Puusta pöytään suurkapitulin menut 22.-23.8.2025

Puusta pöytään -suurkapitulin menut ovat nyt julkaistu!

Kutsumme sinut makujen äärelle elokuiseen Lahteen. Puusta pöytään -kapituliteema kunnioittaa päijäthämäläisiä ja kotimaisia raaka-aineita, lähituottajien taitoa ja lahtelaista käsien taitojen perinnettä.

Nyt julkaisemme suurkapitulin iltojen tarkoin suunnitellut menut. Paikkoja on rajoitetusti jäljellä, joten suosittelemme varmistamaan paikkasi ajoissa. Ilmoittautumisaikaa on 30.6. asti.

 

Tervetuloa makumatkalle Lahteen - viljan ja veden maakuntaan

Loppukesän suurkapituli punoo yhteen Chaîne des Rôtisseurs perinteet ja paikallisen raaka-ainetarinoiden rikkauden. Nautimme Lahdessa kaksi illallista: rennon eloisan Dîner Amicalin ja juhlava Grand Dînerin – molemmat niistä ovat maustuneet puusta ja paikallisista raaka-aineista kumpuavilla sävyillä.
 


Perjantain 22.8.  Dîner Amical

Perjantain juhlanäyttämönä Askon talon historia

Perjantain Dîner Amical järjestetään historiallisessa Askon talossa, joka perustettiin Aukusti-Asko Avoniuksen toimesta vuonna 1918. Talossa toimi vuosikymmenten ajan Askon huonekalutehdas, joka tunnettiin laadukkaasta kotimaisesta puusta, käsityötaidosta ja ajattomasta muotoilusta.

Nykyään tehdassalien tarina jatkuu Ravintola Werstaana, joka arvostaa edelleen samaa käsityöperinnettä ja kotimaisia raaka-aineita. Werstas tuo tähän upeaan tilaan modernin ravintolakokemuksen, joka kunnioittaa suomalaisen ruoan juuria ja paikallisia makuja. Puusta pöytään -teemamme täydentyykin täällä saumattomasti, kun Askon talon historia ja Werstaan keittiön osaaminen kohtaavat lautasella.
 

Perjantain haluamme perinteiseen tapaan omistaa ystävien tapaamiselle ja iloiselle vapaamuotoiselle seurustelulle. Illallisen teemana on paikallisia ja kotimaisia tuotteita arvostava street food -ilta. Illalliseen sisältyy alkujuoma ja 2 juomalippua.


Perjantai-illan menu

Ylikypsää lammasta ja tyrnismetanaa

Merosen savupossua ja olutsipulia 

Vesijärven kuhaa ja Asikkalan omenaa ceviche

Tattimoussea ja Jukolan cheddaria

Porlammin Mustaleimaa ja mustikkaa

Ginillä mehustettuja Tuloiselan Marjatilan marjoja ja siiderisabayon

Suklaata ja karamellisoitua mallasta

 

Lauantain kapitulilounaat

Lauantain kapitulilounaat nautitaan Lahden kilpiravintoloissa Ravintola Rouxissa, ravintola Taivaanrannassa ja Lahden Seurahuoneella. Lounaalla on metsäaiheinen teema ja lounas sisältää alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan sekä viinipaketin. Tarkemmat menut ovat yllätys. Lounaille järjestävä organisaatio jakaa paikat etukäteen, jotta saamme kaikki osallistujat mahtumaan.
 

Lauantain Grand Dîner Iskun historiallisessa tehdasmiljöössä

Grand Dîner nautitaan Iskun entisessä huonekalutehtaassa, joka on ollut osa Lahden kaupunkikuvaa vuodesta 1928 lähtien. Perustajansa Eino Vikströmin käynnistämä Isku tunnetaan sukupolvien yli kantaneesta laadusta ja ajattomasta suomalaisesta muotoilusta.

Nykyisin Iskun tehdasmiljöö elää modernina yliopistokampuksena sekä ravintolakeskuksena, jossa toimii myös tapahtumapaikkamme ravintolasali. Lauantai-illan menun on suunnitellut ja toteuttanut arvostettu Compass Groupin keittiömestari Antti Tynkkynen. Antti on myös Compass Group Culinary Team of Finlandin joukkueen kapteeni ja tuo lautaselle vahvan osaamisen ja näkemyksellisyyden lisäksi kunnioituksen paikallisia raaka-aineita kohtaan.

Puusta pöytään -teemamme täydentyy täällä ainutlaatuisesti – ikonisen teollisuushistorian, suomalaisen ruokakulttuurin ja gastronomisen ammattitaidon yhdistyessä tyylikkääksi kokonaisuudeksi.
 

Grand Dîner menu

Mehustettua tomaattia, kuivattua tomaattia, grillitomaattikreemiä, fenkolilientä, pippuroitua mansikkaa, pikkelöityä jalapenoa, vadelmaa ja sitruunaverbenaa

Champagne La Chouette de Champillon Brut en Magnum

***

Sokerisuolattua Vesijärven kuhaa, tillimajoneesia, marinoitua avomaankurkkua, piparjuurikreemiä, paahdettua mallasleipämurua ja tillipiimää

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terassen, Itävalta

***

Sahdilla maustettua tattipuuroa, kylmäsavustettua ja kuivattua poroa, paistettuja sieniä, rosmariinilla maustettua punaviinimarjaa ja juures-siemenmysliä

Alessandro Rivetto Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italia

***

Metsän mauilla ja valkosipulilla glaseerattua naudan ulkofileetä, Teerenpelin ginillä maustettua paistikastiketta, peruna-palsternakkakakkua, timjamipaahdettua kesäporkkanaa ja grillattua varsiparsakaalia 

E.Guigal Gigondas, Rhône, Ranska

***

Juustoportin Viinitarhurin juustoa, villiyrteillä maustettua siemennäkkileipää ja kuusenkerkkä-karviaishilloketta

E.Guigal Gigondas, Rhône, Ranska

***

Mustaherukkavanukasta, lonkerosorbettia, jogurttimoussea, mustaherukkageeliä, paikallisella hunajalla maustettua kaurakakkua, suklaa-kauracrumblea ja koivusokerimarenkia 

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d’Asti, Piemonte, Italia

 

Koska kapituliin on vielä aikaa, pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin raaka-aineiden ja viinien saatavuuden osalta.