Turun jäsenkirjeet

Maaliskuun jäsenkirje 2018

Arvoisat Paistinkääntäjät,

 

”Kevät keikkuen tulevi, lumipenkat pehmitellen, tuulen lempeän keralla, sadepilvetkin mukana. Kevät keikkuen tulevi, antaa kukkaset kedolle, kutsuu linnut laulamahan, saapi lapset nauramahan, tuopi tuulien tohinan, korpeen kuusen kuiskehia. Kevät keikkuen tulevi, kori täynnä pensseleitä, väripurkkeja rutosti, kasvun tarpeet kainalossa, kaikki parhaimmat tavarat, kesää varten varmistettu”. Kirjoittanut Oiva Pennanen

Kevätpäiväntasaus on jo ohitettu, joten voimme huokaista helpotuksesta - päivä on jo yötä pitempi. Pitkä ja pimeä talvi on vihdoinkin takanapäin. Valon määrän vähitellen lisääntyessä saamme ryhtyä odottamaan ihanaa luonnon heräämistä kevättä kohti, vaikka se aina siltä näytäkään. Kevät keikkuen tulevi -runo kertoo luonnon heräämisestä kevääseen hyvin kuvaavin sanoin.

 

Helmikuu

Suuret kiitokset aktiivisuudestanne arvoisat Paistinkääntäjät. On tosi mukavaa järjestää tilaisuuksia aktiiviselle jäsenistölle. Helmikuun lopulla olimme vieraana Eckes-Granini Finland, Marlin mehutehtaalla. Saimme kuulla mehutehtaan toiminnasta ja kiersimme tehtaalla myyntipäällikkö Mika Lundin, markkinointipäällikkö Nina Lindenin ja tuotantopäällikkö Miika Aallon ohjaamana. Marlin vierailulla oli 30 henkilöä, jäseniä ja seuralaisia.

 

Maaliskuu

Naantalissa järjestetty ”Mestarit keittiössä” Kokkaus-workshop kiinnosti myös jäseniämme kiitettävästi. Kokkailupäivässä oli hieno tosi aktiivinen oppimisen ilmapiiri ja mukava tunnelma. Erityissuuret kiitokset päivän aikana taitavasta ohjauksesta keittiömestareillemme Chef Rôtisseur Jouni Vaarala, Vice Conseiller Culinaire Kai Järnström ja Chargé de Missions Tomi Aho. Mukana kokkailemassa 20 henkilöä. Kokkailun tunnelmaa ja tuloksia on nähtävissä kuvina sivuillamme kuvagalleriassa.

Kiitokset Rasekon johdolle, että saimme tilat käyttöömme kokkailua varten. Kiitokset tukijoillemme Metro-tukku, Kespro, Vihannespörssi ja Turun Osuuskauppa.

 

Turun Paistinkääntäjät ry:n vuosikokous pidettiin uudessa syksyllä avatussa kala- ja   äyriäisruokiin erikoistuneessa Ravintola Bassissa 20. maaliskuuta. Vuosikokouksen pöytäkirja on myöhemmin luettavissa kotisivuillamme.

 

Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus jaloitella ja tutustua Club Bassin tiloihin yläkerrassa.

Manu Events Oy:n viestintäjohtaja, Vice-Chargée de Missions Heli Nieminen, esitteli meille Ravintola Bassin toimintaa ja tiloja. Heli kuuluu Turun voutineuvostoon ja on Turun Paistinkääntäjien tiedottaja.

 

Kevätpäiväntasauksen iltaa jatkoimme nauttimalla herkullisen Dîner Amicalin ravintolan

kabineteissa. Menun meille oli suunnitellut keittiömestari Marko Jaakkola ja aterialle sopivat viinit oli valinnut Bassin viinimestari, jäsenemme Maître Sommelier Honoraire Marjo Heinonen. Molemmat kabinetit olivat ääriään myöten täynnä.

 

Tilaisuuden alussa onniteltiin uuden arvon saanutta Grand Officier Eka Metsävuorta ja 70 vuotta täyttänyttä Grand Commandeur Taisto Penttilää. Maître Rôtisseur Heli Heinoselle ojennettiin Silver Commandeur-arvomerkki 10 vuoden aktiivisesta jäsenyydestä. Aterialla oli 56 henkilöä.

 

Huhtikuu

 

Suomen ruokavuodessa on kolme isoa ruokajuhlaa; pääsiäinen, juhannus ja joulu. Kevään suurin ruokajuhla on pääsiäinen, jolloin herkutellaan ja vietetään aikaa yhdessä läheisten kanssa. Pääsiäinen ajoittuu vuosittain maaliskuuhun tai huhtikuun loppuun, kuten tänä vuonna.

Ennen Palmusunnuntaita ja hiljaisen viikon alkamista teemme kevätretken Poriin Panimoravintola Beer Hunter's:iin ja Ravintola Raatihuoneen Kellariin perjantaina 12. huhtikuuta. Tarkemmin retken ohjelmasta on tässä kirjeessä.

Heti seuraavana päivänä Porin kevätretken jälkeen vietämme Kansainvälistä Kilpipäivää lauantaina 13. huhtikuuta. Turun voutikunnan alueen tapahtumista on lisätietoja tässä kirjeessä.

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen

Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi, +35840724146

 

 

 

 

 

Huhtikuun jäsentilaisuudet

 

Kevätretki Poriin perjantaina 12. huhtikuuta

 

Kokoonnumme klo 16:30 panimoravintola Beer Hunter's:iin, jossa palkittu, Suomen yksi tunnetuimmista panimomestareista, Mika Tuhkanen, johdattaa meidät porilaisen pienpanimokulttuurin värikkääseen maailmaan. Luvassa on myös panimon omien tuotteiden maistiaisia. Ravintolan osoite on Antinkatu 11, Pori. Ravintolan sivuille tästä.

Jatkamme matkaa n. klo 17:30 Ravintola Raatihuoneen Kellarille. Ravintolassa nautimme Dîner Amicalin. Raatihuoneen Kellarin osoite on Hallituskatu 9a, Pori. Ravintolan sivuille pääset tästä.

Voutikunta järjestää Turusta Poriin yhteiskuljetuksen, joka lähtee nyt uudesta paikasta eli Akatemiatalon pihalta, osoitteesta Rothoviuksenkatu 1, Turku, klo 14:30. Bussi on Valtasen Liikenteen. Takaisin Turussa ollaan noin klo 23.

 

Menun viineineen Porin Raatihuoneella on meille suunnitellut Ravintoloitsija, Chef de Table Mikko Juhola.

 

MENU

 

Paistettua kampasimpukkaa ja parsaa, savuhaukimousse

 

Kokonaisena paistettua härän sisäfileetä, paahdettua perunaa ja kevään kasviksia

 

Juustot

 

Marjasorbetti, Annan marenkia, mantelikrokantti

 

Puuvillan tummapaahto / Tee

VIINIT

Basserman-Jordan Paradiesgarten Riesling Kabinett 2017

Roda Sela 2015

Mistel Josefina Piñol blanco 2015

 

Beerenauslese Exquisit 2017

 

Pienpanimovierailu maistajaisineen ja menun yhteishinta on 65 eur/henkilö. Viinipaketti menulle maksaa 25 eur/henkilö. Voutikunta tarjoaa kuljetuksen Turusta.

 

Varmista paikkasi itsellesi ja ota avec myös mukaan ja ilmoittaudu mukavalle perjantaiselle kevätretkelle tästä.

 

Yritysvierailu puutarhalle torstaina 25. huhtikuuta

 

Olemme saaneet jälleen kutsun yritysvierailulle, Oksasen Puutarhalle, Paattisille, torstaina 25. huhtikuuta klo 17:00. Puutarha sijaitsee osoitteessa Joenperäntie 224, 21330 Paattinen.

Tutustumme nykyaikaisen kauppapuutarhan toimintaan monipuolisesti. Ei ostosmahdollisuutta, mutta mielenkiintoisia tuotteita ja ”silmänruokaa” on sitäkin enemmän tällä lähituottajapuutarhalla. Tuotteita on saatavilla lähialueen ruokakaupoissa.

Vierailu on maksuton ja ilmoittautumisen voit tehdä tästä.

 

Seuraavat OMGD -tilaisuudet

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 

  • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit
    Ilmoittautuminen tästä.
  • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi
    Ilmoittautuminen tästä.

 

Rotissööri – Treffit

Hyvän suosion saaneita treffejä jatketaan jälleen syksyllä, seuraa jäsenkirjeiden ilmoittelua.

 

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

 

 

Kansainvälinen kilpipäivä lauantaina 13.4. World Chaîne Day

 

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa.

 

Kilpiravintoloissa ja -myymälöissä järjestetään erilaisia tempauksia, jotka ovat avoimia kaikille. Päärooli ympäri Suomea järjestettävissä tapahtumissa on tietenkin ruoka.

 

Käädyt ovat järjestömme tunnetuin symboli. Ne toimivat myös erinomaisena keskustelun avaajana. Toivomme, että kilpipäivänä jäsenet käyttäisivät käätyjä vieraillessaan kilpiravintoloissa tai kilpipäivän muissa tapahtumissa. Erityisesti ammattilaisjäseniämme pyydämme käyttämään käätyjä myös mahdollisen työpäivänsä aikana.

 

Vieraile kilpiravintoloissa, kilpimyymälöissä tai osallistu muihin kilpipäivän tapahtumiin

Monissa kilpiravintoloissamme on kilpipäivän aikana erityismenu, joka on suunniteltu täydellä sydämellä. Useissa kilpimyymälöissä on erityisiä maistatuksia ja vinkkejä ajankohtaiseen reseptiikkaan. Kilpipäivän aikana järjestetään myös muita avoimia tilaisuuksia. Käy siis nauttimassa herkullinen ateria, hae vinkkejä omaan reseptiikkaan tai vieraile avoimissa tapahtumissa.

 

Seuraa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden ilmoittelua ja tietenkin Rotissöörien omia sosiaalisen median sivuja ja osallistu kilpailuun.

 

Kilpipäivän tapahtumia Turun voutikunnassa:

 

 

A. Ahlströmin Ruukit, Noormarkku ja Kauttua

9. - 11.4. klo 17 - 21 Noormarkun ja Kauttuan Klubeilla

Kolmen ruokalajin Rotisseurs-yllätysmenu 45,00 €/hlö. Rotisseurs-jäsenkorttia esittämällä -15% menun hinnasta koko seurueelle, kun maksetaan yhteislaskulla.

 

13.4. Rotisseurs -kilpipäivänä Noormarkun Klubilla

Kilpipäivän brunssi klo 11 - 14, 32,00 €/hlö. Lapset 4-12 v. 1,50€/ ikävuosi. Rotisseurs-jäsenkorttia esittämällä -15% menun hinnasta koko seurueelle, kun maksetaan yhteislaskulla.

Opastettu kierros Ahlström Voyage -näyttelyssä klo 11.00. Hinta kilpipäivän kunniaksi 12,00€/hlö (norm. 15,00 €).

 

Majoitustarjous Noormarkun ruukissa 12.-13.4. (pe-la) 49,00 €/hlö/2hh, sisältäen aamiaisen. Tarjous jäsenkortin esittämällä.

 

Varaukset p. 050 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi

 

Tervetuloa! Maître Restaurateur Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski, ravintolan sivuille tästä.

 

Lihaliike Reino Jokinen, Turun Kauppahalli

 

Teemme täällä Lihaliike Jokisella kilpipäivästä 13.4. pihvipäivän!

Esillä on hyvin laajasti erilaisia pihvejä naudan-, sian- ja karitsanlihoista.

 

Kaikki pihvilihat ovat tarjouksessa –20 %.

 

Jaossa on ”Asia on Pihvi” -esitteitä ja kerromme pihveistä ja pihvilihoista vinkkejä. 

Oma maustevoimme täydentää pihvin maun!

 

Tervetuloa! Kauppias, Maître Rotisseur Jari Heinonen, myymälän sivuille tästä.

 

PS. Pääsiäisen karitsanpaistit, kareet, satulat, fileet, lavat, jne. - tilauksia saa jättää! Siten varmistatte tuoreen kotimaisen karitsan pääsiäispöytiinne!

 

Ravintola Smör, Turku

 

Kilpipäivän 13.4. erikoistarjouksena Teille alla oleva kolmen ruokalajin menu 50 euron hintaan. Menu:

Suolattua kuhaa, seljankukkaa ja persiljakreemiä

xxx

Ahvenanmaan luomukaritsaa, grillattua voita ja rakuunakastiketta

xxx

Plantation -suklaata, mallasta ja jäätelöä paahdetusta hiivasta

 

Tervetuloa! Ravintoloitsija, Maître Rotisseur Janne Juvonen ja keittiöpäällikkö Jarno Seppä, ravintolan sivuille tästä.

 

Ravintola Salon Seurahuone

 

Lauantaina 13.4.2019 juhlitaan jälleen Kansainvälistä Rôtisseurs -kilpipäivää ja Salon Seurahuone on laatinut tämän kunniaksi Keväisen Menun kauden- ja lähialueiden parhaimmista raaka-aineista. Menu on tarjolla perjantaina 12.4. ja lauantaina 13.4.2019.

Menun hinta on 55 € ja menulle sopiva viinipaketti 25 €.

 

Latva-artisokkaa ja viiriäisen munaa

xxx

Parsaa Hollandaise

xxx

Paahdettua kuhaa ja juuripersiljaa

xxx

Kevyesti savustettua hirven fileetä, porkkanaa ja rakuunaa

xxx

Sitruunavanukasta ja marenkia

 

Varaukset ja tiedustelut: varaukset@salonseurahuone.fi tai 02 – 7337123

 

Tervetuloa! Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen, ravintolan sivuille tästä.

Food Market Herkku, Turku

 

Kilpipäivänä 13.4. klo 11 – 17 tarjolla:

 

Parsaa Hollandaise

xxx

Porsaan sisäfileenoisetit

 

Maistattamassa: Chef Rôtisseur Jari Uusitalo, Maître Rotisseur Honoraire Mika Aho, Chef Rôtisseur Jouni Vaarala, Officier Esko Savisalo ja Chevalier Timo Raninen.

 

Ystävällisin ja Herkullisin terveisin – Tervetuloa!

 

Myyntipäällikkö, Chevalier Timo Raninen, myymälän sivuille tästä.

 

 

K – Supermarket Manhattan, Turku

 

Manhattanilla tapahtuu kilpipäivänä klo 10 – 16:

Keittiömestari, Chef Rôtisseur Jari Merinen ja Keittiömestari Reijo Haapanen valmistavat:

 

Liekitettyjä Munuaisia Portviinikastikkeella

 xxx

Paistettua Karitsan Maksaa Pekoni-sipulikastikkeella

 

Keittiömestari, Vice-Conseiller Culinaire, Kai Järnström valmistaa:

 

Raggmunk med Fläsk

 

Tervetuloa!

 

Kauppias, Maître Rôtisseur, Commandeur Veli-Pekka Hussi, myymälän sivuille tästä.

 

 

Voutineuvosto toivottaa jäsenille aktiivista ja antoisaa kilpipäivää!

 

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

 

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

 

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

 

*************************************************************************

Mukavaa ja maistuvaa kevättä!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala

 jukka.rintala(at)meiranova.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

Helmikuu 2019

Arvoisat Paistinkääntäjät,

Rati riti ralla tuli talvi halla "Kuuraparta tuiskutukka, lumiviitta harmaasukka. Rati riti ralla sellainen on halla. Rati riti ralla. Mistä tuli halla? Tuolta Pohjan tuntureilta, Lapin lasten laitumilta. Rati riti ralla, sieltä tuli halla. Rati riti ralla, mitä teki halla? Puhui metsät puhtahiksi, jäät ja järvet kantaviksi. Rati riti ralla, sitä teki halla. Rati riti ralla, hyvin teki halla: saapi lapset lasketella, luistella ja lauleskella. Rati riti ralla, kiitoksia halla!"

Olemme saaneet aloittaa vuoden hyvin talvisessa säässä. Pian vietämme kristillistä kirkkovuoden juhlaa - laskiaista. Laskiaisen nimitys tulee laskeutumisesta pääsiäistä edeltävään paastoon.

Laskiaissunnuntai on seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä ja se määrittää kaikkien muiden kevään kirkollisten merkkipäivien paikan kalenterissa. Laskiaissunnuntain jälkeisenä tiistaina vietetään laskiaistiistaita, jota seuraavana päivänä tuhkakeskiviikkona alkaa katollisten 40 arkipäivän kestävä paastoaminen. 

Ennen aikaan laskiaisena tarjottiin perinteisesti paljon ruokaa, jonka piti olla mahdollisimman rasvaista. Tällä uskottiin varmistettavan ruoan saatavuus seuraavaksi vuodeksi. Mitä enemmän rasva kiilsi syöjien sormissa ja suupielissä, sitä enemmän siat lihoivat ja lehmät lypsivät. Ruokien runsauden uskottiin jatkuvan koko vuoden, kun tarjoomusten annettiin olla pöydässä koko päivä.

Laskiaisen viettotavoista on 2000-luvulla pääosin jäljellä enää mäenlasku ja osa ruokatavoista kuten laskiaispullat ja hernekeitto.

Laskiaispulla on peräisin 1600-luvun Ruotsista, josta se tuli myös Suomen konditorioihin ja kahvipöytiin 1800-luvulla. Myöhemmin laskiaispulla on muotoutunut hillo- ja kermatäytteiseksi laskiaispullaksi.

Venäjällä laskiaisperinteeseen kuului olennaisesti tattarijauhoista valmistetut kuohkeat ohukaiset eli blinit. Kuumia blinejä syödään smetanan, kaviaarin ja erilaisten lisäkkeiden mm. sipulin ja suolakurkun kanssa. Blinit ovat edelleen ortodoksisen kirkon laskiaisajan herkkua.

Laskiaisajan herkkuja olimme jo ennakkoon nauttimassa Ravintola Salon Seurahuoneella Ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Menun oli meitä varten suunnitellut keittiömestari Niina Vihnusvuori ja siihen sopivat viinit oli valinnut Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen. Blini-herkkuja tykötarpeiden kanssa oli nauttimassa 53 henkilöä.

Vuoden ensimmäinen kapituli järjestettiin Tampereella lauantaina 2. helmikuuta nimellä, Mestaruuskapituli. Mestaruuskapitulissa oli turkulaisia mukana 10 henkilöä, joista kaksi oli arvon vaihtajia ja kolme uutta jäsentä.

Erkki Metsävuori sai harvinaisen uuden arvon - Grand Officier.  Erkki on vasta neljäs suomalainen, jolle on myönnetty Grand Officier-arvo. Marjatta Snellman sai uuden arvon Maître Rotisseur Honoraire. Uusia jäseniä installoitiin Maître Rotisseur Minna Kvarnström, Chef de Table Anette Rautio ja Chevalier Marko Laine. Sydämelliset onnittelut teille kaikille!

Kapitulin yhteydessä järjestetyssä Nuorten kokkien SM-kilpailussa voiton vei Niko Tähti Torniosta, hän edustaa Suomea MM-kilpailuissa Calgaryssä, Kanadassa syyskuussa 2019.

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen


Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi

+358407241468

 

 

*************************************************************************

 

Maaliskuun jäsentilaisuudet

 

Meren hedelmiä Ravintola Bassissa 20.3.


Maaliskuun jäsentilaisuudessa herkuttelemme meren antimilla, keskiviikkona 20. maaliskuuta. Menun on meille suunnitellut Keittiömestari Marko Jaakkola ja siihen sopivat viinit on valinnut Viinimestari, Maître Sommelier Marjo Heinonen. Dîner Amical alkaa klo 18:30. Tervetulopuheen meille pitää Toimitusjohtaja Santtu Kiili.

 

MENU

 

Bassi Signature Cocktail

 

Amuse Bouche: Curryvoissa paistettua kampasimpukkaa ja meritryffeliä Islannista

Gisselbrecht Blanc de Noirs Brut

 

Sokerisuolattua siikaa ja mallasbriossia

Sancerre Blanc Dezat 2017, André Dezat et Fils

 

Paistettua turskaa, sinisimpukoita ja savurapukastiketta

 Savennières Clos De Coulaine 2015 Château Pierre-Bise

 

Tyrni-Maustepippuribrûlée ja marinoitua appelsiinia

Nittnaus Beerenauslese Exquist 2015

 

Kahvi tai tee

 

Menun hinta on 48 euroa, sisältäen tervetulojuoman. Juomapaketin hinta on 35 euroa.

Kala- ja äyriäisallergikoille on omat vaihtoehdot (Muistathan ilmoittaa allergioista

ilmoittautumisen yhteydessä).

 

Meille varattuihin Kompassi ja Kommodori – kabinetteihin mahtuu herkuttelemaan ensimmäiset 50 henkilöä.

Ravintola sijaitsee osoitteessa Läntinen Rantakatu 9, 2. kerros. Käytössä on hissi.

 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu: https://www.lyyti.fi/reg/Ravintola_Bassi_6125

 

Kokkailukurssi 9.3.

 

Turun Voutikunta järjestää kokkailukurssin lauantaina 9. maaliskuuta klo 9 - 15.

Paikkana on Rasekon Foodlab, Opintie 4, Naantali.

Kokkailukurssista on lähetetty 11.2. erillinen sähköinen tiedote ja ilmoittautumisohjeet.

 

Turun Paistinkääntäjät Ry:n vuosikokous 20.3. klo 16:30

 

Sääntömääräinen yhdistyksen vuosikokous pidetään Ravintola Bassissa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 9, keskiviikkona 20. maaliskuuta.

Kokouksen jälkeen (ennen Dîner Amicalia) on mahdollisuus tutustua yläkerran Club Bassiin ja baari on auki.

Jäsenille lähetetään vuosikokoukseen erillinen kutsu.

 

*************************************************************************

Seuraavat OMGD -tilaisuudet

 

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

  • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/OMGD_tilaisuus_Saksan_valkoiset_viinit_1989

 

  • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi

 

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

 

Treffit ovat mutkaton ja välitön tilaisuus, jossa tavataan muita Rotissöörejä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua eikä käytetä käätyjä. Seuraavat treffit ovat:

  • Keskiviikkona 13. maaliskuuta klo 17 – 20, paikkana tuttu Ravintola Viinille.

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

 

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

 

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

*************************************************************************

Maistuvaa helmikuuta!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala

 jukka.rintala(at)meiranova.fi

P.S. Muistattehan ilmoittaa yhteystietojenne muutokset.

 

Tammikuu 2019

 

Arvoisat Paistinkääntäjät,

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

Vuonna 2019 jatkamme laadukkaita ravintolavierailuja ja teemallisia Dîner Amicaleja. Jäsenten toivomusten mukaisesti teemme tutustumismatkoja lähialueelle. Lähialueen matkat aloitamme helmikuussa Salon Seurahuoneelta, jonne menemme nauttimaan blinejä.

Myöhemmin keväällä teemme matkan Satakuntaan, Poriin. Alkukesän retki tehdään Ahvenanmaalle. Tutustumismatkoilla on tarjolla ruoka- ja juomakulttuuria sekä vierailuja alan yrityksiin.

Maaliskuussa on vuorossa kokkaus workshop, jossa alan ammattilaiset kokkaavat yhdessä harrastajien kanssa. Jatkamme myös yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa, tiedottamalla ammattilaisille ja harrastajille sopivista lyhyistä alan kursseista. Toivon, että jäsenohjelmasta löytyy monia teitä kiinnostavia tapahtumia.

 

Aloitimme vuoden lounastilaisuudella ravintola Rosterissa, joka sijaitsee Maaherran Makasiinissa, Turun Tuomiokirkon kupeessa. Keittiöpäällikkö, Maître Rotisseur Kari Aihinen toivotti meidät tervetulleeksi ja samalla kohotimme maljat uusille jäsenillemme; Rosterin keittiömestareille, Chef Rôtisseur Eeva Hongistolle ja Chef Rôtisseur Teemu Nikkarille sekä ravintolapäällikölle, Chef de Table Rebekka Savanderille.    

Ravintola Rosterin tilaisuudessa oli mukana arvovieraita Lahden voutikunnasta, Membre du Conseil Magistral, Cancelier Juha Ojamo ja vaimonsa Erja. Saimme nauttia mukavan rennosta tunnelmasta, loistavasta palvelusta ja Rosterin maukkaasta ja parhaista raaka-aineista valmistetusta ateriasta. Lounaalla oli mukana 48 henkilöä.

Voutikunnassamme on useita, jo vuosia järjestöön kuuluvia henkilöitä, joita ei ole vielä installoitu. Installointiin pääsyn helpottamiseksi järjestämme lokakuussa Kekrikapitulin Naantalin Kylpylässä. Samana päivänä on kekriteemaan sopiva luento, jonne kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Kekrikapitulin yhteydessä on lokakuun jäsentilaisuus - Kekrilounas, se on erityisesti tarkoitettu Turun voutikunnan jäsenille, mutta jonne myös kapitulivieraat ovat tervetulleita. Kapitulin ilmoittautumisaikataulusta ilmoitetaan jäsenistölle hyvissä ajoin.

 

Vuoden ensimmäinen kapituli järjestetään Tampereella lauantaina 2. helmikuuta nimellä, Mestaruuskapituli. Kapitulin yhteydessä järjestetään Nuorten kokkien ja saliammattilaisten SM-kilpailut. Turun voutikuntaa Nuorten kokkien kilpailussa edustaa Arttu Parviainen ravintola Rosterista. Mestaruuskapitulissa ratkaistaan ketkä edustavat Suomea MM-kilpailuissa Calgaryssä, Kanadassa syyskuussa 2019. Toivotan mitä parhainta menestystä Arttu Parviaiselle kilpailuun.

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen


Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi

+358407241468

 

 

*************************************************************************

 

Helmikuun jäsentilaisuudet

Sydäntalven herkuttelu Salon Seurahuoneella torstaina 14. helmikuuta klo 18:00

Menun on meitä varten suunnitellut keittiömestari Niina Vihnusvuori ja siihen sopivat viinit on valinnut Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen.

 

Tervetuloa

xxx

Keittiön tervehdys

xxx

Seurahuoneen rapeat tattariblinit ja tykötarpeet

Domaine Laroche Chablis Saint Martin

xxx

Paahdettua siikaa, fenkolia ja juuripersiljaa

Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Langenlois

xxx

Talvihedelmäterriiniä

Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese

xxx

Kahvi ja Tee

 

Menun hinta on 45 eur/henkilö ja viinipaketin hinta on 28 eur/henkilö.

Tilaisuuteen on varattu 50 paikkaa.

Saloon on järjestetty yhteiskuljetus, voutikunta maksaa kuljetuksen. Lähtö on Turussa Aurakatu 2:sta klo 17:00 (Valtasen Liikenne Oy). Matkalla tarjoilua.

 

Omalla kyydillä tulijoille tiedoksi, että Salon Seurahuoneen osoite on Asemakatu 1, Salo.

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen ja yhteiskuljetukseen Lyyti -palvelun kautta tästä.

 

Yritysvierailu Marlin mehutehtaalle tiistaina 26. helmikuuta klo 15:00

 

Olemme saaneet kutsun vierailulle Eckes-Granini Finland Oy Ab:n Turun tehtaalle eli Marlin mehutehtaalle. Osoite on Pansiontie 47 b, Turku. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Vierailu alkaa jo klo 15:00, jotta ehdimme tehdaskierrokselle.

 

Ilmoittautuminen Lyyti -palvelun kautta tästä.

 

*************************************************************************

 

Vuoden 2019 muut jäsentilaisuudet

 

Vuoden mittaan järjestetään useita eri jäsentilaisuuksia.

Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan vielä erikseen. Osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.

 

  • Lauantai 2. helmikuuta, valtakunnallinen Nuori Kokki -kilpailu ja Mestaruuskapituli Tampereella (kapituli on täynnä)
  • Torstai 14. helmikuuta, Ravintola Salon Seurahuone, Blini -ilta, yhteiskuljetus
  • Tiistai 26. helmikuuta yritysvierailu, Marlin mehutehdas, Pansio
  • Keskiviikko 20. maaliskuuta, Ravintola Bassi (vuosikokous)
  • Perjantai 12. huhtikuuta kevätretki Poriin, pienpanimokierros ja Ravintola Porin Raatihuoneen Kellari, yhteiskuljetus
  • Lauantai 13. huhtikuuta, Word Chaîne Day - Kilpipäivä
  • Torstai 25. huhtikuuta yritysvierailu, Oksasen Puutarha, Paattinen
  • 4. - 8.5.2019 Ranska, Lyon (matka on täynnä)
  • Keskiviikko 22. toukokuuta, Radisson Blu Hotel Marina Palace
  • La - Su 8. - 9. kesäkuuta retki Ahvenanmaalle, yhteinen tilaisuus OMGD:n kanssa
  • Perjantai 9. elokuuta, Ravintola Suomalainen Pohja, Rapujuhla
  • Pe - Su 23. - 25. elokuuta, Kiireetön kesäkapituli Rovaniemellä
  • Keskiviikko 18. syyskuuta, Ravintola Smör, Sorsastus
  • Lauantai 26. lokakuuta, Naantalin Kylpylä, KEKRIKAPITULI
  • Sunnuntai 1. joulukuuta Joulunajan Brunssi, Ravintola Aitiopaikka

 

Vuoden 2019 OMGD -tilaisuudet

 

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Keväällä järjestetään seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 

  • Tiistaina 12. helmikuuta teemana Oseanian viinit
  • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit
  • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi

 

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

Jatkamme suosituksi tulleita Rotissööri – treffejä myös tänä vuonna. Treffit ovat mutkaton ja välitön tilaisuus, jossa tavataan muita Rotissöörejä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua.

Keväällä järjestetään seuraava tilaisuus paikkana Ravintola Viinille:

 

  • Keskiviikkona 13. maaliskuuta klo 17 – 20

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

**************************************************************************

Kilpipaikkojen kuulumisia

 

Lihaliike Reino Jokinen

 

Joulun kaupankäynti onnistui hyvin. Kiitos siitä kaikille asiakkaillemme!

 

Uusi vuosi on saatu alkuun ja pyhien jälkeen päästään taas normaaliin rytmiin.

Lihakaupassa talviaika on ihan OK, sillä nyt jos koskaan lihan syönti on tarpeen. Saamme energiaa, proteiinia ja voimaa liharuuasta. Sitä oikein kaipaa kunnon lihapataa tai kuuma keitto lämmittää. Keitot, padat ja haudutetut lihat ovat nyt asiakkaiden mieleen. Luullisen lihan myynti on nyt se trendi.

 

Turun kauppahallissa seuraava tapahtuma on suosittu Ruoka- ja Viinijuhlamme, jossa tänäkin vuonna mukana useita viinin maahantuojia. (tällä hetkellä 8 jo mukana)

Kauppahallin kauppiaat tekevät purtavaa viinin kaveriksi. Meillä jo perinteisesti kypsä sika kokonaisena ja salamit, chorizot, ilmakuivatut kinkut lautasella. Mukana Vino Fino maahantuoja kertomassa Espanjan herkuista.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille Rotisseurs ystäville!

Terveisin, Kauppias, Maître Rôtisseur Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

 

K – Supermarket Manhattan

Manhattanilla järjestetään perinteinen ja kuuluisa Blinipäivä perjantaina 15.2. klo 10 alkaen, yhdessä Turun Keittiömestarit Ry:n kanssa, niin kauan kuin Blinejä riittää.

Täytevaihtoehdot ovat mäti, kylmäsavukirjolohi ja sieni.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kauppias, Maître Rôtisseur, Commandeur Veli – Pekka Hussi, K – Supermarket Manhattan

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

 

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

 

*************************************************************************

Herkullista ja tunnelmallista talviaikaa!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala, jukka.rintala(at)meiranova.fi

 

P.S. Muistattehan ilmoittaa yhteystietojenne muutokset.

Joulukuu 2018

Arvoisat Paistinkääntäjät!

”Joulu oveen kolkuttaa, kysyy tuiskusäässä: Lapsikullat avatkaa, olen aivan jäässä. Kukkurainen vakka tää harteita jo väsyttää. Lahjoja on mulla, saanko sisään tulla? Tule armas joulu! ” (Zacharias Topelius)

Adventti merkitsee meille joulun odotusta, neljää viikkoa ennen joulua. Adventtisunnuntaisin on kodeissa tapana sytyttää kynttilöitä, yksi kerrallaan. Kun neljäs kynttilä on sytytetty, jouluviikko on tullut. Tämä tapa on siirtynyt koteihimme tiettävästi Ruotsista 1890-luvulla.

Perinteillä on vahva vaikutus joulun vietossamme. Siihen on säilynyt pakanallisen joulun vuodentuloon liittyviä hedelmällisyystaikoja, joista muistuttavat lyhteet ja kylvöleipä eli meidän joululimppumme. Sadonkorjuujuhlan, kekrin tapoja on myös tullut runsaaseen joulun ruokaperinteeseemme. Hyvissä ajoin ennen joulua aloitettiin jouluruokien valmistus. Siat teurastettiin ja lihat ladottiin lihatiinuihin suolautumaan joulukinkkua ja sylttyä varten. Joulumakkaroiden teko oli hyvin tärkeä tapahtuma, koska vain siten tuli oikea joulu. Lipeäkalan tarjoaminen jouluaattona on jäänne kirkon paastomääräyksistä. Suomalaiseen ruokaperinteeseen on tullut paljon vaikutteita erityisesti pohjoismaista, sekä saksalaisesta ja englantilaisesta joulun viettotavoista.

 

1. adventtina, Joulunajan Rotisseur-brunssilla, Logomon Teatro -ravintolassa oli mukana arvovieraita, Helsingin voutikunnasta, valtavouti Johanna Hornborg-Ojala ja hänen miehensä Teppo sekä lapset Mio ja Noel. Sekä Lahden voutikunnasta, Membre du Conseil Magistral, Cancelier Juha Ojamo ja vaimonsa Erja ja Lahden vouti Arja Hornborg ja miehensä Heikki.

 

Meitä oli kaikkiaan huimat 269 ruokailijaa, jäseniä, heidän seuralaisiaan, perheitä ja ystäviään.

Olen erityisen iloinen siitä, että saimme lapsia ja lastenlapsia mukaan yhteiselle aterialle. Alle 12-vuotiaita lapsia oli 21. Uskon, että heidän joukossaan istui jo tulevia rotissöörejä.

Joulunajan Rotisseur-brunssi aloitettiin hyvin juhlallisella ja poikkeuksellisella seremonialla, jossa Dame de la Chaîne Anneli Erholm sai uuden arvon - Officier. Anneli Erholm on pitkäaikainen ja erittäin aktiivinen jäsen, korkeasta iästään 92 vuotta huolimatta. Installoinnin hoiti Cancelier Juha Ojamo yhdessä valtavouti Johanna Hornborg-Ojalan kanssa.

Erkki Metsävuorelle ojennettiin Promotion -kirje Pariisista. Hänelle on myönnetty uusi arvo - Grand Officier. Tämä arvo on erittäin harvinainen, Erkki on vasta neljäs suomalainen, jolle on myönnetty Grand Officier-arvo. Hän saa uudet arvonsa mukaiset käädyt Tampereella 2. helmikuuta.

Lisäksi valtavouti Johanna Hornborg-Ojala jakoi 30 vuoden ja 20 vuoden vuosilaatat seuraaville jäsenille, Chef de Table Sirpa Lahdenne ja Chevalier Jorma Kyllönen saivat Officier Commandeur-laatat 30 vuoden aktiivisesta jäsenyydestä ja Dame de la Chaîne Leena Nummela sai Commandeur-laatan 20 vuoden aktiivisesta jäsenyydestä. Kuvagalleriassa on kuvia brunssilta.

Suuret kiitokset teille kaikille arvoisat Paistinkääntäjät. Ensimmäiset neljä kuukautta voutina ovat olleet työntäyteisiä, mutta erittäin mieluisia. Olen hyvin ylpeä voutikuntamme aktiivisuudesta. Toivon, että samanlainen aktiivisuus ja yhteistyö jatkuu yhtä hyvänä.

 

Tilaisuuksiin ilmoittautuminen on sujunut hienosti ja ilman ongelmia LYYTI -palvelun kautta.

Ensivuoden ohjelma on valmis ja se on tässä kirjeessä luettavissa. Olen pyrkinyt ottamaan mahdollisimman paljon huomioon jäsenkyselyssä esitettyjä toivomuksia tilaisuuksien järjestämisessä.

 

Mite Pähkinäkakku laitetaa?

Monissa perheissä joulun valmisteluun kuuluu hyvin tiiviisti leipominen.

Seuraavassa annetaan ohjeita Pähkinäkakun tekemiseen yhdessä lasten kanssa.

 

Pane pannuis lämpiämää. Ota tarpeelliset astijat ja ainekset kaapistais. Siirrä pois leipomopöyvältäis rakennuspalikat ja leikkiautot. Voitele pannuis ja kuori pähkinät. Mittaa kaks kupillist hienoi vehnäjauhoi. Työnnä poikais käät pois jauholoist. Harjaa jauhot häne vaatteistaa. Mittaa jauhot uuvestaa.

Sekota seulotut jauhot, leivinpulveri ja suola posliinipottii. Ota siivouskaapistais harja ja rikkasihvel ja lakase poikais puottamat posliinipoti kappaleet. Ota toine samankokone tai pienempi potti.

Avvaa ovi, ku ovikello soip. Tuu takas kyökkiis. Ota poikais käät pois taikinapotist. Pese poikais.

Vastaa telehvooni. Tuu uuvestaa kyökkiis. Raaputa voijeltu pannu pohjast puole senttimetri vahva suolakerros. Vie poikais toisee kammarii.

Voitele toine pannu. Vastaa telehvoonii. Mää takasi kyökkiis, mihi siu poikais on uuvestaa livahtanu. Ota häne käät pois pähkinäpytyst. Ota voitelemas pannu, jonka pohjall on kerros pähkinäkuoriloi.

Hyökkää poikais kimppuu, joka sinnuu pelästyksissää puotti taikinapoti lattijal. Pese kyökkiis lattija, seinät, pöytä ja tuolit. Tillaa pähkinäkakku paakarilt. Käy itte leppäämää. (Tuntematon tekijä)

 

Tämän hauskan ja hyvin tapahtumarikkaan tarinan myötä toivotan teille

 

Rauhallista ja riemullista joulua yhdessä läheistenne kanssa!

 

Voutinne

Riitta Hirvonen, Bailli de Turku, Commandeur                                                                                                 riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi, p. +358407241468

 

*************************************************************************************

 

Chaîne des Rôtisseurs Nuori kokki -aluekilpailu

 

Kilpailu käytiin 18.11.2018 Turussa, K-Supermarket Manhattanilla.

Kilpailu käytiin ns. korikilpailuna. Kilpailija sai korin, josta on aikaa 30 minuuttia suunnitella kolmen ruokalajin menu. Pääraaka-aineet oli kilpailijoille uuden käytännön mukaan ilmoitettu etukäteen.

Tämän jälkeen kilpailijalla oli 3 tuntia aikaa toimittaa 4 x alkuruoka, 3h 15 min 4 x pääruoka ja 3h 30min 4 x jälkiruoka tuomaristolle. Pääraaka-aineet olivat seuraavat: alkuruokaan kokonainen kuha, pääruokaan kokonainen kukko ja jälkiruokaan omena.

Kilpailuun osallistuivat Nea Nykänen, Turun Ammatti-Instituutti, Arttu Parviainen, Roster Turku ja Iida Santanen, Tallink Silja Line m/s Baltic Princess.

Tuomaristossa toimivat tekniikkatuomareina Bailli de Turku, ruokatuotannon lehtori Riitta Hirvonen ja asiakaspäällikkö, Chef Rôtisseur Petri Tamminen, Saarioinen Oy.

Makutuomareina toimivat keittiömestari, Chef Rôtisseur, Jouni Vyyryläinen,

Majuri evp. Officier Esko Savisalo ja Maître Rôtisseur, Commandeur, Harri Lindstedt.

 

Kilpailun voiton vei Arttu Parviainen. Onnittelumme!

Hän edustaa Turun voutikuntaa Tampereella 02.02.2019 pidettävässä kansallisessa kisassa. Hänelle toivomme onnea ja menestystä kovaan ja vaativaan kilpailuun. Kansallisen kilpailujen voittaja edustaa Suomea Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 -kilpailussa, joka käydään syyskuussa 2019 Calgaryssä, Kanadassa.

 

Turun Voutikunta kiittää K-Supermarket Manhattanin kauppiasta, Maître Rôtisseur, Commandeur Veli-Pekka Hussia kilpailun järjestelyistä.

Kiitokset myös kaikille kilpailun tukijoille: K-noutotukku Turku, Metos Oy, Arvo Kokkonen Oy, Viskilän tila Milla ja Kimmo Nikko ja Fredman Professional Kitchen.

Kiitokset myös juontajalle Bailli Honoraire Turkka Oivalle sekä Turun ammatti-Instituutin Aninkaisten koulutalon ravintolalinjan opettaja, Chef Rôtisseur, Jouni Vyyryläiselle ja oppilaille Ilari Ojaranta ja Valtteri Santalahti.

 

Kuvia kokkikisoista ja video on nettisivuillamme.

Kilpailuvastaava, Vice-Conseiller Culinaire, Kai Järnström

 

**************************************************************************

 

Vuoden 2019 jäsentilaisuudet

Vuoden mittaan järjestetään useita eri jäsentilaisuuksia. Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan vielä erikseen sekä osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.

  • Lauantai 19. tammikuuta Ravintola Roster, lounas kello 13:00
  • Lauantai 2. helmikuuta, valtakunnallinen Nuori Kokki -kilpailu ja Mestaruuskapituli Tampereella (kapituli on täynnä)
  • Torstai 14. helmikuuta, Ravintola Salon Seurahuone, Blini-ilta, yhteiskuljetus
  • Tiistai 26. helmikuuta yritysvierailu, Marlin mehutehdas, Pansio
  • Keskiviikko 20. maaliskuuta, Ravintola Bassi (vuosikokous)
  • Perjantai 12. huhtikuuta kevätretki Poriin, pienpanimokierros ja Ravintola Porin Raatihuoneen Kellari, yhteiskuljetus
  • Lauantai 13. huhtikuuta, Word Chaîne Day - Kilpipäivä
  • Torstai 25. huhtikuuta yritysvierailu, Oksasen Puutarha, Paattinen
  • 4. - 8.5.2019 Ranska, Lyon (matka on täynnä)
  • Keskiviikko 22. toukokuuta, Radisson Blu Hotel Marina Palace
  • La - Su 8. - 9. kesäkuuta retki Ahvenanmaalle, yhteinen tilaisuus OMGD:n kanssa
  • Perjantai 9. elokuuta, Ravintola Suomalainen Pohja, Rapujuhla
  • Pe - Su 23. - 25. elokuuta, Kiireetön kesäkapituli Rovaniemellä
  • Keskiviikko 18. syyskuuta, Ravintola Smör, Sorsastus
  • Lauantai 26. lokakuuta, Naantalin Kylpylä, KEKRIKAPITULI
  • Sunnuntai 1. joulukuuta Joulunajan Brunssi, Ravintola Aitiopaikka

 

Vuoden 2019 OMGD -tilaisuudet

 

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Keväällä järjestetään seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 

  • Tiistaina 12. helmikuuta teemana Oseanian viinit
  • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit
  • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi

 

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

 

Jatkamme suosituksi tulleita Rotissööri – treffejä myös ensi vuonna. Treffit ovat mutkaton ja välitön tilaisuus, jossa tavataan muita Rotissöörejä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua.

Keväällä järjestetään seuraava tilaisuus paikkana Ravintola Viinille:

  • Keskiviikkona 13. maaliskuuta klo 17 – 20

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

 

 

***********************************************************************************************

 

Rôtisseurs -lounas 19.1.2019

Vuoden ensimmäinen jäsentilaisuutemme, lounas, on Ravintola Rosterissa, lauantaina 19. tammikuuta 2019 klo 13. Rosterin osoite on Tuomiokirkonkatu 6, Turku. Tilaisuus on 2. kerroksessa ja käytössä on hissi.

Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Eeva Hongisto ja Teemu Nikkari. Molemmat saivat Chef Rôtisseur -käädyt Helsingin Kapitulissa.

Viinit on suunnitellut hovimestari Eva Jaakkola.

Mukana lounaalla on myös ravintolapäällikkö Rebekka Savander, joka sai niin ikään käädyt Helsingin Kapitulissa, arvolla Chef de Table. Myös Royal Ravintoloiden keittiöpäällikkö, Maître Rôtisseur Kari Aihinen on paikalla.

 

MENU 19.1.2019

 

ALKUMALJA

Cava Primvs Brut Castell Sant Antoni 12cl

 

ALKURUOKA

Rosterin härkätartar, suolaheinää ja savumuikkua, lämmintä talon leipää

-Grüner Veltliner Am Berg 2016 Bernhard Ott 12cl

 

PÄÄRUOKA

Paahdettua helmikanaa, tryffelivelouté ja valkopapua, vihersalaattia

-Bansella 2016 Prunotto 12cl

 

JÄLKIRUOKA

Ruis-toscapiiras, manteliserbettiä ja puolukkaa

Kahvi/Tee

-Moscato d ´Asti Prunotto 8cl

 

Menun hinta on 48 euroa/henkilö ja Viinipaketin hinta on 32 euroa/henkilö.

Ilmoittautumiset täältä

 

 

***********************************************************************************************

 

 

Kilpipaikkojen kuulumisia

 

Kuulumisia Kauppahallin lihatiskiltä!

 

Joulun valmistelut ovat vauhdissaan ja tilauksia vastaanotetaan. Perinnesuolaus on aloitettu ja kinkkuja liotetaan/tiinusuolataan 7-10 vrk suolaa ja ripauksen sokeria sisältävissä laukkaliuoksissa. Noista kinkuista sitten tehdään eri kokoisia ja -laisia joulukinkkuja, aina pienistä n. 2 kg kinkkupaloista verkkoon sidottuna isoihin perinteisesti pyöristettyihin kokokinkkuihin. Kinkuissa löytyy monia vaihtoehtoja myös tuoreista suolaamattomissa aina kypsiin kinkkuihin asti.

Tuon merkittävimmän eli kinkun lisäksi joulun lihoiksi sopivat kalkkunat (niin savu kuin tuorekin), karitsan savupaistit, naudan-, hirven-, poron- ja porsaankin paistit ja fileet.

Oman keittiön joulun laatikot olemme tehneet raakapakasteisina, joissa helppo paisto-ohje mukana. Unohtaa ei pidä myöskään mausterullia, hyytelöitä, pasteijoita, kypsää kieltä jne.

Vuoden vaihtumiseen varaamme hyviä paisteja ja fileitä riippumaan. Silloin taas kunnon marmoriliha on omiaan.

Talvikausi on liharuokien aikaa ja varsinkin silloin huomaat, että ”liharuoalla pärjäät paremmin”.

Terveisin, kauppias, Maître Rôtisseur Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

 

Joulutervehdys Manhattanilta!

Jouluna palvelutiskit notkuvat herkkuja Manhattanilla: on mätejä, sillejä, kalaa joka lähtöön ja erilaisia pateita ja tietysti kinkkuja, jos jonkinlaisia. Otamme myös kinkkutilauksia vastaan. Juustot ovat oleellinen osa joulupöydän herkkuja, joten niitä löytyy ennätysmäärä, nam nam! Manhattan keittiön rosollia ja joululaatikoita on saatavana rajattu erä.

Keittiömestarit Reijo Haapanen ja Jari Merinen valmistavat jouluherkkuja maisteltavaksi perjantaina 21.12. – tarjolla on Manhattan sillikimaraa ja piparkakkulohta tillipestolla sekä lauantaina 22.12. lasimestarin lohta ja luumulla ja omenilla täytettyä porsaanfileerullaa. Tuotteita on erä myös myytäväksi!

Keittiömestari Kai Järnström jouluherkkujen ihmemaassa lauantaina 22.12. Tule tutustumaan myös uutuuskirjaan Ruokamuistoja lauantaina 22.12 klo 10-18.

Joulupuurotarjoilu sunnuntaina 23.12 klo 11-16 a la Martat!

Oikein Hyvää Joulua kaikille herkkusuille!

Toivoo Manhattanin Tontut ja kauppias, Maître Rôtisseur, Commandeur, Veli-Pekka Hussi

 

Joululounas ja uusivuosi Smörissä!

Ravintola Smörissä on tarjolla joululounas 10.-21.12. arkisin klo 11-14. Tämän kolmen ruokalajin menun hinta on 52 e. Uudenvuodenaattona tarjolla on kuuden ruokalajin menu hintaan 80 e.

Ravintola Smörin ja E. Ekblomin ravintolapäällikkönä aloittanut Veera Vahtera. Veera on huipputyyppi ja rautainen ammattilainen, hän on meillä ollut sommelierina Ekblomissa. Odotamme siis paljon tulevalta vuodelta Veeran ja Roni Toivarin luotsaamana.

Jouluisin terveisin, Ravintoloitsija, Maître Rôtisseur Janne Juvonen ja keittiöpäällikkö Jarno Seppä, Voiveljet oy

SMÖRIN JOULULOUNAS

10. - 21.10 arkisin klo 11-14, kolmen ruokalajin menu 52 €

Alkuun keittiön tervehdys ja Ronin kirsikkaglögi

Punajuurigraavattua kirjolohta, piparjuurta ja mätiä tai Kurpitsatartaletti ja Saloniemen luomuvuohenjuustoa

Päivän kala, puikulaperunaa ja rapukastiketta tai Kotimaista ankanrintaa, luomumaa-artisokkaa ja omenakastiketta

Jogurttikreemiä, tyrniä ja lakritsijäätelöä tai Kardemummasuklaata, mantelia ja luumujäätelöä

 

SMÖRIN UUSIVUOSI 2018

Kuusi ruokalajia 80€

Etikkaa ja mustaa valkosipulia

Ruotsalaista luomusinisimpukkaa ja osterilehteä

Kirjolohta ja Kotipellon sitruunaverbenaa

Kaarlejoen luomuselleriä ja kylmäsavustettua poroa

Saloniemen vuohenjuustoa ja kurpitsaa

Kotimaista vilja-ankanrintaa ja puikulaperunaa

Illuusia-sinihomejuustoa Mikkelistä ja Ahvenanmaan päärynää

Tyrnipontikkaa ja tyrnikreemiä

Valkosuklaata ja havujäätelöä

 

Satakuntalainen joululounas ja blinejä ruukeissa!

Noormarkun ja Kauttuan ruukeissa on runsas satakuntalainen joululounas katettuna 17.-21.12. Tammikuussa tarjolla suosittu blini-ilta Noormarkussa 18.1. ja Kauttualla 25.1.

Jouluterveisin, Maître Restaurateur, Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur, Jukka Luojukoski, Ahlströmin Ruukit

***********************************************************************************************

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

***********************************************************************************************

Maistuvaa Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala, jukka.rintala(at)meiranova.fi

P.S. Mikäli yhteystietonne muuttuu, ilmoitattehan siitä sihteerille.

Marraskuu 2018

Arvoisat Paistinkääntäjät

 

Vietimme hauskan illan torstaina 25. lokakuuta Salakapakassa, Ravintola Ludussa.

Ravintoloitsija Joonas Sippo oli suunnitellut meille illan teeman ja menun juomineen. Saimme kokea 1920 -30 -luvun tunnelmaa ja kieltolain salamyhkäisyyttä savuverhon hämärässä, hyvien ystävien seurassa.

Saimme Salakapakkaan myös arvovieraita Lahden voutikunnasta, Membre du Conseil Magistral, Cancelier Juha Ojamo ja vaimonsa Erja. Salakapakan hämyisestä tunnelmasta oli nauttimassa 42 henkilöä.


Nautimme erinomaisen, viimeiseen hetkeen asti salaisen menun hyvien juomien kera. Toivoimme etukäteen, että Salakapakkaan pukeuduttaisiin ajan tyyliin. Sain ilokseni todeta, että toivettamme oli kuunneltu. Paikalla olla toinen toistaan upeammin pukeutuneita naisia höyhenpuuhkissaan, pitkät moninkertaiset helmet kaulallaan, silkkihansikkaineen ja upeine hiuskoristeineen.

Miehillä oli ajan henkeen sopivia lierihattuja, liituraitapukuja, steppijalkineita ja tietenkin neilikat rinnassaan. Turun voutikunnan sivuille, kuvagalleriaan tulee kuvia upeasta illasta kaikkien nähtäväksi. 


Illan musiikista vastasi Trio Salakavala. Trio Salakavala soitti ajan henkeen sopivaa musiikkia. Triossa soitti Timo Kajamies piano, Veikka Kajamies rummut ja Vesa Saloranta basso.


Tässä yhteydessä esitän erityiskiitokset Jouni Kourulalle, joka hoiti Trio Salakavalan esityksen kustannukset. Suuret kiitokset, meidän kaikkien mukana olleiden puolesta Officier Jouni Kourula!


Ensivuoden ohjelma on jo pitkälle suunniteltu. Olen pyrkinyt ottamaan huomioon jäsenkyselyssä esitettyjä toivomuksia tilaisuuksien järjestämisessä. Tarkemmat tiedot koko vuoden ohjelmasta saatte seuraavassa joulukuun jäsenkirjeessä. 


Seuraava jäsentilaisuus sunnuntaina, 1. adventtina 2.12.2018 kello 12.00 on vuoden viimeinen ja suosituin tilaisuus - joulunajan brunssi.

Tällä kertaa herkuttelemme Logomossa, Teatro-ravintolassa. Tilaisuuteen voi entiseen tapaan tuoda mukaan koko perheen tai sinne voi kutsua myös ystäviä.


Joulunajan brunssilla Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ojentaa arvomerkit 20 tai 30 vuotta mukana olleille aktiivisille jäsenille.


Maukkain terveisin!
Riitta Hirvonen, voutinne
Riitta Hirvonen
Bailli de Turku, Commandeur, riitta.hirvonen@saunalahti.fi, +358407241468


**********************************************************************************

 

Joulun ajan Rotisseurs -brunssi


Sunnuntaina, 1. advettina 2. joulukuuta, Logomon Ravintola Teatrossa, klo 12- 

Sunborn Cateringin operatiivinen johtaja, Maître Rôtisseur, Juha Leinonen henkilökuntineen, on loihtinut meille tasokkaan ja juhlavan jouluisen brunssin. Menun on suunnitellut keittiömestari Kristian Karnell ja juomalistan Sommelier Riina Nissinen. Tilaisuudessa viihdyttää pianisti Ville Vihko.


Kuten aikaisempinakin vuosina on ollut tapana, tilaisuuteen voi tulla koko perheen kanssa, sinne voi tuoda ystäviä mukaan tai sinne voi ottaa mukaan yrityksen henkilökunnan nauttimaan upeasta joulunajan brunssista erinomaisen hyvässä seurassa.


Brunssille on sovittu aikaa seurustelulle tilaisuuden alkuun. Ovet avautuvat aulaan ja aulabaari on auki tuntia ennen brunssia ja pianisti viihdyttää. 


Logomon Teatroon on meille varattuna 240 paikkaa.


MENU:
Sydänsalaattia ja piimäkastiketta (L,G)
Paahdettua punajuurta, Peltola Blue -juustoa ja saksanpähkinäpraline (L,G)
Waldorfinsalaattia (L,G)
Paahtopaisti-rucolasalaattia ja rucolamajoneesia (L,G)
Toast Skagen (L)
Sillikaviaaria (L,G)
Perunalettuja, siianmätiä, smetanaa ja punasipulia (L,G)
Jääkellarin lohta ja piparjuurta (M,G)
Mustikkagraavattua siikaa (M,G)
Maalaispateeta ja sipulichutney (L)
Härkätartar, rapeaa sipulia ja tillimajoneesia (L,G)
Osteripiste lisukkeineen (M,G)
Kitchenin leipävalikoima, pähkinävoita ja tuorejuustoa (L)
Paahdettua lohta ja sinisimpukka-beurre blanc -kastiketta (L,G)
Juurespyttipannua ja kuusiöljyä (V,G)
Bechamel-muhennettua perunaa ja yrttiä (L,G)


Transeerauspiste: Vasikan ulkofileetä (M,G) ja Ylikypsää karitsaa (M,G)
Rosmariinikastiketta tai Béarnaisekastiketta (L,G)


Jälkiruokapöytä:
Jogurttipannacottaa ja tyrnigeeliä (L,G)
Mustikkavaahtokarkkia (M,G)
Juustotarjotin ja viikunahilloketta (L)
Macarons-lajitelma (L,G)
Lakritsa-passiontartaletti (L)
Kahvi/tee


JUOMALISTA:

Alexander Bonnet Blanc de Noirs, Côte de Bar, 100% Pinot Noir shampanja 10,00€/69,00€
Astoria Lounge Spumante Brut, Chardonnay, Malvasia, Moscato, Veneto Italia 7,50€/39,00€ 
2013 Domäne Wachau Neuburger Federspiel Spritzer Graben, Wachau, Itävalta 9,50€/42,00€ 
2016 Casa Rojo La Marimorena, Rias Baixas, Espanja (Albariño) 10,20€/46,00€
2016 Casa Rojo Invisible Man, Rioja, Espanja (Tempranillo) 10,20€/46,00€
2012 Alexander Bonnet Roses de Riceys, Les Riceys, Côte de Bar, Ranska 79,00€
2016 Casa di Malia Organic Prosecco Frizzante, Veneto, Italia (Glera) 6,50€/35,00€

Snapsit: Koskenkorva 4cl 7,00€ / Skåne Akvavit 4cl 6,50€


Hinnat: 55 eur (aikuinen), 24 eur (lapsi 8-12v), 12 eur (lapsi 4-7v), alle 4-vuotiaat veloituksetta (hinta sisältää alkumaljan ja veden sekä vaatesäilytyksen). Juomat maksetaan paikan päällä.

 

Tervetuloa herkuttelemaan, nauttimaan ja viihtymään!
Varmista paikkasi heti koko porukalle ja ilmoittaudu tästä. 

 

Loppuvuoden OMGD-tilaisuudet
Vice-Echanson, Sommelier, ravintoloitsija Tarmo Koskenoja järjestää syksyn aikana seuraavat OMGD-tilaisuudet:

 

Tiistaina 20. marraskuuta Argentiina/Terrazas de los Andes
Ilmoittautuminen tästä


Tiistai 27. marraskuuta Italia/ kotoperäiset viinit
Ilmoittautuminen tästä

Tilaisuudet pidetään Viinille ravintolassa. Kaikista maistelutilaisuuksista lähetetään myös erillinen kutsu jokaiselle OMGD:n jäsenelle. Ilmoittautumiset joko sähköisen kirjeen linkin kautta tai kotisivuiltamme. 

 

Syksyn Rotissööri -treffit jatkuvat
Marraskuun aikana tapaamme Rotissööri -treffeillä Viinille ravintolassa. 

Keskiviikkona 14. marraskuuta, klo 17 - 20 välillä

Treffit ovat tapaaminen vapaan seurustelun merkeissä. Treffeille voi tulla vapaasti, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuudessa ei käytetä käätyjä.

 

Loppuvuoden tapahtumia kilpipaikoissa


S. Wallinin syysterveiset!


Täydellinen kesä ei aina tarkoita täydellisyyttä kalakaupassa. Mennyt kesä lämmitti vedet niin lämpimiksi, että kalastajat saivat käydä verkoilla; jos niissä jotain oli, niin kolme kertaa. Muutoin kalat olisivat alkaneet mätänemään samoin tein. Syksyn koittaessa on tilanne taas helpottanut ja kotimaisen suomukalan saanti on parantunut. Nyt on oikea aika valmistaa tai nauttia muiden valmistamia kotimaisia lähellä kasvaneita suomukaloja. Ilokseni olenkin huomannut paikallisten ravintoloiden käyttävän kuhaa, siikaa, haukea ja ahventa aktiivisesti listoillaan.  Tosinisojen kauppaketjujen päätös käyttää ulkomaista kuhaa ei lämmitä mieltä…


Syksyllä on mukavaa aikaa kalakaupassa. Ravut on saatu syötyä (joka vuosi vähän myöhemmin) ja tuoreet muikun -ja siianmädit tekevät tuloaan. Tänä vuonna kannattaa siianmädin ystävien olla ajoissa liikkeellä, mikäli kyseistä herkkua haluavat pöytiinsä. Johtuneeko lämpimästä kelistä, mutta siian mätiä on paljon tavallista vähemmän. Syksyllä saapuvat myös jokien ympyräsuiset eli nahkiaiset ja niitä on tarjolla herkullisen sinappikastikkeen kanssa tai ilman.


Pidimme lokakuussa teema viikonlopun bistrossamme. Tällä kertaa teemana oli äyriäiset. Syksyllä kun vedet viilenevät alkaa ostereiden, simpukoiden ja muiden herkkujen kulta-aika. Teemaviikonloppu sujui hyvin. Ihmisiä kävi ja aina joku uusi tuttavuus ”uskalsi” maistaa ostereita tai simpukoita. Samoin vierailimme Turun viini -ja ruokamessuilla, missä teemanamme oli äyriäiset, mikä sopiikaan paremmin hyvän kuohuviinin kanssa kuin herkullinen osteri.
Syksyn edetessä alamme valmistautumaan jo jouluun… Teemme kastikkeita silakoille ja silleille, pakkaamme mädit, varaamme kaikkea mikä ennalta on varattavissa jne. Syksy on siis kalakaupassa varsin touhukasta aikaa.


Terveisin, kauppias, Maître Restaurateur, Jaakko Manelius


Terveisiä Reino Jokiselta!


Metsästysaika on nyt parhaimmillaan, ja Turun kauppahallista saa muun muassa peuraa ja hirveä. Isänpäivän aterialle sopisikin mainiosti hirvenpaisti! Ohjeet sen valmistamiseen saa Reino Jokiselta.
Tällä hetkellä on tarjolla hyvin myös muun muassa tuoretta karitsaa.
Kauppahalli alkaa valmistautua joulutunnelmiin ja joulutilauksia aletaan ottaa vastaan marraskuun puolivälistä alkaen. Tervetuloa ostoksille halliin!
Terveisin, kauppias, Maître Rôtisseur, Jari Heinonen, myymälän sivuille tästä.
Ravintola Smör
Joululounaat 10.12. alkaen. Tarjolla on kolmen ruokalajin menu hintaan 52 euroa per henkilö. Hinta sisältää keittiön tervehdyksen ja Ronin kirsikkaglögin.
Menu I
Kurpitsatartaletti ja Saloniemen luomuvuohenjuustoa, Päivän kala, puikulaperunaa ja rapukastiketta, jogurttikreemiä, tyrniä ja lakritsijäätelöä
Menu II
Punajuurigraavattua kirjolohta, piparjuurta ja mätiä, Kotimaista ankanrintaa, luomumaa-artisokkaa ja omenakastiketta, Kardemummasuklaata, mantelia ja luumujäätelöä
Tervetuloa! Ravintoloitsija, Maître Rôtisseur, Janne Juvonen ja keittiöpäällikkö Jarno Seppä,ravintolan sivuille tästä.


Ravintola Trappi

Tervehdys Naantalista! Tutustu ravintolaamme tästä
Hyvää syksyä ja Lämpimästi Tervetuloa! T: Ravintola Trappi, ravintoloitsija, Maître Rôtisseur, Heikki Routamaa


Ravintola Suomalainen Pohja


Perinteiset joululounaat 26.11. alkaen. Terveisin, Maître Rôtisseur, Jani Hellström, ravintolan sivulle tästä.


Ahlströmin Ruukeissa tapahtuu!


Keskiviikkona 5.12.
Tule juhlistamaan 101-vuotiasta Suomea Kauttuan Klubille, itsenäisyyspäivän aaton iltana 5.12. klo 18-21. Juhlaillallisen hinta 42,00 €/hlö.


Lauantaina 8.12.
Tervetuloa viettämään päivää Kauttuan ruukinpuiston joulumarkkinoille! Kauttuan Klubilla on katettuna runsas joulubrunssi klo 10-14. Hinta 18,00 €/hlö. Voit samalla tehdä Klubilla ja Tallinmäen markkinoilla jouluostoksia. Klubilla myytävänä mm. hirvenlihasäilykkeitä, ruukin kahvia ja makeisia kauniisti paketoituna. Nyt voit myös jättää jo tilauksesi joulun take away- tuotteista!


Pikkujouluperjantait Noormarkun ruukissa - tervetuloa nauttimaan illallisesta elävän musiikin kera.
Jouluinen illallinen on katettuna joka perjantai 2.11.-14.12.2018. Illalliseen voi yhdistää opastetun kierroksen, jossa mukana jouluisia tarinoita vuosien varrelta. Hauskan perjantai-illan jälkeen on mukava siirtyä nukkumaan ruukin viihtyisiin vierastaloihin.


Perjantaisin 2.11.-14.12.
klo 18.00 alkaen illallinen ja elävää musiikkia 42,00 €/hlö klo 18.00 Ahlström Voyager -näyttely jouluisin tarinoin, sisältäen kuuman glögin 15,00 €/hlö Majoitustarjous iltoihin osallistujille alk. 105 €/huone/vrk.
Ruukkien perinteinen joululounas

Runsas joulupöytä on katettuna Noormarkun ja Kauttuan Klubeilla arkisin to-la 13.-15.12. ja ma-pe 17.–21.12., hinta 34,00 €/hlö. Kutsu asiakkaasi, kollegasi tai ystäväsi rauhoittumaan hyvän ruoan äärelle joulukiireiden keskellä. Joululounaan yhteydessä myynnissä maukkaita ruukin tuotteita pukinpussiin. Muista myös joulun lahjakortit ruukkeihin.


Tervetuloa! Maître Restaurateur, Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur, Jukka Luojukoski, Ahlströmin Ruukit, ravintoloiden sivuille tästä.
*********************************************************************************
Turun Voutikunnan kilpiravintolat


Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun kaupungin edustusravintola, Salo: Salon Seurahuone, Pori: Raatihuoneen Kellari, Naantali: Ravintola Trappi, Ravintola Le Soleil,
Noormarkku: A. Ahlström Oy, Noormarkun Klubi, Kauttua: A. Ahlström Oy, Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.


Turun Voutikunnan kilpimyymälät
Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Herkku, K-Supermarket Manhattan


Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat 10 % alennuksen Kalaliike S.Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta Kauppahallista sekä 7 % alennuksen K-Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla. 


Voimia kaamokseen ja maukkautta pikkujouluaikaan!
T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala, jukka.rintala@meiranova.fi