Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2019 on Emmi Latvanne

1.11.2018

Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2019 Emmi Latvanne ja Tampereen vouti Mikko Reinikka (vas.).
Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2019 Emmi Latvanne ja Tampereen vouti Mikko Reinikka (vas.).
Emmin kilpailujälkiruoka, jossa pakollisena raaka-aineena mustikka.
Emmin kilpailujälkiruoka, jossa pakollisena raaka-aineena mustikka.

Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Nuorten Kokkien Tampereen aluekarsintakilpailu käytiin keskiviikkona 31.10. TAMKin Catering Studiossa. Kilpailun voitti valkeakoskelainen Rusticheria Stellan kokki Emmi Latvanne.

24-vuotias Emmi valmistui kokiksi vuonna 2015 Tredun Åkerlundinkadun toimipisteestä. Ennen Stellaa Emmi on ehtinyt työskennellä ravintola Astrorissa ja ravintola Viilassa. Vapaa-ajallaan Emmi harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja laulua. Laulu raikaa usein myös työn lomassa keittiössä.

– Arvostan lähellä tuotettuja sesongin raaka-aineita ja varsinkin jälkiruoat ovat intohimoni, Emmi kertoo. – Osallistuin kilpailuun ensimmäistä kertaa, koska haluan kehittyä kokkina ja haastaa itseni.

Seuraavaksi Emmillä on edessään Nuorten Kokkien SM-kilpailu 2. helmikuuta 2019 Tampereella. SM-kilpailun voittaja lähetetään syyskuussa Kanadan Calgaryyn MM-kilpailuihin.

Nuori Kokki -kilpailu on yksilösuoritus

– Nuorten kilpailut ovat keskeinen osa järjestömme kansainvälistä toimintaa, kertoo järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka. – Kilpailujen kautta itsetunto ja ammattitaito kasvavat. Nuorten Kokkien kilpailut ovat synnyttäneet vuosien varrella maahamme useita kirkkaita tähtiä.

­– On täysin absurdia verrata Nuorten Kokkien kilpailua esimerkiksi Kokkimaajoukkueen kilpailuihin. Kokkimaajoukkue harjoittelee kaksi vuotta ja hioo jotain pientä yksityiskohtaa joka toinen viikko. Nuorten Kokkien kilpailu on yksilökilpailu ja nuorille ammattilaisille yleensä elämänsä ensimmäinen kilpailu. Eteen annetaan mysteerilaatikko raaka-aineita sekä kolme tuntia aikaa suunnitella ja valmistaa kolmen ruokalajin menu neljälle. Haastava tehtävä kelle tahansa kokille, Mikko Reinikka jatkaa.

Chaïne des Rötisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhdessä kovatasoisten ammattilaisten ja aktiivisten harrastajien kanssa.

Tampereen Vuoden Nuori Kokki -kilpailujen voittajat

  • 2019 Emmi Latvanne
  • 2018 Emmiina Lehtonen
  • 2017 Teemu Ovaska
  • 2016 Kim Slotte
  • 2015 Lauri Urkko
  • 2012 Iida Moilanen
  • 2010 Lasse Haapaniemi
  • 2009 Jarmo Kajander
  • 2008 Reino Sarka
  • 2007 Anu Antila
  • 2006 Mikko Kautto
  • 2005 Arto Rastas