapahtuu samana viikonloppuna paljon - täällä järjestetään mm. Lahti Historic Rally ja uusi urheilutapahtuma, joten kaupungissa on paljon vierailijoita. Onneksemme olimme ajoissa liikenteessä ja saimme varattua tapahtumaamme varten keskeiseltä paikalta Lahden Seurahuoneelta hotellikiintiön.

Tutustu hotelliin täällä: https://visitlahti.fi/matkailukohteet/solo-sokos-hotel-lahden-seurahuone-3/

Hotellihuoneet ovat varattavissa koodilla BROTISSEURS25.

Varaukset

Erikoishinnan saa mainitsemalla varauksen yhteydessä kiintiötunnuksen BROTISSEURS25

Sokoshotels valtakunnallinen myyntipalvelu +358300 870 000 tai Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, puh. 020 1234 655, email seurahuone.lahti@sokoshotels.fi tai Nettisivun kautta www.sokoshotels.fi (valitse oikea kaupunki ja majoituspäivät, tunnus syötetään kohtaan”Varauskoodit”)
 

Kampaamo- ja meikkipalveluita Lahdessa

Lahdessa on useita kampaamoita ja meikkauspalveluita tarjoavia yrityksiä aivan ydinkeskustassa. Olemme etukäteen tiedustelleet näiltä alla olevilta tahoilta, että he ovat varautuneet la 23.8. siihen, että palveluita tarvitsevia vierailijoita on kaupungissa. Suosittelemme varaamaan hyvissä ajoin kampaus- ja meikkiajat niitä tarvitseville.

Kampaamo Stooli
Tarjoaa kampaus- ja meikkipalveluita.
Linkki ajanvaraukseen: https://www.stooli.fi/nettiajanvaraus.html

Salon Paljärvi Team
Tarjoaa kampaus- ja meikkipalveluita.
https://salonpaljarvi.fi/

Kampaamo Stailis
https://www.facebook.com/Parturikampaamostailis
 
Parturi-kampaamo LIIKE Piia Larinto
https://timma.fi/yritys/parturi-kampaamo-liike-piia-larinto

Hair by Sipulish
https://sipulish.fi/

Salon Mazic, Mariankatu 15, puh 03 7822 525


Visit Lahti

Lahden seudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Visit Lahti sivusto on koonnut paljon erilaisia vinkkejä matkailijoille. Suosittelemme tutustumaan etukäteen tarjontaan.

Erityisesti ruokamatkailuun on myös panostettu ja sivustolta löytyy mm. matkailijan ruokavuoden kalenteri ja erilaisia makureittejä ja vinkkejä ruokamatkailuun.

Tästä linkistä pääset kootusti RUOKAELÄMYKSIIN ja MAKUREITEILLE sekä  RUOKAVUODEN KALENTERIIN.

Myös PANIMOT JA TISLAAMOT ovat hyvin tuotu esille.

Saapuminen Lahteen

Lahtea kutsutaan 15 minuutin kaupungiksi, eikä suotta. Lahti sijaitsee loistavien julkisten liikenneyhteyksien solmukohdassa.
 

Lahteen pääsee helposti junalla kaikista ilmansuunnista sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Helsingistä Lahteen hurauttaa noin tunnissa niin junalla kuin autolla. Vähähiilinen liikkuminen voi jatkua myös perille päästyäsi, sillä Lahden keskustahotellit ja ravintolat sijaitsevat muutaman minuutin kävelymatkan päässä Lahden Matkakeskuksesta.  

Tässä vielä linkki Visit Lahden kasaamiin saapumisohjeisiin: https://visitlahti.fi/etusivu/saapuminen/


Tapahtuman kumppanuudet

Pääkumppanit

Yksi tapahtumamme pääyhteistyökumppaneista on Lahden kaupunki. Vuonna 2025 Lahti juhlii upeaa merkkipäivää, sillä kaupunkimme täyttää 120 vuotta.

Lahti on Suomen johtava ympäristökaupunki ja yksi kestävän kehityksen edelläkävijöistä Euroopassa. Lahti on vahva urheilun ja kulttuurin tapahtumakaupunki, jossa ympäristöarvot asetetaan etusijalle. Salpausselän ansiosta Lahdessa juodaan maailman parasta hanavettä.

lahti.fi

#Lahti #CityofLahti #VisitLahti #Lahti120

Tukku, joka mahdollistaa tulevaisuutesi. 

Osana S-ryhmää toimiva Meira Nova on Suomen johtavia foodservice-alan tukkukauppoja. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavan kumppanuuden, johon on turvallista nojata nyt ja tulevaisuudessa.

Asiakkaitamme ovat muun muassa ravintolat, liikenneasemat, hotellit sekä julkishallinnon toimijat. Meidän avullamme asiakkaamme voivat keskittyä elämyksien ja ensiluokkaisen palvelukokemuksen tuottamiseen kannattavasti. Erinomainen toimitusvarmuus on meille kunnia-asia ja pidämme kiinni siitä, mitä lupaamme.
meiranova.fi

Juustoportti vastaa Grand Dînerin juustovalikoimasta.
 juustoportti.fi

Kaikki kumppanuudet


Ravintola Isku Center on osa Compass Groupia ja Compass Groupin kokkimaajoukkue ja kapteeni keittiömestari Antti Tynkkynen ovat suunnitelleet meidän tilaisuuden Grand Dînerin menun.

Compass Group Suomi tarjoaa laadukkaita ruoka- ja monipalveluita, joista asiakkaan on aina vaivatonta valita vastuullisesti. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt ravintoloissamme tarjottavalle lounaalle ja itse valmistamallemme pakatulle ruoalle Avainlippu-tunnuksen.

Kotimaiset ja sesonginmukaiset raaka-aineet ovat meillä etusijalla. Palvelemme asiakkaitamme suurella sydämellä, aina turvallisuus, terveys ja hyvinvointi etusijalla. Tuomme iloa ja virkistystä päivään koululaisille, opiskelijoille, työntekijöille, senioreille, hoivaa tarvitseville sekä tapahtumakävijöille paikan päällä tai mukaan otettuna.
 

Meillä jokaisen työpanosta arvostetaan: rakennamme yhdessä uusia toimintatapoja sekä parempaa henkilöstö- ja asiakaskokemusta. Meitä compassilaisia on Suomessa 3000. Palvelubrändejämme Suomessa ovat muun muassa Amica, Food & Co, Market 24/7 ja Unison.

https://www.compass-group.fi/

Lahden ainutlaatuinen hotelliklassikko

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on hotelliklassikko, johon on livahdettu arkea pakoon jo 1890-luvulta lähtien. Seurahuoneen vällyjen väliin on käpertynyt vieraita aina marsalkka Mannerheimista Ruotsin kuninkaallisiin. Myös sinä kuulut tähän arvovieraiden joukkoon, ja olemme onnellisia saadessamme sinut vieraaksemme.

Ainutlaatuiseen hotellikokonaisuuteen kuuluvat päätalon monipuolinen huonetarjonta sekä kätketty aarre - Seurahuone Loft House. Sisäpuutarha, tunnelmallinen lounge sekä tilaussaunat tarjoavat luksusta. Vieraillessasi meillä, olet osa hienoa tarinaamme.

Tervetuloa elämykselliseen ja luonnonrauhaa huokuvaan Lahteen!
 Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone | Hotellit Lahti - sokoshotels.fi

Ravintola Roux on tunnelmallinen, hyvästä ruoasta ja laadukkaasta viinivalikoimastaan tunnettu ruokaravintola Lahden keskustassa. Suomen Gastronominen Seura valitsi Rouxin Vuoden Ravintolaksi 2016.

www.roux.fi

Ravintola Taivaanranta Lahden keskustassa on tarjoillut oivaltavia makuelämyksiä ja pikantteja laatuviinejä herkkusuille vuodesta 2000. Chaîne de Rôtisseurs -kilpiravintolamme on osa Teerenpeli Yhtiöitä, jonka oman Panimo & Tislaamon persoonalliset oluet ja viskit maustavat myös Taivaanrannan keittiön luomuksia.

Tervetuloa viihtymään kanssamme!
 

www.taivaanranta.com

Teerenpeli Panimo & Tislaamo kertoo tarinaa intohimosta, paikallisuudesta ja laadusta.

Oluet, siiderit, long drinkit, viskit ja ginit syntyvät käsityönä perinteitä kunnioittaen, mutta makuja rohkeasti uudistaen. Lahteen juurtuneina olemme uskollisia alkuperällemme ja kaikkien juomien perusta onkin Salpausselän puhdas pohjavesi.

Teerenpelin panimotarina sai alkunsa vuonna 1995 halusta luoda oluita, jotka maistuvat yhtä ainutlaatuisilta kuin hetket niiden ympärillä. Ensimmäinen luomus oli Lysti-puolukkaolut ja sen jälkeen on syntynyt kymmeniä erilaisia juomia.

Vuonna 2002 toimintansa aloittanut Teerenpeli Tislaamo on vuosien varrella noussut mallasviskien ja ginien mestariksi. Laadusta kertoo muun muassa IWSC Worldwide Whiskey Producer -palkinnot vuosilta 2020 ja 2024 sekä lukuisat tuotteille myönnetyt mitalit. Teerenpeli Tislaamo on Suomen suurin mallasviskitislaamo, jossa perinteiset kupariset pannut luovat vuosittain noin 50 000 litraa viskitislettä. Jos haluat tehdä unelmastasi totta, voit hankkia oman viskitynnyrin – koska parhaat elämykset ansaitsevat kypsyä ajan kanssa.

Nostetaan siis malja paikallisuudelle, intohimolle ja hetkille, jotka maistuvat yhtä hyviltä kuin lasin sisältö!
 
Teerenpeli.com

Tertin Kartano – Ainutlaatuinen matkakohde Etelä-Savon sydämessä.

Tertin Kartano on historiallinen sukukartano ja elävä kartanotalous Mikkelissä, Järvi-Suomen sydämessä. Kartanossa yhdistyvät paikalliset maut, käsityönä valmistetut herkut ja ainutlaatuinen tunnelma, kaikki keskellä maalaisidylliä.

Tertti tunnetaan puhtaista, lähellä tuotetuista raaka-aineista, omavaraisesta puutarhasta ja tinkimättömästä estetiikasta. Kartanon pihapiirissä palvelevat tunnelmallinen kartanoravintola, viehättävä puutarhakahvila, herkkupuoti sekä kodikas kartanohotelli.

Tertti on täydellinen paikka niin pysähdykseen matkan varrella kuin pidempään vierailuun. Tarjoamme makuelämyksiä, majoitusta, juhlia ja kokouksia yli 40 vuoden kokemuksella.

Tule kokemaan Tertin taika: herkullinen ruoka, rauhoittava ympäristö ja lämminhenkinen vieraanvaraisuus tekevät jokaisesta vierailusta ikimuistoisen.

Tervetuloa Tertin Kartanoon!

https://tertinkartano.fi/ 

Makron on teollisuuden kehityskumppani. Tuemme teollisuusyrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä, aina tuotekehityksestä ja pilotoinnista modernisointeihin ja tuotannon tehostamiseen. Vuosi­kymmenten aikana karttuneella koneenrakennuksen kokemuksella autamme asiakkaitamme uudistumaan ja kasvamaan. Parannamme tuottavuutta automaation ja digitalisaation avulla ja rakennamme kestäviä tuotanto- ja sisälogistiikkaratkaisuja, jotka mukautuvat tulevaisuuden tarpeisiin.

Makron on 50-vuotias lahtelainen perheyritys. Meillä on suunnittelutoimistot ja automaatio­keskus­valmistus Suomessa sekä laitevalmistus Virossa. Liikevaihtomme on 19 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee yli 100 ammattilaista. Makron – Completely Industrial.

 www.makron.com.

 

Varma ja ketterä kumppani ammattirakennuttajille.

CMB-Ravintolat ja Ravintola Werstas ovat meidän perjantain Dîner Amical -kumppani.

CMB-Ravintolat-konserni on 13 toimipaikan muodostama ravintolaryhmä, johon kuuluu myös tilitoimisto, joka tuottaa tili – ja palkanlaskenta palvelut kaikille mukana oleville yhtiöille.

Ravintoloiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa. Työllistämme keskimäärin 100 henkilöä.
 
https://cmb.fi/

Porlammin meijeri on paikallisten maidontuottajien omistama itsenäinen yritys ja vanhin vielä toiminnassa oleva juustola Etelä-Suomessa. Lapinjärvellä yli sadan vuoden ajan toiminut Porlammin Meijeri on yhä vahvasti läsnä. Vuonna 1914 perustettu meijeri on kokenut monia muutoksia, mutta sen ydin on pysynyt samana: tuottaa laadukkaita ja innovatiivisia tuotteita kuluttajien tarpeisiin. 110 vuotta täyttänyt yritys on kulkenut pitkän matkan pienestä paikallisesta meijeristä moderniksi, kestävää kehitystä ja erilaisia vaihtoehtoja tarjoavaksi toimijaksi.

Porlammin Meijeri tunnetaan myös korkealaatuisista maitotuotteistaan, kuten juustoista, jogurteista ja voista. Mustaleima emmental on yksi Porlammin Meijerin tunnetuimmista tuotteista, ja sen voimakas maku on kerännyt arvostusta niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Juustola on perinteisten maitotuotteiden lisäksi valmistanut vuodesta 2016 lähtien erilaisia kasvispohjaisia juustoja, eli vuustoja, joilla vastataan markkinoiden kasvavaan kysyntään vaihtoehtoisista tuotteista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Porlammin Vege Plus-tuotesarjasta löytyy kasvipohjaiset vaihtoehdot moneen makuun.

Porlammin juustolan juustot valmistetaan yli satavuotiaalla osaamisella, sillä hyvällä maulla!

www.porlammin.fi

Kinnarin Tila on suomalainen menestysreseptit kilpailun voittaja
Hyvää elämää kaurasta suurella sydämellä - tänään ja huomenna.

Intohimosta suomalaiseen ruokaan, syntyi ensimmäinen kaurapohjainen valmisateriasarja. Halusimme tuoda kokonaisen täysjyväkauran osaksi meidän jokaisen ruokahetkeä. Nämä reseptit on luotu oman leivinuunin ääressä. Niissä maistuvat kotimaiset metsäsienet ja oman myllyn kaurat. Näin syntyi kotoisan herkullista ruokaa.

Täysjyväkaura-aterioita on tarjolla kolme versiota: Metsäsienet ja juusto, Mausteinen kana ja kasvikset sekä Lempeä jauheliha ja kasvikset. Kinnarin tilan kaura-ateria on Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailun voittaja. Ne löytyvät S-ryhmän kauppojen valikoimista ympäri Suomen.

www.kinnarintila.fi

Viipurilainen Kotileipomo on perheyritys toisessa polvessa ja Ylä-Hemmilän perheen yrittäjätarinan jatkona on yli sadan vuoden historia. Viipurilaisen Kotileipomon tukijalka on kaupoissa myytävät juureen lähiraaka-aineista leivotut ruis- ja artesaanileivät, jotka leivotaan perinteisin menetelmin. Lisäksi toimintaan kuuluu kahvilatoiminta. Leipä otetaan tosissaan, mutta työtä tehdään aina pilke silmäkulmassa. Ilo leipomisesta näkyy ja rehellisyys maistuu.

Viipurilaiselle tärkeitä asioita ovat aito tuoreus, lähiruoka ja vastuullinen toiminta. Viimeisten vuosien aikana olemme uudistuneet laajentaen toimintaamme ja toimitilojamme sekä uusien vähittäiskaupan leipävalikoimaamme tavoitteemme, Suomen parhaan palaleipäsarjan, ympärille.

www.viipurilainen.fi

Ainoa Winery - The Forest is Our Vineyard

Ainoa was founded by two immigrants who came to Finland to make great wine. It may sound hard to believe, but some of the best raw ingredients for wines grow in the forests here. And it isn’t just us claiming that. The numerous international awards our wines have been given are proof that from the Finnish forests can come some of the best wines on Earth. The forest is our vineyard!

To make the best wines, you need to start with the best fruit. And even though the climate of Finland is not suitable to grow grapes, it produces amazing berries, honey and other incredible wild ingredients. We carefully develop relationships with our suppliers, be they farmers or berry pickers (most of our berries grow in the wild), and carefully choose only the finest raw materials for our wines. You CAN taste the difference.
 

www.ainoawinery.com

Markprint – suomalainen painotalo ympäristöä arvostaville

Tarvitsetko käyntikortit nopeasti messuille? Olihan myös flyereita ja esitteitä riittävästi? Entä roll-up, onhan yrityksesi ilme sielläkin edustavasti läsnä? Anna Markprintin hoitaa kiireelliset ja kiireettömät painotyötarpeesi. Hoidamme hommat kerralla maaliin ympäri Suomen.

www.markprint.fi

Bulkkituotteet eivät ole meitä varten – tavoitteenamme on nostaa persoonallisia, äärimmäisen hyvän hinta-laatusuhteen juomia kaikkien saataville. Haluamme kehittää pohjoismaista juomakulttuuria laadukkaampaan suuntaan sekä tukea pientuottajien elinkeinoa ja kultuurillis-historiallisesti merkittäviä viinialueita.

www.viinitie.fi

Prescott Oy on yksi Suomen johtavia vähittäiskaupan jakelijoita. Erityisosaamisaluettamme on merkkielintarvikkeiden maahantuonti ja markkinointi, minkä lisäksi kehitämme omia tuotemerkkejämme. Tiimimme koostuu noin 20 kaupan alan ammattilaisesta, joiden intohimona on tuottaa uusia makuelämyksiä suomalaisille kuluttajille, kehittää asiakkaidemme kokonaismyyntiä ja olla paras kumppani päämiehillemme. Prescott tuo maahan mm. Rummo-pastaa.
www.prescott.fi


Jos haluatte tukijaksi tapahtumaan, ottakaa yhteyttä presse.lahti@gmail.com.