Tampereen Paistinkääntäjät ry:n vuoden 2020 stipendiopiskelijat

25.1.2020

Maria Poso (vas.) ja Anna Rahikkala
Maria Poso (vas.) ja Anna Rahikkala

Tampereen Paistinkääntäjät ry:n vuoden 2020 stipendiopiskelijat julkistettiin TAMKin Catering Studion kokkausworkshopin yhteydessä 25.1.2020.

 

 

Anna Rahikkala on nokialainen 38-vuotias kolmannen vuoden restonomiopiskelija Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt useita vuosia elintarviketukussa erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Palo opiskelemaan kasvoi työvuosien aikana ja aika tuli kypsäksi nuorimmaisen lapsen vanhempainvapaan loputtua. Anna on kiinnostunut Tampereen seudun ravintola-alan kehittämisestä. Erityisen lähellä sydäntä on elämysten tuottaminen sekä ekologisuus. Restonomiopintojen aikana Anna on kerryttänyt kokemusta alalta työskentelemällä erityylisissä ravintoloissa. Tulevaisuuden tavoitteena on toimia ravintolapäällikkönä ja mahdollisesti myös ravintoloitsijana. Annalle on ominaista hallittu riskinottokyky ja itsensä sekä ympäristönsä kehittäminen. ”Mielenkiinto hyvää, laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa kohtaan on kasvanut koko elämäni ajan. En omaa kokin koulutusta, mutta olen hyvin kiinnostunut siitä, miten asiakkaan lautaselle saadaan tasapainoinen, eettinen ja taloudellisesti kannattava annos.”

Maria Poso on 21-vuotias kolmannen vuoden restonomiopiskelija TAMKista. Hän on valmistunut ylioppilaaksi 2017 ja hän haki sen jälkeen suoraan palveluliiketoiminnan koulutusohjelmaan. Hän on työskennellyt kahvilassa, ala carte -ravintolassa ja pitopalveluyrityksessä tarjoilijana. Asiakaspalvelu on ollut aina lähellä Marian sydäntä ja sitä hän haluaa jatkossakin tehdä alan parissa. Työkokemusta on kuitenkin kertynyt ensimmäisen harjoittelun ja koulun ohella työskentelyn ansiosta. Esimerkiksi cateringtyö on opettanut erittäin paljon organisointikykyä ja huolellisuutta sekä kokonaiskuvan hahmottamista. Tämän hetkinen gastronominen kiinnostus on selkeästi kohdistunut viinin ja ruuan yhdistämiseen sekä henkilökohtaisen asiakaspalvelun kehittämiseen. Siksi esimiesharjoittelu kohdistuukin henkilöstöpuolelle ja työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi perehdytyksen harjoittelu ja työntekijöiden ohjaaminen. Asiakaspalvelu ja itsensä kehittäminen kuuluvat olennaisesti Marian tulevaisuuteen ravintola-alalla.