Illallinen ravintola Gálla, Kuopio

5.12.2019 klo 18:00

Talon ruisleipää ja näkkileipää, karamellisoidulla voilla
Talon ruisleipää ja näkkileipää, karamellisoidulla voilla
Kaskinauriskeittoa
Kaskinauriskeittoa
Pounamu Pinot Noir 2018
Pounamu Pinot Noir 2018
Porocarpaccio
Porocarpaccio
Wolfenberger Steingrubler Riesling 2016
Wolfenberger Steingrubler Riesling 2016
Siikaa, maa-artisokkaa ja kuningasrapukastiketta
Siikaa, maa-artisokkaa ja kuningasrapukastiketta
Burgenland Beerenauslese
Burgenland Beerenauslese
Suklaata ja herukkaa
Suklaata ja herukkaa
Ari-Pekka Parviainen kiittämässä keittoön ja salin väkeä
Ari-Pekka Parviainen kiittämässä keittoön ja salin väkeä

Savon Rotisseurien viimeinen tilaisuus 2019 vuodelle oli pikkujouluillallinen uudessa Lapland Hotellin ravintola Gállassa. Illan pääosassa oli Gállan nimikkomenu, joka olikin kyllä maukas kokonaisuus.

Itsenäisyyspäivän alla kokoonnuimme Savon Paistinkääntäjät ry pikkujouluillalliselle uuteen Ravintola Gállaan Kuopiossa. Lapland Hotellin uusi ravintola osoitti kyllä harkittuja makuja ja sillä on selkeästi paikka Kuopiolaisessa ravintolamaailmassa. Illallinen alkoi lasillisella lakkakuohuvaa sekä keittiön tervehdyksellä ja se sisälti kaskinauriskeittoa, talon ruisleipää sekä näkkileipää ja karamellisoitua voita. Näiden jälkeen pohjoisissa mauissa siirryttiin porocarpaccioon, joka nautittiin oikein raikkaan Pinot Noirin kanssa. Pääruokana oli hiillostettua Inarin siikaa, maa-artisokkaa kuningasrapukastikkeessa, ja tämä nautittiin Alsacen Wolfenbergerin Reaslingin kanssa. Oikein hyvät ja tiiviit maut oli tässäkin kokonaisuudessa.Jälkiruokana oli sitten suklaata ja marjajäädykettä, ja tämän kaverina sitten hyvä jälkiruokaviini Burgenlandin Beerenauslese. Kahvin kanssa keittiö tarjoili vielä omat piparit, koristeenaan toffeenappi. Kokonaisuutena menu oli onnistunut ja makumaailma taattua Lapland hotelli tasoa. 

Lisäksi kiitokset kaikille illalliselle osallistujille ja mukavaa joulunodotusta toivottaen:

Juhani Simpanen

Bailli de Savo