Nuorten kokkien 2018 MM-pronssi Tampereelle

8.9.2018

Taiwanissa Emmiina Lehtonen installoitiin samalla järjestön jäseneksi keltaisilla käädyillä arvoon Rôtisseur.
Taiwanissa Emmiina Lehtonen installoitiin samalla järjestön jäseneksi keltaisilla käädyillä arvoon Rôtisseur.
Keskellä Kanadan Joseph Tran ja toiseksi sijoittunut Saksan Michael Becherer vasemmalla.
Keskellä Kanadan Joseph Tran ja toiseksi sijoittunut Saksan Michael Becherer vasemmalla.
Nuorten kokkien MM-kilpailut pidettiin 7.-8.9. Taipeissa, Taiwanissa. 509-metriä korkea Taipei101 ja sen 86. kerroksessa sijaitseva ravintola oli
yksi gaalaillallisten viettopaikoista.
Tornissa on 101 kerrosta, mistä nimi juontaa.
Nuorten kokkien MM-kilpailut pidettiin 7.-8.9. Taipeissa, Taiwanissa. 509-metriä korkea Taipei101 ja sen 86. kerroksessa sijaitseva ravintola oli yksi gaalaillallisten viettopaikoista. Tornissa on 101 kerrosta, mistä nimi juontaa.
Emmiinaa valmentanut Arja Luiro (vas.), Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Culinaire Toni Leskinen mukana palkintogaalassa 8.9.2018.
Emmiinaa valmentanut Arja Luiro (vas.), Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Culinaire Toni Leskinen mukana palkintogaalassa 8.9.2018.

Tamperelainen Suomen vuoden nuori kokki 2018 Emmiina Lehtonen pärjäsi hyvin Taiwanissa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön organisoimissa Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa 8. syyskuuta 2018 ja kipusi jännittävän kilpailun pronssimitalille. Menestyksen toi kilpailusuorituksen harmoninen makukokonaisuus, luovuus ja esimerkillinen tekninen taito keittiössä.

Voiton vei Kanadan Joseph Tran ja toiseksi sijoittui Saksan Michael Becherer. Kilpailuissa oli edustettuna 22 eri maata. Tuomaristoon kuului 13 kansainvälisesti arvostettua tekniikka- ja makutuomaria, jotka arvioivat kilpailijoiden suoritukset Keittiömestareiden maailmanliiton kilpailuohjeistusta noudattaen.

Mittavan uran Suomessa ja kansainvälisesti tehnyt keittiömestari ja opetusneuvos, Conseiller Culinare Martti Lehtinen toimi Suomen Rôtisseurs-järjestön edustajana makutuomaristossa.

– Emmiinan suorituksessa oli paljon hyvää: valmistusmenetelmät, esillepano, raaka-aineiden rakenne ja suutuntuma olivat kaikki kohdillaan, Lehtinen kertoo. – Luovuus, makujen harmonia sekä raaka-aineiden ominaismakuja korostava valmistustapa nostivat Emmiinan palkintosijoille. Kolmen kärki oli todella tiukka.

Kisa perustui ns. Black box -ruokakoriin, jonka sisältö paljastettiin kilpailijoille vain puoli tuntia tunti ennen kokkauksen aloittamista. Kilpailijoiden piti suunnitella ja valmistaa 3-ruokalajin menu kolmen tunnin kilpailuajan puitteissa.

Palkintojen jako huipentui gaalailalliseen Shangri-La Taipei -hotellissa.

Kilpailumaat 2018

1. Canada, 2. Germany, 3. Finland ja muut maat sijoitusta ilmoittamatta aakkosjärjestyksessä: Australia, Austria, Belgium, Colombia, Dubai, Great Britain, Hungary, India, Malaysia, Mexico, Netherland, Norway, South Africa, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, U.S.A.

Suomen MM-mitalisijoitukset

Nuorten kokkien MM-kilpailut

  • 2005 kultaa Arto Rastas, Tampere
  • 2006 pronssia Mikko Kautto, Tampere
  • 2009 kultaa Lasse Koistinen, Lappi
  • 2015 hopeaa Laura Virolainen, Turku
  • 2018 pronssia Emmiina Lehtonen, Tampere

Nuorten sommelierien MM-kilpailut

  • 2015 hopeaa Heidi Mäkinen, Tampere