Turun jäsenkirjeet

Turun jäsenkirje, elokuu 2019

 

 

Voudin tervehdys

 

Arvoisat Paistinkääntäjät!

Toivottavasti kaikki Paistinkääntäjät ovat saaneet viettää rentouttavan kesän ja nauttineet Suomen kauniista luonnosta ja sen antimista; uusista perunoista, makeista marjoista, tuoreista kaloista, sienistä ja kaikista muistakin maukkaista kesän herkuista.

Ruokavuosi rytmittyy raaka-aineiden sesonkeihin ja vuoden ajan erilaisiin juhliin, joita juhlistetaan tietenkin hyvällä ruualla. Varsinkin kesäaika on suomalaisen ruuan juhlaa. Merkkipäivinä monissa perheissä nautitaan aina tiettyjä perinteisiä juhlaherkkuja. Perinteisistä juhlaherkuista jää meille makumuistoja, jotka ovat hyvin tärkeä osa yhdessä syömisen nautintoa ja kulinarististen perinteiden jatkumoa.

Kesän ruokatapahtumia

Kesän aikana meitä turkulaisia on hellitty monilla eri ruokatapahtumilla. Kesäkuun 16.–17. vietettiin jo yhdeksännen kerran Neitsytperunafestivaalia Panimoravintola Koulun pihalla. Heinäkuussa Aurajoen rannassa...

Lue koko kirje täällä.

Turun jäsenkirje kesäkuu 2019

 

Arvoisat Paistinkääntäjät!

 

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt
siunausta suopi taas lämpö auringon. Se luonnon uudeks luopi, se kutsuu elohon. Taas niityt
vihannoivat ja laiho laaksossa. Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa”.

Kevään tapahtumia


Kilvenpaljastustilaisuus Radisson Blu Marina Palacen juhlakerroksessa
Suuri joukko Turun Paistinkääntäjiä seuralaisineen sekä kutsuvieraita saivat olla todistamassa
juhlahetkeä, kun Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala paljasti Radisson Blu Marina
Palacen Hotelin juhlakerrokselle myönnetyn järjestömme kilven, keskiviikkona 22.
toukokuuta.


Hotel Marina Palaceen liittyy meille hyvin tärkeää historiaa Turun Paistinkääntäjien
alkuajoilta. Hotel Marina Palacen johtoon tuli vuonna 1977 Klaus Sarkki. Hän sai
tehtäväkseen perustaa Chaîne des Rôtisseurs- järjestölle Turun Voutikunnan. Ensimmäiset kilvet saatiin Klaus Sarkin aikana Hotel Marina Palacelle ja Hamburger Börsille. Niinpä
palasimme Turun voutikunnan syntyhistorian alkuaikoihin. Hotel Marina Palacelle on nyt
palautettu kilvet. Hamburger Börsin kilpi poistettiin toukokuussa sen toiminnan lakattua...

 

Lue koko jäsenkirje tästä linkistä.

Toukokuun jäsenkirje 2019

 

Kevät on täällä ja alkuvuoden jäsentilaisuuksia on kaksi jäljellä!


Radisson Blu Hotel Marina Palacen Juhlakerroksen (2.krs) juhlallinen kilvenpaljastustilaisuus on keskiviikkona 22. toukokuuta. Kaikki meille varatut 60 paikkaa myytiin loppuun 2 päivässä!

Perinteisen kesäretken teemme tänä vuonna Ahvenanmaalle lauantaista sunnuntaihin 8.- 9. kesäkuuta. Siitä tässä kirjeessä alempana ohjelma, matkapakettivaihtoehdot hintoineen ja sisältöineen sekä ilmoittautumisohjeet. Runsas ohjelma!

Lämpimästi tervetuloa jäsentilaisuuksiin!

 

Rotissöörien ja OMGD:n yhteinen herkutteleva kesäretki Ahvenanmaalle 8.-9. kesäkuuta

Teemme gastronomisen vierailun Ahvenanmaalle. Tällä iloisella jäsenmatkalla käytämme käätyjä. Risteilemme läpi kauniin saariston, majoitumme tasokkaasti perillä sekä syömme ja juomme luonnollisesti hyvin. Matkalle on pyritty löytämään erityisesti meille sopivia ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja tutustumiskohteineen ja herkutteluelämyksineen, jaloja juomia unohtamatta.

Ohjelman suunnittelussa on mukana saarella toiminut ahvenanmaalainen jäsenemme, Chevalier, Kyösti Saine. Hän toimii paikallisoppaanamme ja kertoo myös Ahvenanmaan kulinaarisesta kulttuurista.

Lue koko jäsenkirje ja Ahvenanmaan retken aikataulut alla olevasta linkistä!

Ilmoittaudu retkelle tästä!

 

Turun paistinkääntäjien jäsenkirje, toukokuu 2019

PDF-tiedostoturun-paistinkaantajien-jasenkirje-touko.pdf (1.4 MB)

Huhtikuun jäsenkirje 2019


Aurinkoista ja lämmintä kevättä arvoisat Paistinkääntäjät,

”Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään”.


Kevään suurin ruokajuhla pääsiäinen on jo takanapäin ja lammaspaistit, mämmi ja pashat sekä muut pääsiäisen herkut on nautittu erinomaisten ruokajuomien kera. Kevät on juhlien aikaa ja seuraavaksi vietetäänkin varsinaista kevään alkamisen juhlaa - vappua. Toukokuun ensimmäisenä päivänä on jo vuosituhansia juhlittu kevään alkua. Alun perin vappu on ollut keskiaikainen kirkollinen juhlapyhä, jota juhlittiin baijerilaisen abbedissan Walburgissin pyhimykseksi julkistamispäivänä.

Keväällä juhlitaan paitsi pääsiäistä ja vappua myös äitejä sekä valmistuneita. Kaikissa näissä juhlissa on hyvin keskeisenä ruoka. Ehkäpä kevään odotetuin herkku on parsa. Sen aika alkaa olla parhaimmillaan ja pääsimme jo vihreätä parsaa maistelemaan yhdessä savuhaukimoussen ja paistettujen kampasimpukoiden kanssa huhtikuun jäsentilaisuudessa Porin Ravintola Raatihuoneen Kellarilla.

Kevätretkelle Raatihuoneen Kellarin tilaisuuksiin on hienoa mennä - meidät otetaan aina upeasti vastaan, siitä kiitokset ravintoloitsijoille Maître Rôtisseurs Anita Juholalle ja Chef de Table Mikko Juholalle. Meille oli jälleen järjestetty erikoisohjelmaa Diner Amicalin lisäksi. Panimovierailu Beer Hunter's:issa Suomen yhden tunnetuimman panimomestarin Mika Tuhkasen opastuksella erinomaisine maistiaisineen oli mielenkiintoinen ja erilainen tutustumiskohde. Saimme maistaa pienpanimon valmistamaa neljää erilaista toisistaan poikkeavaa olutta ja viimeiseksi viskitisleen. Erityiskiitokset hienosta kevätretken ohjelman järjestelyistä Mikko Juholalle. Keväisiä herkkuja oli nauttimassa 41 henkilöä.

Seuraavana tutumiskohde on keväiseen aikaan hyvin sopiva - yritysvierailu Oksasen puutarhaan Paattisilla torstaina 25. huhtikuuta. Sinne voi vielä ilmoittautua.

Lauantaina 13. huhtikuuta vietimme kansainvälistä kilpipäivää kaikkialla ympäri maailmaa Uudesta Seelannista aina Cookin saarille. En tiedä miten Cookin saarilla kilpipäivä toteutettiin, koska siellä on vain yksi jäsen, hän on vasta 23-vuotias nuori mies. Angolassa on myös vain yksi jäsen 70-vuotias nainen. Uudessa Seelannissa on 54 jäsentä ja siellä keski-ikä on 57 vuotta. Jäsenmäärältään suurimpien maiden joukossa USA, Saksa ja Suomi, ainoastaan Suomessa on jäsenmäärässä positiivinen kasvu. Suomessa on 2155 jäsentä ja keski-ikä on 56 vuotta.

Turun voutikunnan alueen kilpiravintoloissa ja -myymälöissä järjestettiin erilaisia tempauksia.

Monissa kilpiravintoloissamme oli kilpipäivän aikana erityismenu, joka oli suunniteltu juuri tätä päivää silmällä pitäen, ajankohtaan sopivista raaka-aineista. Kaikissa Turun voutikunnan alueen kilpimyymälöissä oli maistatuksia ja myös erikoistarjouksia sekä vinkkejä ruoan valmistamiseen.

Suuret kiitokset kaikkien kilpimyymälöiden ja kilpiravintoloiden koko henkilökunnalle loistavista järjestelyistä ja aktiivisesta osallistumisesta kansainväliseen kilpipäivään. Turun Paistinkääntäjien kotisivuilla kuvagalleriassa on runsaasti kuvia kilpipäivän tapahtumista. 

 

Seuraava Turun Paistinkääntäjien suuri juhlahetki on, kun Bailli Délégué Johanna Hornborg- Ojala tulee paljastamaan Radisson Blu Marina Palacen Hotelin juhlakerrokselle myönnetyn järjestömme kilven, keskiviikkona 22. toukokuuta. Kilvenpaljastustilaisuuden jälkeen nautitaan Dîner Amical Submarinassa. Tarkat tiedot tilaisuudesta löytyvät tästä jäsenkirjeestä.

Ahvenanmaan retkestä 8. -9.  kesäkuuta kerrotaan toukokuun jäsenkirjeessä.

Kaikki jäsenet ovat saaneet sähköpostitse ennakkoinformaation Lapin kiireettömän kapitulin 23. -25.8. ilmoittautumispäivästä sekä ohjelmasta. Kapitulin ilmoittautumislinkki avautuu 18. toukokuuta kello 9.00.

Turun voutikunnan järjestämään Kekrikapituliin lauantaina 26. lokakuuta ilmoittautuminen alkaa loppukesällä. Kaikki saavat ilmoittautumisesta tiedot hyvissä ajoin.


Aurinkoisia kevätpäiviä ja iloista mieltä teille kaikille yhdessä ja erikseen!

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen

 

Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi,

+35840724146

 

Jäsentapahtumia:
 

Kilvenpaljastustilaisuus ja Dîner Amical Radisson Blu Hotel Marina Palacessa 22. toukokuuta 

Bailli Déléqué Johanna Hornborg-Ojala paljastaa järjestömme myöntämän kilven Radisson Blu Hotel Marina Palacen Juhlakerrokselle keskiviikkona 22. toukokuuta klo 18:00 Kristallisalissa. Juhlavassa tilaisuudessa tervetuliaissanat lausuu toimialajohtaja, Maître Restaurateur, Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta. Dîner Amical alkaa klo 18:30 Ravintola Submarinassa.

Menun ovat suunnitelleet keittiöpäällikkö Toni Liesipuro ja keittiömestari, Maître Rôtisseur, Minna Kvarnström . Aterialle sopivat juomat on valinnut ravintolapäällikkö, Chef de Table, Anette Rautio .

 

Menu


André Clouet, Champagne

**

Kuohkeaa parsakeittoa, paahdettua parmankinkkua ja juureen leivottua leipää

André Clouet, Champagne

**

Paistettua siikaa, rucola-timjami beurre blanc -kastiketta, hernepyrettä, varhaisperunakakkua ja porkkanaa

Vintae Atlantis Albarino

**

Creme Brulee, bourbon-vaniljamarinoituja tuoreita mansikoita ja raparperisorbettia

Mouton Cadet Réserve Sauternes

**

Kahvi & tee

Martell V.S.O.P

 

Menun hinta on 52 euroa/henkilö. Radisson Blu Hotel Marina Palace juhlistaa tilaisuutta tarjoamalla aterian ruokajuomat.

Varmista paikkasi heti tähän arvokkaaseen ja makuhermoja hivelevään tilaisuuteen ja ilmoittaudu viimeistään 14.5. tästä

 

. Meille on varattu 60 paikkaa ja ne täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 

Yritysvierailu Oksasen puutarhalle 25. huhtikuuta - vielä ehdit mukaan!

Teemme yritysvierailun Oksaselle, Paattisille, torstaina 25. huhtikuuta alkaen klo 17.
Osoite on Joenperäntie, 21330 Paattinen.

 

Paikkoja on vielä jäljellä, joten tule mukaan. Ilmoittautumisen voit tehdä tästä


 

Kesäretki Ahvenanmaalle 8. - 9. kesäkuuta

Teemme yhdessä OMGD:n kanssa kesäretken Ahvenanmaalle kesäkuun 2.

Viikonloppuna lauantaista sunnuntaihin 8. - 9. kesäkuuta. Matkustamme Vikingin laivoilla ja yövymme Hotel Park Alandiassa aivan Maarianhaminan keskustassa. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet seuraavassa jäsenkirjeessä.

 


Lämpimästi tervetuloa mukaan jäsentilaisuuksiin!

 

 

Turun voutikunnan kilpiravintolat


Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Naantali: Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil ja Ravintola Trappi

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

 

Turku: Original Sokos Hotel Hamburger Börs Ravintola Yläbörs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör ja Turun Kaupungin edustusravintola

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 %:n alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.


 

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

Turku: Kalaliike S. Wallin, K - Supermarket Manhattan, Lihaliike R. Jokinen ja Food Market Herkku


Kalaliike S. Wallin ja Lihaliike R. Jokinen myöntävät 10 %:n ja K - Supermarket Manhattan myöntää 7 %:n alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

 

Herkullista ja iloista kevättä!

 

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala

jukka.rintala(at)meiranova.fi

 

Maaliskuun jäsenkirje 2019
 

Arvoisat Paistinkääntäjät,


”Kevät keikkuen tulevi, lumipenkat pehmitellen, tuulen lempeän keralla, sadepilvetkin mukana. Kevät keikkuen tulevi, antaa kukkaset kedolle, kutsuu linnut laulamahan, saapi lapset nauramahan, tuopi tuulien tohinan, korpeen kuusen kuiskehia. Kevät keikkuen tulevi, kori täynnä pensseleitä, väripurkkeja rutosti, kasvun tarpeet kainalossa, kaikki parhaimmat tavarat, kesää varten varmistettu”. Kirjoittanut Oiva Pennanen

Kevätpäiväntasaus on jo ohitettu, joten voimme huokaista helpotuksesta - päivä on jo yötä pitempi. Pitkä ja pimeä talvi on vihdoinkin takanapäin. Valon määrän vähitellen lisääntyessä saamme ryhtyä odottamaan ihanaa luonnon heräämistä kevättä kohti, vaikka se aina siltä näytäkään. Kevät keikkuen tulevi -runo kertoo luonnon heräämisestä kevääseen hyvin kuvaavin sanoin.

Helmikuu

Suuret kiitokset aktiivisuudestanne arvoisat Paistinkääntäjät. On tosi mukavaa järjestää tilaisuuksia aktiiviselle jäsenistölle. Helmikuun lopulla olimme vieraana Eckes-Granini Finland, Marlin mehutehtaalla. Saimme kuulla mehutehtaan toiminnasta ja kiersimme tehtaalla myyntipäällikkö Mika Lundin, markkinointipäällikkö Nina Lindenin ja tuotantopäällikkö Miika Aallon ohjaamana. Marlin vierailulla oli 30 henkilöä, jäseniä ja seuralaisia.

Maaliskuu

Naantalissa järjestetty ”Mestarit keittiössä” Kokkaus-workshop kiinnosti myös jäseniämme kiitettävästi. Kokkailupäivässä oli hieno tosi aktiivinen oppimisen ilmapiiri ja mukava tunnelma. Erityissuuret kiitokset päivän aikana taitavasta ohjauksesta keittiömestareillemme Chef Rôtisseur Jouni Vaarala, Vice Conseiller Culinaire Kai Järnström ja Chargé de Missions Tomi Aho. Mukana kokkailemassa 20 henkilöä. Kokkailun tunnelmaa ja tuloksia on nähtävissä kuvina sivuillamme kuvagalleriassa.

Kiitokset Rasekon johdolle, että saimme tilat käyttöömme kokkailua varten. Kiitokset tukijoillemme Metro-tukku, Kespro, Vihannespörssi ja Turun Osuuskauppa.

Turun Paistinkääntäjät ry:n vuosikokous pidettiin uudessa syksyllä avatussa kala- ja äyriäisruokiin erikoistuneessa Ravintola Bassissa 20. maaliskuuta. Vuosikokouksen pöytäkirja on myöhemmin luettavissa kotisivuillamme.

Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus jaloitella ja tutustua Club Bassin tiloihin yläkerrassa.

Manu Events Oy:n viestintäjohtaja, Vice-Chargée de Missions Heli Nieminen, esitteli meille Ravintola Bassin toimintaa ja tiloja. Heli kuuluu Turun voutineuvostoon ja on Turun Paistinkääntäjien tiedottaja.

Kevätpäiväntasauksen iltaa jatkoimme nauttimalla herkullisen Dîner Amicalin ravintolan kabineteissa. Menun meille oli suunnitellut keittiömestari Marko Jaakkola ja aterialle sopivat viinit oli valinnut Bassin viinimestari, jäsenemme Maître Sommelier Honoraire Marjo Heinonen. Molemmat kabinetit olivat ääriään myöten täynnä.

Tilaisuuden alussa onniteltiin uuden arvon saanutta Grand Officier Eka Metsävuorta ja 70 vuotta täyttänyttä Grand Commandeur Taisto Penttilää. Maître Rôtisseur Heli Heinoselle ojennettiin Silver Commandeur-arvomerkki 10 vuoden aktiivisesta jäsenyydestä. Aterialla oli 56 henkilöä.

Huhtikuu

Suomen ruokavuodessa on kolme isoa ruokajuhlaa; pääsiäinen, juhannus ja joulu. Kevään suurin ruokajuhla on pääsiäinen, jolloin herkutellaan ja vietetään aikaa yhdessä läheisten kanssa. Pääsiäinen ajoittuu vuosittain maaliskuuhun tai huhtikuun loppuun, kuten tänä vuonna.

Ennen Palmusunnuntaita ja hiljaisen viikon alkamista teemme kevätretken Poriin Panimoravintola Beer Hunter's:iin ja Ravintola Raatihuoneen Kellariin perjantaina 12. huhtikuuta. Tarkemmin retken ohjelmasta on tässä kirjeessä.

Heti seuraavana päivänä Porin kevätretken jälkeen vietämme Kansainvälistä Kilpipäivää lauantaina 13. huhtikuuta. Turun voutikunnan alueen tapahtumista on lisätietoja tässä kirjeessä.

 

Maukkain terveisin

voutinne
Riitta Hirvonen

Bailli de Turku, Commandeur
riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi, +35840724146

 

Huhtikuun jäsentilaisuudet

 

Kevätretki Poriin perjantaina 12. huhtikuuta

Kokoonnumme klo 16:30 panimoravintola Beer Hunter's:iin (http://www.beerhunters.fi), jossa palkittu, Suomen yksi tunnetuimmista panimomestareista, Mika Tuhkanen, johdattaa meidät porilaisen pienpanimokulttuurin värikkääseen maailmaan. Luvassa on myös panimon omien tuotteiden maistiaisia. Ravintolan osoite on Antinkatu 11, Pori.

Jatkamme matkaa n. klo 17:30 Ravintola Raatihuoneen Kellarille. Ravintolassa nautimme Dîner Amicalin. Raatihuoneen Kellarin osoite on Hallituskatu 9a, Pori.

Voutikunta järjestää Turusta Poriin yhteiskuljetuksen, joka lähtee nyt uudesta paikasta eli Akatemiatalon pihalta, osoitteesta Rothoviuksenkatu 1, Turku, klo 14:30. Bussi on Valtasen Liikenteen. Takaisin Turussa ollaan noin klo 23.

Menun viineineen Porin Raatihuoneella on meille suunnitellut Ravintoloitsija, Chef de Table Mikko Juhola.

 

MENU

Paistettua kampasimpukkaa ja parsaa, savuhaukimousse

Kokonaisena paistettua härän sisäfileetä, paahdettua perunaa ja kevään kasviksia

Juustot

Marjasorbetti, Annan marenkia, mantelikrokantti

Puuvillan tummapaahto / Tee

VIINIT

Basserman-Jordan Paradiesgarten Riesling Kabinett 2017

Roda Sela 2015

Mistel Josefina Piñol blanco 2015

Beerenauslese Exquisit 2017

Pienpanimovierailun ja Dîner Amicalin menun yhteishinta on 65 eur/henkilö. Viinipaketti menulle maksaa 25 eur/henkilö. Voutikunta tarjoaa kuljetuksen Turusta.

Varmista paikkasi itsellesi ja ota avec myös mukaan ja ilmoittaudu mukavalle perjantaiselle kevätretkelle tästä.

 

Yritysvierailu puutarhalle torstaina 25. huhtikuuta

Olemme saaneet jälleen kutsun yritysvierailulle, Oksasen Puutarhalle, Paattisille, torstaina 25. huhtikuuta klo 17:00. Puutarha sijaitsee osoitteessa Joenperäntie 224, 21330 Paattinen.

Tutustumme nykyaikaisen kauppapuutarhan toimintaan monipuolisesti. Ei ostosmahdollisuutta, mutta mielenkiintoisia tuotteita ja ”silmänruokaa” on sitäkin enemmän tällä lähituottajapuutarhalla. Tuotteita on saatavilla lähialueen ruokakaupoissa.

Vierailu on maksuton ja ilmoittautumisen voit tehdä tästä.

 

Seuraavat OMGD -tilaisuudet

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit. Ilmoittautuminen tästä.
   
 • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi. Ilmoittautuminen tästä.

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

Hyvän suosion saaneita treffejä jatketaan jälleen syksyllä, seuraa jäsenkirjeiden ilmoittelua.

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

 

Kansainvälinen kilpipäivä lauantaina 13.4. World Chaîne Day

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa.

Kilpiravintoloissa ja -myymälöissä järjestetään erilaisia tempauksia, jotka ovat avoimia kaikille. Päärooli ympäri Suomea järjestettävissä tapahtumissa on tietenkin ruoka.

Käädyt ovat järjestömme tunnetuin symboli. Ne toimivat myös erinomaisena keskustelun avaajana. Toivomme, että kilpipäivänä jäsenet käyttäisivät käätyjä vieraillessaan kilpiravintoloissa tai kilpipäivän muissa tapahtumissa. Erityisesti ammattilaisjäseniämme pyydämme käyttämään käätyjä myös mahdollisen työpäivänsä aikana.

Vieraile kilpiravintoloissa, kilpimyymälöissä tai osallistu muihin kilpipäivän tapahtumiin

Monissa kilpiravintoloissamme on kilpipäivän aikana erityismenu, joka on suunniteltu täydellä sydämellä. Useissa kilpimyymälöissä on erityisiä maistatuksia ja vinkkejä ajankohtaiseen reseptiikkaan. Kilpipäivän aikana järjestetään myös muita avoimia tilaisuuksia. Käy siis nauttimassa herkullinen ateria, hae vinkkejä omaan reseptiikkaan tai vieraile avoimissa tapahtumissa.

Seuraa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden ilmoittelua ja tietenkin Rotissöörien omia sosiaalisen median sivuja ja osallistu kilpailuun.

 

Kilpipäivän tapahtumia Turun voutikunnassa:

 

Kilpiravintoloissa tapahtuu

 

Ravintola Smör, Turku

Kilpipäivän 13.4. erikoistarjouksena Teille alla oleva kolmen ruokalajin menu 50 euroa.                           

 Menu

Suolattua kuhaa, seljankukkaa ja persiljakreemiä

xxx

Ahvenanmaan luomukaritsaa, grillattua voita ja rakuunakastiketta

xxx

Plantation -suklaata, mallasta ja jäätelöä paahdetusta hiivasta

Tervetuloa!

 

Maître Rotisseur Janne Juvonen ja keittiöpäällikkö Jarno Seppä,

ravintolan sivuille tästä.

 

 

A. Ahlströmin Ruukit, Noormarkku ja Kauttua

9. - 11.4. klo 17 - 21 Noormarkun ja Kauttuan Klubeilla

Kolmen ruokalajin Rotisseurs-yllätysmenu 45,00 €/hlö.

Rotisseurs-jäsenkorttia esittämällä -15% menun hinnasta koko seurueelle, kun maksetaan yhteislaskulla.

 

Kilpipäivän brunssi Kauttuan Klubilla la 13.4. klo 10-13, hinta 22,00 €/hlö.

 

13.4. Rotisseurs -kilpipäivänä Noormarkun Klubilla

Kilpipäivän brunssi klo 11 - 14, 32,00 €/hlö. Lapset 4-12 v. 1,50€/ ikävuosi.

Rotisseurs-jäsenkorttia esittämällä -15% menun hinnasta koko seurueelle, kun maksetaan yhteislaskulla.

Opastettu kierros Ahlström Voyage -näyttelyssä klo 11.00. Hinta kilpipäivän kunniaksi 12,00€/hlö (norm. 15,00 €).

Majoitustarjous Noormarkun ruukissa 12.-13.4. (pe-la) 49,00 €/hlö/2hh, sisältäen aamiaisen. Tarjous jäsenkortin esittämällä.

Varaukset p. 050 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi

 

                                                   Tervetuloa!

 

Maître Restaurateur Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski, ravintolan sivuille tästä.

 

Ravintola Salon Seurahuone

Salon Seurahuone on laatinut päivän kunniaksi Keväisen Menun kauden- ja lähialueiden parhaimmista raaka-aineista. Menu on tarjolla perjantaina 12.4. ja lauantaina 13.4.2019.

Menun hinta on 55 € ja menulle sopiva viinipaketti 25 €.

 

 Menu

 

Latva-artisokkaa ja viiriäisen munaa

***

Parsaa Hollandaise

***

Paahdettua kuhaa ja juuripersiljaa

***

Kevyesti savustettua hirven fileetä, porkkanaa ja rakuunaa

***

Sitruunavanukasta ja marenkia

 

Varaukset ja tiedustelut: varaukset@salonseurahuone.fi tai 02 – 7337123

Tervetuloa!

Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen, ravintolan sivuille tästä.

 

 

Kilpimyymälöissä tapahtuu:

 

Food Market Herkku, Turku

Kilpipäivänä 13.4. klo 11 – 17 tarjolla: Parsaa Hollandaise ja porsaan sisäfileenoisetit

Maistattamassa: Chef Rôtisseur Jari Uusitalo, Maître Rotisseur Honoraire Mika Aho, Chef Rôtisseurs Jouni Vaarala, Officier Esko Savisalo ja Chevalier Timo Raninen.

 Ystävällisin ja Herkullisin terveisin – Tervetuloa!

Myyntipäällikkö, Chevalier Timo Raninen, myymälän sivuille tästä.

 

K – Supermarket Manhattan, Turku

Manhattanilla tapahtuu kilpipäivänä klo 10 – 16:

Keittiömestari, Chef Rôtisseur Jari Merinen ja Keittiömestari Reijo Haapanen valmistavat: Liekitettyjä munuaisia portviinikastikkeella ja paistettua karitsanmaksaa pekoni-sipulikastikkeella

Keittiömestari, Vice-Conseiller Culinaire, Kai Järnström valmistaa: raggmunk med fläsk

Tervetuloa!

Kauppias, Maître Rôtisseur, Commandeur Veli-Pekka Hussi, myymälän sivuille tästä.

 

 

Lihaliike Reino Jokinen, Turun Kauppahalli

Teemme täällä Lihaliike Jokisella kilpipäivästä 13.4. pihvipäivän! Esillä on hyvin laajasti erilaisia pihvejä naudan-, sian- ja karitsanlihoista. Kaikki pihvilihat ovat tarjouksessa –20 %.

Jaossa on ”Asia on Pihvi” -esitteitä ja kerromme pihveistä ja pihvilihoista vinkkejä. Esimerkiksi: "Millaista on marmoriliha ja millainen voisi olla possun karekyljys?"

Oma maustevoimme täydentää pihvin maun! Tervetuloa Palvelevaan lihakauppaan!

Kauppias, Maître Rotisseur Jari Heinonen, myymälän sivuille tästä.

 

PS. Pääsiäisen karitsanpaistit, kareet, satulat, fileet, lavat, jne. - tilauksia saa jättää! Siten varmistatte tuoreen kotimaisen karitsan pääsiäispöytiinne!

 

Kalaliike S. Wallin, Turun Kauppahalli

S. Wallinilla kilpipäivää juhlistetaan maistiaisin ja erikoistarjouksin. Tiskiä täytetään äyriäisillä ja kotivesien herkuilla. Bistrossa tarjolla spesiaali annoksia ja ohjeistuksia valmistukseen ja herkutteluun.

                                                       Tervetuloa!

Kauppias Maître Restaurateur Jaakko Manelius S. Wallin Oy,                                   
myymälän sivuille pääset tästä.

 

Turun Voutineuvosto toivottaa jäsenille aktiivista ja antoisaa kilpipäivää!

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

 

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

 

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

 

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

Mukavaa ja maistuvaa kevättä!

Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala

jukka.rintala(at)meiranova.fi

 

 

Helmikuu 2019

Arvoisat Paistinkääntäjät,

Rati riti ralla tuli talvi halla "Kuuraparta tuiskutukka, lumiviitta harmaasukka. Rati riti ralla sellainen on halla. Rati riti ralla. Mistä tuli halla? Tuolta Pohjan tuntureilta, Lapin lasten laitumilta. Rati riti ralla, sieltä tuli halla. Rati riti ralla, mitä teki halla? Puhui metsät puhtahiksi, jäät ja järvet kantaviksi. Rati riti ralla, sitä teki halla. Rati riti ralla, hyvin teki halla: saapi lapset lasketella, luistella ja lauleskella. Rati riti ralla, kiitoksia halla!"

Olemme saaneet aloittaa vuoden hyvin talvisessa säässä. Pian vietämme kristillistä kirkkovuoden juhlaa - laskiaista. Laskiaisen nimitys tulee laskeutumisesta pääsiäistä edeltävään paastoon.

Laskiaissunnuntai on seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä ja se määrittää kaikkien muiden kevään kirkollisten merkkipäivien paikan kalenterissa. Laskiaissunnuntain jälkeisenä tiistaina vietetään laskiaistiistaita, jota seuraavana päivänä tuhkakeskiviikkona alkaa katollisten 40 arkipäivän kestävä paastoaminen. 

Ennen aikaan laskiaisena tarjottiin perinteisesti paljon ruokaa, jonka piti olla mahdollisimman rasvaista. Tällä uskottiin varmistettavan ruoan saatavuus seuraavaksi vuodeksi. Mitä enemmän rasva kiilsi syöjien sormissa ja suupielissä, sitä enemmän siat lihoivat ja lehmät lypsivät. Ruokien runsauden uskottiin jatkuvan koko vuoden, kun tarjoomusten annettiin olla pöydässä koko päivä.

Laskiaisen viettotavoista on 2000-luvulla pääosin jäljellä enää mäenlasku ja osa ruokatavoista kuten laskiaispullat ja hernekeitto.

Laskiaispulla on peräisin 1600-luvun Ruotsista, josta se tuli myös Suomen konditorioihin ja kahvipöytiin 1800-luvulla. Myöhemmin laskiaispulla on muotoutunut hillo- ja kermatäytteiseksi laskiaispullaksi.

Venäjällä laskiaisperinteeseen kuului olennaisesti tattarijauhoista valmistetut kuohkeat ohukaiset eli blinit. Kuumia blinejä syödään smetanan, kaviaarin ja erilaisten lisäkkeiden mm. sipulin ja suolakurkun kanssa. Blinit ovat edelleen ortodoksisen kirkon laskiaisajan herkkua.

Laskiaisajan herkkuja olimme jo ennakkoon nauttimassa Ravintola Salon Seurahuoneella Ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Menun oli meitä varten suunnitellut keittiömestari Niina Vihnusvuori ja siihen sopivat viinit oli valinnut Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen. Blini-herkkuja tykötarpeiden kanssa oli nauttimassa 53 henkilöä.

Vuoden ensimmäinen kapituli järjestettiin Tampereella lauantaina 2. helmikuuta nimellä, Mestaruuskapituli. Mestaruuskapitulissa oli turkulaisia mukana 10 henkilöä, joista kaksi oli arvon vaihtajia ja kolme uutta jäsentä.

Erkki Metsävuori sai harvinaisen uuden arvon - Grand Officier.  Erkki on vasta neljäs suomalainen, jolle on myönnetty Grand Officier-arvo. Marjatta Snellman sai uuden arvon Maître Rotisseur Honoraire. Uusia jäseniä installoitiin Maître Rotisseur Minna Kvarnström, Chef de Table Anette Rautio ja Chevalier Marko Laine. Sydämelliset onnittelut teille kaikille!

Kapitulin yhteydessä järjestetyssä Nuorten kokkien SM-kilpailussa voiton vei Niko Tähti Torniosta, hän edustaa Suomea MM-kilpailuissa Calgaryssä, Kanadassa syyskuussa 2019.

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen


Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi

+358407241468

 

 

*************************************************************************

 

Maaliskuun jäsentilaisuudet

 

Meren hedelmiä Ravintola Bassissa 20.3.


Maaliskuun jäsentilaisuudessa herkuttelemme meren antimilla, keskiviikkona 20. maaliskuuta. Menun on meille suunnitellut Keittiömestari Marko Jaakkola ja siihen sopivat viinit on valinnut Viinimestari, Maître Sommelier Marjo Heinonen. Dîner Amical alkaa klo 18:30. Tervetulopuheen meille pitää Toimitusjohtaja Santtu Kiili.

 

MENU

 

Bassi Signature Cocktail

 

Amuse Bouche: Curryvoissa paistettua kampasimpukkaa ja meritryffeliä Islannista

Gisselbrecht Blanc de Noirs Brut

 

Sokerisuolattua siikaa ja mallasbriossia

Sancerre Blanc Dezat 2017, André Dezat et Fils

 

Paistettua turskaa, sinisimpukoita ja savurapukastiketta

 Savennières Clos De Coulaine 2015 Château Pierre-Bise

 

Tyrni-Maustepippuribrûlée ja marinoitua appelsiinia

Nittnaus Beerenauslese Exquist 2015

 

Kahvi tai tee

 

Menun hinta on 48 euroa, sisältäen tervetulojuoman. Juomapaketin hinta on 35 euroa.

Kala- ja äyriäisallergikoille on omat vaihtoehdot (Muistathan ilmoittaa allergioista

ilmoittautumisen yhteydessä).

 

Meille varattuihin Kompassi ja Kommodori – kabinetteihin mahtuu herkuttelemaan ensimmäiset 50 henkilöä.

Ravintola sijaitsee osoitteessa Läntinen Rantakatu 9, 2. kerros. Käytössä on hissi.

 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu: https://www.lyyti.fi/reg/Ravintola_Bassi_6125

 

Kokkailukurssi 9.3.

 

Turun Voutikunta järjestää kokkailukurssin lauantaina 9. maaliskuuta klo 9 - 15.

Paikkana on Rasekon Foodlab, Opintie 4, Naantali.

Kokkailukurssista on lähetetty 11.2. erillinen sähköinen tiedote ja ilmoittautumisohjeet.

 

Turun Paistinkääntäjät Ry:n vuosikokous 20.3. klo 16:30

 

Sääntömääräinen yhdistyksen vuosikokous pidetään Ravintola Bassissa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 9, keskiviikkona 20. maaliskuuta.

Kokouksen jälkeen (ennen Dîner Amicalia) on mahdollisuus tutustua yläkerran Club Bassiin ja baari on auki.

Jäsenille lähetetään vuosikokoukseen erillinen kutsu.

 

*************************************************************************

Seuraavat OMGD -tilaisuudet

 

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/OMGD_tilaisuus_Saksan_valkoiset_viinit_1989

 

 • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi

 

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

 

Treffit ovat mutkaton ja välitön tilaisuus, jossa tavataan muita Rotissöörejä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua eikä käytetä käätyjä. Seuraavat treffit ovat:

 • Keskiviikkona 13. maaliskuuta klo 17 – 20, paikkana tuttu Ravintola Viinille.

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

 

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

 

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

*************************************************************************

Maistuvaa helmikuuta!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala

 jukka.rintala(at)meiranova.fi

P.S. Muistattehan ilmoittaa yhteystietojenne muutokset.

 

Tammikuu 2019

 

Arvoisat Paistinkääntäjät,

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

Vuonna 2019 jatkamme laadukkaita ravintolavierailuja ja teemallisia Dîner Amicaleja. Jäsenten toivomusten mukaisesti teemme tutustumismatkoja lähialueelle. Lähialueen matkat aloitamme helmikuussa Salon Seurahuoneelta, jonne menemme nauttimaan blinejä.

Myöhemmin keväällä teemme matkan Satakuntaan, Poriin. Alkukesän retki tehdään Ahvenanmaalle. Tutustumismatkoilla on tarjolla ruoka- ja juomakulttuuria sekä vierailuja alan yrityksiin.

Maaliskuussa on vuorossa kokkaus workshop, jossa alan ammattilaiset kokkaavat yhdessä harrastajien kanssa. Jatkamme myös yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa, tiedottamalla ammattilaisille ja harrastajille sopivista lyhyistä alan kursseista. Toivon, että jäsenohjelmasta löytyy monia teitä kiinnostavia tapahtumia.

 

Aloitimme vuoden lounastilaisuudella ravintola Rosterissa, joka sijaitsee Maaherran Makasiinissa, Turun Tuomiokirkon kupeessa. Keittiöpäällikkö, Maître Rotisseur Kari Aihinen toivotti meidät tervetulleeksi ja samalla kohotimme maljat uusille jäsenillemme; Rosterin keittiömestareille, Chef Rôtisseur Eeva Hongistolle ja Chef Rôtisseur Teemu Nikkarille sekä ravintolapäällikölle, Chef de Table Rebekka Savanderille.    

Ravintola Rosterin tilaisuudessa oli mukana arvovieraita Lahden voutikunnasta, Membre du Conseil Magistral, Cancelier Juha Ojamo ja vaimonsa Erja. Saimme nauttia mukavan rennosta tunnelmasta, loistavasta palvelusta ja Rosterin maukkaasta ja parhaista raaka-aineista valmistetusta ateriasta. Lounaalla oli mukana 48 henkilöä.

Voutikunnassamme on useita, jo vuosia järjestöön kuuluvia henkilöitä, joita ei ole vielä installoitu. Installointiin pääsyn helpottamiseksi järjestämme lokakuussa Kekrikapitulin Naantalin Kylpylässä. Samana päivänä on kekriteemaan sopiva luento, jonne kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Kekrikapitulin yhteydessä on lokakuun jäsentilaisuus - Kekrilounas, se on erityisesti tarkoitettu Turun voutikunnan jäsenille, mutta jonne myös kapitulivieraat ovat tervetulleita. Kapitulin ilmoittautumisaikataulusta ilmoitetaan jäsenistölle hyvissä ajoin.

 

Vuoden ensimmäinen kapituli järjestetään Tampereella lauantaina 2. helmikuuta nimellä, Mestaruuskapituli. Kapitulin yhteydessä järjestetään Nuorten kokkien ja saliammattilaisten SM-kilpailut. Turun voutikuntaa Nuorten kokkien kilpailussa edustaa Arttu Parviainen ravintola Rosterista. Mestaruuskapitulissa ratkaistaan ketkä edustavat Suomea MM-kilpailuissa Calgaryssä, Kanadassa syyskuussa 2019. Toivotan mitä parhainta menestystä Arttu Parviaiselle kilpailuun.

 

Maukkain terveisin

voutinne

Riitta Hirvonen


Bailli de Turku, Commandeur

riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi

+358407241468

 

 

*************************************************************************

 

Helmikuun jäsentilaisuudet

Sydäntalven herkuttelu Salon Seurahuoneella torstaina 14. helmikuuta klo 18:00

Menun on meitä varten suunnitellut keittiömestari Niina Vihnusvuori ja siihen sopivat viinit on valinnut Ravintoloitsija, Maître Restaurateur Kalle Hämäläinen.

 

Tervetuloa

xxx

Keittiön tervehdys

xxx

Seurahuoneen rapeat tattariblinit ja tykötarpeet

Domaine Laroche Chablis Saint Martin

xxx

Paahdettua siikaa, fenkolia ja juuripersiljaa

Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Langenlois

xxx

Talvihedelmäterriiniä

Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese

xxx

Kahvi ja Tee

 

Menun hinta on 45 eur/henkilö ja viinipaketin hinta on 28 eur/henkilö.

Tilaisuuteen on varattu 50 paikkaa.

Saloon on järjestetty yhteiskuljetus, voutikunta maksaa kuljetuksen. Lähtö on Turussa Aurakatu 2:sta klo 17:00 (Valtasen Liikenne Oy). Matkalla tarjoilua.

 

Omalla kyydillä tulijoille tiedoksi, että Salon Seurahuoneen osoite on Asemakatu 1, Salo.

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen ja yhteiskuljetukseen Lyyti -palvelun kautta tästä.

 

Yritysvierailu Marlin mehutehtaalle tiistaina 26. helmikuuta klo 15:00

 

Olemme saaneet kutsun vierailulle Eckes-Granini Finland Oy Ab:n Turun tehtaalle eli Marlin mehutehtaalle. Osoite on Pansiontie 47 b, Turku. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Vierailu alkaa jo klo 15:00, jotta ehdimme tehdaskierrokselle.

 

Ilmoittautuminen Lyyti -palvelun kautta tästä.

 

*************************************************************************

 

Vuoden 2019 muut jäsentilaisuudet

 

Vuoden mittaan järjestetään useita eri jäsentilaisuuksia.

Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan vielä erikseen. Osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.

 

 • Lauantai 2. helmikuuta, valtakunnallinen Nuori Kokki -kilpailu ja Mestaruuskapituli Tampereella (kapituli on täynnä)
 • Torstai 14. helmikuuta, Ravintola Salon Seurahuone, Blini -ilta, yhteiskuljetus
 • Tiistai 26. helmikuuta yritysvierailu, Marlin mehutehdas, Pansio
 • Keskiviikko 20. maaliskuuta, Ravintola Bassi (vuosikokous)
 • Perjantai 12. huhtikuuta kevätretki Poriin, pienpanimokierros ja Ravintola Porin Raatihuoneen Kellari, yhteiskuljetus
 • Lauantai 13. huhtikuuta, Word Chaîne Day - Kilpipäivä
 • Torstai 25. huhtikuuta yritysvierailu, Oksasen Puutarha, Paattinen
 • 4. - 8.5.2019 Ranska, Lyon (matka on täynnä)
 • Keskiviikko 22. toukokuuta, Radisson Blu Hotel Marina Palace
 • La - Su 8. - 9. kesäkuuta retki Ahvenanmaalle, yhteinen tilaisuus OMGD:n kanssa
 • Perjantai 9. elokuuta, Ravintola Suomalainen Pohja, Rapujuhla
 • Pe - Su 23. - 25. elokuuta, Kiireetön kesäkapituli Rovaniemellä
 • Keskiviikko 18. syyskuuta, Ravintola Smör, Sorsastus
 • Lauantai 26. lokakuuta, Naantalin Kylpylä, KEKRIKAPITULI
 • Sunnuntai 1. joulukuuta Joulunajan Brunssi, Ravintola Aitiopaikka

 

Vuoden 2019 OMGD -tilaisuudet

 

Vuoden aikana järjestetään OMGD -jäsentilaisuuksia, joista lähetetään aina myös erillinen kutsu ja ilmoittautumisohjeet OMGD -jäsenille. Keväällä järjestetään seuraavat tilaisuudet paikkana Ravintola Viinille:

 

 • Tiistaina 12. helmikuuta teemana Oseanian viinit
 • Torstaina 28. maaliskuuta teemana Saksan valkoiset viinit
 • Keskiviikkona 10. huhtikuuta teemana Samppanja & Sushi

 

Kaikki tilaisuudet ovat luettavissa myös Turun Voutikunnan internet -sivuilta. Linkki ilmoittautumiseen lisätään sivustolle hyvissä ajoin ennen ko. tilaisuutta.

 

Rotissööri – Treffit

Jatkamme suosituksi tulleita Rotissööri – treffejä myös tänä vuonna. Treffit ovat mutkaton ja välitön tilaisuus, jossa tavataan muita Rotissöörejä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua.

Keväällä järjestetään seuraava tilaisuus paikkana Ravintola Viinille:

 

 • Keskiviikkona 13. maaliskuuta klo 17 – 20

 

Lämpimästi Tervetuloa kaikkiin jäsentilaisuuksiin!

**************************************************************************

Kilpipaikkojen kuulumisia

 

Lihaliike Reino Jokinen

 

Joulun kaupankäynti onnistui hyvin. Kiitos siitä kaikille asiakkaillemme!

 

Uusi vuosi on saatu alkuun ja pyhien jälkeen päästään taas normaaliin rytmiin.

Lihakaupassa talviaika on ihan OK, sillä nyt jos koskaan lihan syönti on tarpeen. Saamme energiaa, proteiinia ja voimaa liharuuasta. Sitä oikein kaipaa kunnon lihapataa tai kuuma keitto lämmittää. Keitot, padat ja haudutetut lihat ovat nyt asiakkaiden mieleen. Luullisen lihan myynti on nyt se trendi.

 

Turun kauppahallissa seuraava tapahtuma on suosittu Ruoka- ja Viinijuhlamme, jossa tänäkin vuonna mukana useita viinin maahantuojia. (tällä hetkellä 8 jo mukana)

Kauppahallin kauppiaat tekevät purtavaa viinin kaveriksi. Meillä jo perinteisesti kypsä sika kokonaisena ja salamit, chorizot, ilmakuivatut kinkut lautasella. Mukana Vino Fino maahantuoja kertomassa Espanjan herkuista.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille Rotisseurs ystäville!

Terveisin, Kauppias, Maître Rôtisseur Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

 

K – Supermarket Manhattan

Manhattanilla järjestetään perinteinen ja kuuluisa Blinipäivä perjantaina 15.2. klo 10 alkaen, yhdessä Turun Keittiömestarit Ry:n kanssa, niin kauan kuin Blinejä riittää.

Täytevaihtoehdot ovat mäti, kylmäsavukirjolohi ja sieni.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Kauppias, Maître Rôtisseur, Commandeur Veli – Pekka Hussi, K – Supermarket Manhattan

 

Turun Voutikunnan kilpiravintolat

Turku: Ravintola Ylä Börs, Ravintola Suomalainen Pohja, Ravintola Smör, Turun Kaupungin edustusravintola

Salo: Ravintola Salon Seurahuone

Pori: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Naantali: Ravintola Trappi ja Naantalin Kylpylä Ravintola Le Soleil

Noormarkku: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Noormarkun Klubi

Kauttua: Ahlströmin Ruukit, Ravintola Kauttuan Klubi

Ravintola Suomalainen Pohja myöntää laskun loppusummasta 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

 

Turun Voutikunnan kilpimyymälät

Turku: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Jokinen, Stockmann Food Market Herkku, K - Supermarket Manhattan

Muistathan, että Chaîne Des Rôtisseurs -jäsenkorttia näyttämällä saat Kauppahallista 10 % alennuksen Kalaliike S. Wallinilta ja Lihaliike Reino Jokiselta sekä 7 % alennuksen K - Supermarket Manhattanilla ostoksistasi kassalla.

 

*************************************************************************

Herkullista ja tunnelmallista talviaikaa!

T: Vice-Chargé de Missions Jukka Rintala, jukka.rintala(at)meiranova.fi

 

P.S. Muistattehan ilmoittaa yhteystietojenne muutokset.