Jäsentapahtumat
1.2. Ravintolavierailu -Restaurant Solitary
Ravintola Solitary sijaitsee Saimaan luonnon rauhassa, tarjoten ainutlaatuisia illalliselämyksiä erossa maailman kiireestä. Intohimo käsityöhön ja laadukkaaseen ruokaan näkyy kaikessa heidän tekemisessään. Ravintolan nimi kuvastaa paitsi eristäytynyttä sijaintia, myös omaperäistä, rohkeaa lähestymistapaa ruoanlaittoon. Savolaisranskalaisen Remi Trémouillen perustama Solitary yhdistää innovatiivisuuden ja lämpimän tunnelman, ja se onkin tänä vuonna valittu Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Remi Trémouillen henkilökuntineen tarjoilee meille viiden ruokalajin illallisen, jossa on huomioitu ympäröivän luonnon antimet; Saimaan kalaa ja riistaa, paikallista luomukarjaa, sekä marjoja, sieniä ja villiyrttejä lähimetsistä. Lisäksi voitte valita mieleisen juomapaketin illalliselle.
- Kuljetus on järjestetty Rantasalmelle yhdistyksen puolesta ja sisältyy osallistumismaksuun. Kuljetus lähtee klo 15.00 Joensuun keskustan matkailupysäkiltä. Paluu Rantasalmelta lähtee illallisen päätyttyä, arviolta kello 21.00.
- 5 ruokalajin menu viinipaketilla,
sisältäen alkujuoman 165,40 €/hlö - 5 ruokalajin menu puolikkaalla viinipaketilla,
sisältäen alkujuoman 131,40 €/hlö - 5 ruokalajin menu alkoholittomalla juomapaketilla, sisältäen alkoholittoman alkujuoman 141,80 €/hlö
Ilmoittautuminen: viimeistään 9.1.2025.
Pukeutumiskoodi: Smart Casual + käädyt

.png)
25.1. Blinit - klassikoita uudella twistillä
Tervetuloa blinien maailmaan, jossa perinteet kohtaavat uudenlaisen luovuuden! Tämä kurssi vie sinut syvälle blinien historiaan ja valmistukseen, mutta maustamme klassisen herkuttelun ripauksella modernia otetta.
Yhdessä opettelemme valmistamaan blinien täydellisen taikinan ja tutkimme, miten perinteisiä täytteitä voi päivittää rohkeilla ja yllättävillä makuyhdistelmillä. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja viedä rakastetut klassikot uudelle tasolle.
Tule mukaan luomaan blini-innovaatioita ja löytämään uusia suosikkeja!
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.
Aika: 25.1.2025, kello 16.00.
Hinta: 40 €, sisältää bliniaterian ja juomat.
Pukukoodi: Smart Casual + käädyt.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 19.1.2025.
.png)
.png)
15.2. Makumatka Thaimaahan -ruokakurssi
Tervetuloa ainutlaatuiselle makumatkalle! Uusi jäsenemme, thaimaalainen kokki Siahsaman Sira Bombalta, johdattaa meidät kotimaansa ruokakulttuuriin ja jakaa thaikeittiön perinteitä sekä moderneja makuja.
Illan aikana valmistamme yhdessä hänen opastuksellaan upean thaimaalaisen aterian, jossa yhdistyvät tuoreet raaka-aineet, aromikkaat mausteet ja autenttiset tekniikat.
Tule mukaan kokemaan makuja, inspiraatiota ja hyvää seuraa!
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.
Aika: 15.2. kello 17:00-20:00.
Hinta: 40 €, osallistuja.
Pukukoodi: Smart Casual + käädyt.
Ilmoittautuminen: viimeistään 8.2. mennessä.


28.-29.3 Kino Culinaire - elokuvaa ja makuelämyksiä!
Luvassa on ainutlaatuinen yhdistelmä elokuvien taikaa ja makuelämyksiä. Tule nauttimaan elokuvasta, ruoasta ja hyvästä seurasta!
Paikka: Elokuvateatteri Tapio, Kauppakatu 27, Joensuu.
Aika: .
perjantai 28.3. kello 19.00 100 litraa sahtia
lauantai 29.3. kello 12.00 Sparkling - samppanjan tarina
lauantai 29.3. kello 15.00 Paddington seikkailee
lauantai 29.3. kello 18.00 TIe sydämeen
Hinta: liput 10 €/elokuva. Lippuja saa Elokuvateatteri Tapiosta sekä Savon Kinot verkkokaupasta.

26.4. Kilpipäivä - World Chaine Day
Tervetuloa juhlistamaan World Chaîne Day -tapahtumaa 26. huhtikuuta Joensuun Local Bistroon! Tämä kansainvälinen juhlapäivä kokoaa yhteen gastronomian ystävät eri puolilta maailmaa, ja tänä vuonna nautimme paikallisista herkuista Joensuun kilpiravintolan lämpimässä tunnelmassa.
Ennen illallista pidämme vuosikokouksen.
Paikka: Ravintola Local Bistro, Kauppakatu 32.
Aika: 26.4. kello 18:00-18:30 kokous, ja illallinen kello 18.30 alkaen.
Menu:
VIHREÄÄ PARSAA, UPPOMUNA JA HOLLANDAISEA L,G
Keitettyä parsaa, uppomuna, Västerbotten-juustoa, graavikeltuaista
SAVULOHTA JA PARSAA L, G
Savustettua lohta, vihreää parsaa, rapeaa perunaa, Antiboisekastiketta
PASSIONSORBET, KOOKOSTA JA PISTAASIPÄHKINÄÄ L, G
SITRUUNATARTALETTI JA APPELSIINIA L
Sitruunacremellä täytetty tartaletti, marenkia ja marinoitua appelsiinia
KAHVI /TEE
Hinta: Menu 44,00 €/hlö ja viinipaketti 20,00 €/hlö
Pukukoodi: Smart Casual + käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 16.4. mennessä.
.png)
.png)
13.9. Rapujuhlat
Nyt on rapujuhlan aika! Rotisseurs-rapujuhlat kutsuvat nauttimaan kauden parhaista ravuista, herkullisesta menusta, tarkoin valituista juomista ja iloisesta juhlahengestä. Tule mukaan nostamaan malja ja laulamaan snapsilauluja hyvässä seurassa!
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.
Aika: 13.9.2025, kello 18:00 alkaen.
Menu:
Alkuruoka: Tuoreita rapuja tillin kera
Pääruoka: Mehevää hirvipaistia, samettiset kermaperunat ja paahdetut juurekset
Jälkiruoka: Marjat, sabayonekastiketta ja suklaahippuja
Hinta: 70 €, sisältää ruoan ja juomat.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.


3.10. Ravintola Bomban kilvenluovutusjuhla
Lokakuussa juhlistamme Ravintola Bomban merkittävää hetkeä, kun se vastaanottaa arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Tämä tunnustus tekee Bombasta Pohjois-Karjalan toisen kilpiravintolan ja vahvistaa alueemme asemaa laadukkaan gastronomian kentällä.
Lämpimästi tervetuloa mukaan jakamaan tämä juhlahetki kanssamme!
Paikka: Ravintola Bomba.
Aika: 3.10. kello 19.00 alkaen.
Kuljetus: Joensuusta järjestetään halukkaille kuljetus. Lähtö kello 17.00 matkailupysäkiltä ja paluu puoliltaöin (kuljetus kuuluu hintaan).
Menu:
Sekapotakoita & suolakalaa
Philippe de Nantheuil Champagne Brut
Suolattua siikaa, peruna creemiä & kuivattua savuhaukea.
Ohrapuuroa, suolattua puolukkaa & kanttarellia
Chablis Saint Martin
Yön yli haudutettua Krannin tilan ohraa, pikkelöityjä kanttarelleja & suolattua puolukkaa
Haudutettua hanhea & pihlajanmarjaa
Valamon Vaeltaja
Hauhalan hanhi ballontine, pikkelöityä pihlajanmarjaa, paahdettua maa-artisokkaa & palsternakkaa
Karjalan sonnia, villiä sikaa & karhunlaukkaa
L’Oratoire des Papes Rouge Châteauneuf du Pape 2021
Ylämaan härkää, villisika rilletteä, karhunlaukka perunaa & paistikastiketta
Karpaloita & Alkumuna
Valamon Serafi
Sokeroitua karpaloa, marenkia & kermaa
Hinta: Menu 79,00 €/hlö ja viinipaketti 40,00€/hlö
Pukukoodi: Tummapuku ja käädyt.
Ilmoittautuminen: 19.9. mennessä.


Majoitustarjous tilaisuuden osallistujille:
Hinnat 3.-4.10.2025 väliselle yölle:
metsäsiiven standard 1hh 100 €
metsäsiiven standard 2hh 115 €
järvisiiven superior 1hh 130 €
järvisiiven superior 2hh 145 €
lisävuoteet 25 €/aikuinen
Varaukset sokoshotels.fi tai Sokos Hotels app varauskoodilla BOMBAKILPI
Varaukset etuhinnalla 19.9.2025 mennessä saatavuuden mukaan.
5.12. Pikkujoulu
Tule juhlistamaan itsenäisyyspäivän aattoa perinteikkäissä pikkujouluissamme, joissa yhdistyvät hyvä ruoka, lämmin tunnelma ja iloinen yhdessäolo. Pikkujoulut järjestetään tuttuun tapaan nyyttikestiperiaatteella – tuo mukanasi yksi kalaruoka ja sen resepti, niin herkutellaan yhdessä ja inspiroidutaan joulupöydän parhaista mauista!
Voutikunta huolehtii illan pääruoasta, viinivalikoimasta ja muista tarjoiluista, jotka tekevät yhteisestä illasta rennon ja herkullisen. Pakkaa mukaasi joulumieltä ja valmistaudu viettämään leppoisaa iltaa hyvässä seurassa.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Paikka: Olli Tiaisen maja, Pärnävaarantie 26, 80400 Ylämylly.
Aika: 5.12.2023, kello 18:00 alkaen.
Hinta: 15 €.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 30.11. mennessä.

