Herkullista Joulua ja maukasta uutta vuotta 2017

20.12.2016

Tampereen Paistinkääntäjillä on ollut jälleen vilkas tapahtumavuosi. Jäsentapahtumia on ollut kaikkiaan 14 erilaista Vaasan ja Oulun kapitulit mukaan lukien. Tapahtumiin on osallistunut yhteensä yli 800 tamperelaista vuoden aikana, mikä on upeaa! Kiitos aktiivisille jäsenille. Tampereen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti, vuoden 2016 lopussa jäseniä oli 339 henkilöä, joista noin puolet keittiö- tai palveluammattilaisia. Saimme myös uuden upean kilpiravintolan kun Ravintola Gösta sai kilven Mänttään elokuussa.

Jäsenkysely

TAMKin restonomiopiskelija Niina Partanen toteutti joulukuussa lopputyönään jäsenkyselyn Tampereen Paistinkääntäjille. Kyselyyn vastasi 149 jäsentä, mikä on lähes puolet jäsenmäärästämme. Vastaajista 55% oli harrastajia ja 45% ammattilaisjäseniä, joka sekin hyvin kuvaa jäsenistömme jakaumaa. Kyselyn tuloksiin voimme olla tyytyväisiä.

Vastaajista 94% koki gastronomian tärkeäksi tai erittäin tärkeksi syyksi liittymiseensä järjestöön. Jonkin verran tärkeäksi 5% ja vain 1% ei lainkaan tärkeäksi. Olemme maailman vanhin ja suurin gastronominen järjestö, joten olemme saaneet jäseniksemme selvästi oikeat ihmiset.

Jäsenten aktiivisuus vaihtelee. 80% vastaajista on osallistunut johonkin jäsentilaisuuteen vuoden aikana mutta 20% ei ole osallistut vuoden aikana yhteenkään tilaisuuteen. Tämä viidennes pitäisi saada aktivoitua mukaan ja siksi pyrimmekin järjestämään hyvin monimuotoisia tapahtumia.

Eniten kaivattiin lisää kokkausworkshopeja ja niitä onkin luvassa vuonna 2017 kolme erilaista: helmikuussa, kesäkuussa ja syyskuussa.

Informaation määrään ja tavoitettavuuteen oltiin hyvin tyytyväisiä; 91% mielestä informaatiota oli hyvin tai erittäin hyvin saatavilla. Meillä on olleet myös jo 4 vuoden ajan kaikki some-kanavat käytössä, joten aktivoikaa omat tilauksenne kuntoon niin saatte tietoa monista kanavista. Kilpiyritykset tarjoavat jäsenetuja ja ne ovat nähtävissä osoitteessa https://www.rotisseurs.fi/tampere/jasenedut-paistinkaantajille/

Järjestö koettiin kyselyyn vastanneiden mielestä kansainväliseksi, uudistuvaksi ja arvostetuksi. Vain 8% vastaajista oli eri mieltä. Ehkä aktiivisempi osallistuminen antaisi tuoreemman kuvan järjestön nykyisestä toiminnasta. Ainakin nuorten ammattilaisten aktivoitunut halu liittyä järjestöön kertoo järjestömme arvostuksen noususta.

Jäsentapahtumat 2017

Vuoden jäsentapahtumat on julkaistu nettisivulla https://www.rotisseurs.fi/tampere/ ja ilmoittautumislomake löytyy samalta sivulta. Tervetuloa tapahtumiin, mielenkiintoista on tulossa.

Mikko Reinikka, Tampereen vouti