Tampereen voutikunnan stipendiopiskelijat vuonna 2018

15.12.2017


Tampereen Paistinkääntäjät ry palkitsee vuosittain kaksi opintojensa loppusuoralla olevaa TAMKin restonomiopiskelijaa kannustaakseen heitä eteenpäin urallaan. Stipendi on kaksiosainen, 20 % maksetaan stipendin julkaisun yhteydessä ja 80 % maksetaan kun opiskelija valmistuu. Opiskelijat valitsee TAMKin opettajista koostuva raati opiskelijoiden hakemusten perusteella. Tampereen stipendiopiskelijat, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä menestystä Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmassa restonomi AMK -opinnoissaan Tampereen ammattikorkeakoulussa, ovat vuonna 2018 Emmiina Lehtonen ja Juho Tuppurainen.

Emmiina Lehtonen on 24-vuotias restonomiopiskelija. Hän valmistui ravintolakokiksi Raumalla vuonna 2012 ja työllistyi heti kahvilan esimieheksi. Emmiina aloitti vuonna 2015 restonomiopinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opinnoissaan Emmiina on pyrkinyt tarttumaan jokaiseen mahdollisuuteen kehittyäkseen ammattilaisena. Hän pääsi kuukauden harjoittelujaksolle Osloon kolmen Michelinin ravintolaan Maaemoon.

     – Harjoittelu opetti minulle aivan uudenlaisia taitoja ja ajattelutapoja, Emmiina kertoo. – Se lisäksi antoi hyviä kontakteja tulevaisuutta varten.

     Toinen harjoittelujakso tapahtui Chef & Sommelier -ravintolassa, jonne Emmiina pääsi tutustuttuaan sen ravintoloitsijaan Sasu Laukkoseen tämän Maaemon vierailullaan.

      Vuonna 2016 Emmiina työskenteli opintojen ohessa ravintola C:ssä. Maaliskuussa 2017 hän lähti opiskelijavaihtoon Etelä-Koreaan neljäksi kuukaudeksi.

     – Itsensä kehittäminen on jatkuvaa työtä, ei tällä alalla koskaan tule valmiiksi, Emmiina muistuttaa. – Alan trendien seuraaminen on oleellisen tärkeää.

Emmiina voitti 1.11. myös Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2018 -kilpailun ja edustaa Tamperetta Suomenmestaruuskilpailuissa Oulussa 20. tammikuuta 2018.


Juho Tuppurainen on 25-vuotias kolmannen vuoden restonomiopiskelija. Hän on työskennellyt baareissa ja yökerhoissa asiakaspalvelutehtävissä viitisen vuotta ja koko ajan opintojen ohessa. Juho opiskeli ensin biologiaa Itä-Suomen yliopistossa, mutta kiinnostus ravintola-alaan voitti ja hän päätti hakeutua Tampereen ammattikorkeakouluun opiskelemaan restonomiksi. Juho oli kolmen kuukauden harjoittelujaksolla Lontoossa laadukkaassa cocktail-baarissa ja jatkosuunnitelmat liittyvätkin tulevaisuuden cocktail-kulttuurin ja tarjonnan kehittämiseen Tampereella.

    – Olen opinnoissani pyrkinyt kehittymään hyvien asiakaskokemusten tuottamisessa ja ravintolan taloushallinto-osaamisessa, Juho kertoo. – Haluan kehittyä kokonaisvaltaiseksi esimieheksi ja ehkä jopa yrittäjäksi. Tulevaisuudessa haluan edistää cocktail-kulttuuria Tampereella yhdistämällä siihen hyvän asiakaspalvelun ja palvelukokemuksen.

     Juho on osallistunut myös aktiivisesti ainejärjestötoimintaan ja oli vuoden Tampereen restonomiopiskelijoiden hallituksessa.

Chaîne des Rôtisseurs - Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö. Paistinkääntäjät kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Se on maailman ainoa järjestö, jossa keittiö- ja palveluammattilaiset sekä harrastajat toimivat yhdessä.

     Tampereella stipendien jakaminen pohjautuu järjestömme juuriin. Paistinkääntäjät sai alkunsa vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi julistuksen perustaa eri alojen mestarikiltoja juurikin nuorten ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi.


Tähän mennessä palkitut TAMKin restonomiopiskelijat:

  • 2018    Emmiina Lehtonen, Juho Tuppurainen
  • 2017    Katri Karppinen, Aarne Hietamäki
  • 2016    Reetta Toivanen, Touko Setälä
  • 2015    Essi Saari, Matti Hård
  • 2014    Emmi Vihersaari, Matti Hulpio
  • 2013    Jonna Lankinen, Sakari Savolainen
  • 2012    Henna Yli-Kyyny, Miika Niemi
  • 2011    Ulla-Mari Jarkko, Mika Hellstén
  • 2010    Johanna Miettinen, Hannu Palolampi