Vuoden ensimmäinen kapituli järjestettiin Tampereella lauantaina 2. helmikuuta nimellä, Mestaruuskapituli. Mestaruuskapitulissa oli turkulaisia mukana 10 henkilöä, joista kaksi oli arvon vaihtajia ja kolme uutta jäsentä.

Erkki Metsävuori sai harvinaisen uuden arvon - Grand Officier.  Erkki on vasta neljäs suomalainen, jolle on myönnetty Grand Officier-arvo. Marjatta Snellman sai uuden arvon Maître Rotisseur Honoraire. Uusia jäseniä installoitiin Maître Rotisseur Minna Kvarnström, Chef de Table Anette Rautio ja Chevalier Marko Laine. Sydämelliset onnittelut teille kaikille!

Kuvassa on K-supermarket Manhattanin kauppias, Maître Rôtisseur Commandeur, Veli-Pekka Hussi. Hän onnitteli tänään upealla tavalla 40 vuotta täyttävää Paistinkääntäjien Turun voutikuntaa, jonka pääjuhla on Turun linnassa viikon kuluttua 16. syyskuuta.

Manhattanilla oli tänään 40 keittiömestaria ja Turun ammatti-instituutin kokkioppilasta valmistamassa huikeita herkkuja asiakkaille. Hän halusi näin kunnioittaa järjestöä ja aloittaa Turun voutikunnan 40-vuotisjuhlaviikon.

Kiitollisin mielin mietin vaan, että onkohan koskaan ennen nähty missään ruokakaupassa vastaavaa määrää alan ammattilaisia ja oppilaita.

Haluan tässä yhteydessä esittää kauppias Veli-Pekka Hussille parhaimmat kiitokseni aivan upeasta Turun voutikunnan juhlaviikon avauksesta!

Turkka Oiva
Bailli Regional de Turku

K-supermarket Manhattan on Suomen ainoa K-supermarket, jolle on myönnetty Paistinkääntäjien arvostettu suosituskilpi.

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven

 

Syyskuun kilpiravintola:

 

RUUKKIALUEIDEN HELMET: NOORMARKUN JA KAUTTUAN KLUBIT

 

Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat makuelämyksiä ainutlaatuisissa miljöissä.

- Ruukkialueiden puutarhan antimet, lähimetsien marja- ja sienisadot, Pyhäjärven kala- ja rapusaaliit sekä itse metsästetty riista ovat Ahlströmin keittiöiden ylpeys. Pääraaka-aineena käytetään omien metsien hirven- ja peuranlihaa. Ympäröivä luonto on täynnä puhdasta ja takuutuoretta villiruokaa, kuvailee keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö Jukka Luojukoski, joka on työskennellyt Ahlströmin palveluksessa aina vuodesta 2009 alkaen.

Turun voutikuntaan kuuluva, vuonna 2013 Paistinkääntäjien kilvet saanut A. Ahlström Kiinteistöt Oy toimii Länsi-Suomessa kahdella ruukkialueella: Noormarkun Klubi sijaitsee Noormarkun ruukissa Porissa ja Kauttuan Klubi puolestaan Kauttuan ruukissa Eurassa.

Lue lisää:

Helsingin kuplivassa kapitulissa käätyjä saaneet: Voutineuvoston sihteeri Jukka Rintala sai arvonvaihdon Vice-Chargé de Missions, Rosterista Chef Rôtisseur-käädyt saivat keittiömestarit Eeva Hongisto, Teemu Nikkari ja ravintolapäällikö Chef de Table-käädyt Rebekka Savander, Smöristä ravintolapäällikkö Mika Lövgren sai Chef de Table- käädyt.

Aluevouti Turkka Oiva ja Valtavouti Ari Arvonen paljastavat kilven. Vieressä rvaintoloitsija Janne Juvonen.
Onnea ja menestystä uudelle kilpiravintolalle!

Ravintola Smörille Rôtisseurs-kilpi

 

Torstaina 25.9.2014 Turun Voutikunta sai 11. kilpiravintolan, kun Ravintola Smöriin kiinnitettiin Rôtisseurs-kilpi. 

Menneet tapahtumat

Kansainvälinen Rôtisseurs-kilpipäivä 21.4.2018 sujui upeasti

 

Kansainvälinen kilpipäivä järjestettiin tänä vuonna nyt neljättä kertaa. Turun voutikunnassa nähtiin kilåipäivänä monipuolista ohjelmaa:

K-Supermarket Manhattanilla oli huikea ruokanäytös, jossa kokkasivat keittiömestari Vice-Conseiller Culinare Kai Järnström, keittiömestari Chef Rôtisseur Jari Merinen ja keittiömestari Chef Rôtisseur Reijo Haapanen. Tilaisuuden järjesti Maître Rôtisseur Commandeur, kauppias Veli-Pekka Hussi.
Manhattanin sivuille pääset täältä

 

Stockmann Herkussa järjestettiin ruokatapahtuma, jossa huippuammattilaiset valmistivat herkkuja kevään juhliin.
Herkkuja valmistavat:  keittiömestari, Chef Rôtisseur Jouni Vaarala, keittiömestari, Chef Rôtisseur Toni Vanhala, keittiömestari, Chef Rôtisseur Jari Uusitalo, keittiömestari, Maître Rôtisseur Aho Mika ja Maître Restaurateur Jari Tavela. Mukana oli myös myyntipäällikkö Maître Restaurateur Jari Tavela.
Stockmann Herkun sivuille pääset täältä 
 

Kauppahallissa Lihaliike Reino Jokinen tarjosi monipuolisia maistiaisia, samoin Kalaliike S. Wallin.       
 

Lihaliike Reino Jokisen sivuille pääset täältä

Kalaliike S. Wallinin sivuille pääset täältä

 

Salon Seurahuoneella tarjottiin maistelumenun: ravintola Suomalaisella Pohjalla oli koko kilpiviikon ajan tarjolla kilpimenu. Ravintola Smör tarjosi kilpipäivänä lasillisen talon samppanjaa jäsenkortin esittäneille.


Ravintola Salon Seurahuoneen sivuille pääset täältä
Ravintola Suomalaisen Pohjan sivuille pääset täältä                                                                                  
Ravintola Smörin sivuille pääset täältä

 

Noormarkun ja Kauttuan Klubit järjestivät Rôtisser-päivät 16. - 20.4.2018. A. Ahlströmin Klubeille herkuttelemaan kutsuivat Maître Restaurateur Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski.

 

 

Keittiömestari Simo Raisiolle Haarukka-palkinnon luovuttivat Turun paistinkääntäjien sihteeri Riitta Hirvonen ja aluevouti Turkka Oiva.

Turun Paistinkääntäjät jakoivat Haarukka-palkinnot

Turun paistinkääntäjät haluavat tukea Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin paikallisia osaavia kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heitä Turun ruokamessuilla joka toinen vuosi.

Turun alueen parhaana kokkina palkittiin ravintola Kaskiksessa ja Kakolanruusussa työskentelevä, ravintoloiden ydinkolmikkoon kuuluva keittiömestari Simo Raisio.

– Ravintola Kaskis on nostanut turkulaisen ruokakulttuurin aivan uudelle tasolle ja toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä muille. Simo Raisio on poikkeuksellinen taitava ja innovatiivinen kokki, perustelevat paistinkääntäjät valintaansa.

32-vuotias Simo Raisio vastaa ravintola Kaskiksen ja Kakolanruusun keittiöistä yhdessä Erik Mansikan kanssa. Raisio on tunnettu siitä, että hän on tiimipelaaja, eikä pidä itsestään melua. Hän suhtautuu työhönsä nöyrästi ja pitkäjänteisesti.

Turun alueen vuoden parhaana salityöntekijänä palkittiin ravintola Salon Seurahuoneen Laura-Maria Laaksonen.

-Laura-Maria Laaksonen on aina hymyilevä ja positiivinen, hän saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän osaa myydä sopivasti ja tuntee ruuat ja viinit perinpohjaisesti, kiittävät paistinkääntäjät.

28-vuotias Laaksonen tarjoilijana itseoppinut, ja varsinaiselta koulutukseltaan kokki. Hän on työskennellyt Salon Seurahuoneella kuusi vuotta.

-Salipuolen työ on minulle kutsumus, ja otan jokaisen asiakkaan huomioon persoonana. Mietin, millaista palvelua hän haluaa, ja kohtelen jokaista yksilönä, sanoo Laaksonen.

Simo Raisio palkittiin Turun ruokamessuilla, Laura-Maria Laaksonen palkitaan Salon seurahuoneella syysteurastuksen yhteydessä.

Lue pitempi juttu aiheesta TS Ruoka -sivustolta!

Arttu Parviainen on Turun alueen Nuori kokki!


Sunnuntaina 18.11. kisattiin siitä, kuka kolmesta nuoresta kokista on Turun alueen paras. Voiton vei ravintola Rosterissa työskentelevä Arttu Parviainen – jo toista vuotta peräkkäin. Kisa oli tänä vuonna poikkeuksellinen, sillä se järjestettiin erikoisessa ympäristössä: keskellä ruokakauppaa, K-Supermarket Manhattania. Kilpailu toi kauppaan mukavaa kuhinaa, ja moni asiakas pysähtyi seuraamaan kisaa.
 

Poikkeuksellisissa oloissa järjestetyssä Turun alueen Nuori kokki -kilpailussa oli tänä vuonna mukana kolme kilpailijaa: Iida Santanen, TallinkSilja/Baltic Princess, Nea Nykänen, Turun Ammatti-instituutti ja Arttu Parviainen, Roster Turku. Kovatasoisen kisan voiton vei Parvinen –ja  hän voitti kisan myös viime vuonna.

Parviainen kisasi nyt jo kolmatta kertaa Turun alueen Nuori kokki -kisassa, ja lähtee nyt toisen voittonsa myötä toistamiseen edustamaan Turkua Nuorten kokkien SM-kilpailuihin. Ne pidetään tällä kertaa Tampereella helmikuussa 2019. Suomen Nuori kokki -kisan voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin nuorten kokkien kilpailuihin vuonna 2019.

Kiitokset kilpailun tukijoille: K-Supermarket Manhattan, K-noutotukku Kespro Turku, laitetoimitukset Metos Turku, Arvo Kokkonen Oy, Viskilän tila Milla ja Kimmo Nikko, Fredman Professional Kitchen Oy.

Kiitokset myös juontajalle Turkka Oiva, Bailli Delegue Honoraire sekä Turun ammatti-instituutin Aninkaisten koulutalon ravintolalinjan opettaja Jouni Vyyryläinen ja oppilaat Ilari Ojaranta ja Valtteri Santalahti.

 

Video kisasta on katsottavissa täältä!

Turkuun uusi kilpiravintola

Maaliskuun 14. päivänä 2012 Turun Kaupungintalon edustusravintolalle luovutettiin Chaîne de Rôtisseurs-järjestön arvostettu kilpi. Sitä olivat luovuttamassa Valtavouti Juha Ojamo, Turun aluevouti Turkka Oiva, Charge de Presse Keijo Ketonen, joka on myös Pariisin kunnianeuvoston jäsen, sekä Chargee de Missions Riitta Hirvonen.

Kilven vastaanottivat Maître Rôtisseur Sami Mäkinen ja Chef de Table Sanna Nordling.

 

Kilven luovuttajat ja vastaanottajat.
A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlström sekä uusi jäsen Chef de Table Teija Mäkelä.
Yrityksen logo Noormarkun Klubin kivetyksessä.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:lle kaksi kilpiravintolaa

 

18.10.2013 luovutettiin kilvet A.Ahlström Kiinteistöt Oy Noormarkun Klubille ja Kauttuan Klubille yhteisessä tilaisuudessa Noormarkussa.

Kilven osalta Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski vastaa  A.Ahlström Kiinteistöt Oy Noormarkun Klubista ja Maître Restaurateur Tiina Rajala  A.Ahlström Kiinteistöt Oy Kauttuan Klubista.