Turun jäsenkirjeet

Turun jäsenkirje, joulukuu 2019

 

Hyvää joulun aikaa arvoisat Rotissöörit,

Joulun ruokaperinteessä on runsaasti sadonkorjuujuhlan, kekrin tapoja

Kekriä juhlittiin jo Turun Paistinkääntäjien syyskauden suurimmassa tapahtumassa lokakuussa. Kekrin perinteillä on vahva vaikutus joulun vietossamme. Siihen on säilynyt pakanallisen joulun vuodentuloon liittyviä hedelmällisyystaikoja, joista muistuttavat lyhteet ja kylvöleipä eli meidän joululimppumme.  

Hyvissä ajoin ennen joulua aloitettiin jouluruokien valmistus. Siat teurastettiin ja lihat ladottiin lihatiinuihin suolautumaan joulukinkkua ja sylttyä varten. Joulumakkaroiden teko oli hyvin tärkeä tapahtuma, koska vain siten tuli oikea joulu. Lipeäkalan tarjoaminen jouluaattona on jäänne kirkon paastomääräyksistä. Suomalaiseen ruokaperinteeseen on tullut paljon vaikutteita erityisesti pohjoismaista, sekä saksalaisesta ja englantilaisesta joulunviettotavoista.

Lue koko kirje täältä.

Turun jäsenkirje, marraskuu 2019

 

Voudin tervehdys

Arvoisat Paistinkääntäjät,

Kekrin juhlaa

Turun Paistinkääntäjien syyskauden suurin tapahtuma Kekrikapituli on nyt takana ja se onnistui hyvin. Kekrin aikaa vietetään kuitenkin vielä pitkälle marraskuuhun.

Tuhannesti onnea kaikille Naantalissa installoiduille uusille Paistinkääntäjille ja uuden arvon tai arvomerkin saaneille jäsenille sekä kaikille OMGD installoiduille, jotka saitte sen merkiksi taste- vin kupin käätyihinne.

Installointitilaisuudessa saivat uuden arvon Officier Lena Förbom-Koivurinta, Rauno Puolimatka ja Esko Savisalo ja tiedottajamme Petri Hollmén sai Vice-Chargé de Missions arvon.

Ravintola Rosterin ravintoloitsija Kari Aihinen sai Kekrikapitulissa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön korkeimman arvon Suomessa – Grand Officier Maître Rôtisseur. Karille myönnetyn korkean arvon perusteluina ovat hänen huippuhyvä ammattitaitonsa ruoanvalmistajana ja hänen tekemänsä erittäin tärkeä työ perheiden yhteisten aterioiden hyväksi televisio-ohjelmassa "Kaappaus keittiössä".

Lue koko kirje täältä.

 

Turun jäsenkirje, syyskuu 2019

 

Voudin tervehdys

 

Arvoisat Paistinkääntäjät!

Terveiset Rovaniemeltä Lapin Paistinkääntäjien järjestämästä Kiireettömästä kapitulista. Kapitulin järjestelyt onnistuivat hyvin. Perjantai-illan Rovaniemen markkinoilla oli iloinen ja remuinen markkinatunnelma eikä kiirettä ja hoppua ollut. Tervehdyspuheen Grand Dînerin alussa piti oikeutetusti – itse Joulupukki. Grand Dînerin ateria oli erinomainen, myöskään aterialla ei pidetty kiirettä, jälkiruoka saapui viisi vaille yksi yöllä. Ilta päättyi tanssiin orkesterin tahdittamana.

Turun voutikunnasta kapituliin osallistui 22 henkilöä. Maarit Nylander ja Merja Maksimainen installoitiin arvolla Dame de la Chaîne, Mika Aaltonen arvolla Chef Rôtisseur ja Mikko Rauhanen arvolla Chef de Table, sekä Petri Junna ja Keijo Maksimainen arvolla Chevalier. Mikko Eskelinen, Maarit Nylander ja Petri Junna installoitiin OMGD:n jäseneksi ja saivat käätyihinsä taste-vin-kupit.

Syyskuun 18. keskiviikkona meidän herkkusuiden nautintojen iloksi pöytä oli katettuna sorsastuksen saalista Ravintola Smörissä. Ravintoloitsija, Maître Rôtisseur Janne Juvonen toivotti meidät tervetulleeksi jo 10-vuotiaaseen Smöriin.

Lue koko kirje täältä