Tampereen voutikunnan 50-vuotismitali 1968 | 2018

50-v. mitali Tampereen Paistinkääntäjien perustamiskapitulin 1968 kunniaksi luovutettiin 50 henkilölle, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä rôtisseurhenkeä ja edistäneet henkilökohtaisella panoksellaan erityisesti Tampereen voutikunnan tunnettuutta sekä arvostusta. Mitaleista ensimmäiset 10 kpl aluevouti myönsi numeroidun diplomin kera seuraaville jäsenille Tampereen kapitulissa 15.12.2017:

01/50    Arja Luiro, Vice-Argentier Commandeur, Vice-Conseiller Culinaire Honoraire, Chef Rôtisseur. Arjan työmäärä ammattilaisten koulutuksessa ja voutikunnan tilaisuuksien järjestämisessä on mittaamattoman arvokasta. Arja on työskennellyt neljän eri voudin kanssa voutineuvostossa Culinairena ja Argentierina.

02/50    Ilkka Säteri, Bailli Honoraire Commandeur. Ilkan ura 10 vuotta Tampereen voutina, hän on uudistanut toimintaa merkittävästi ja luonut pohjan koko 2000-luvun kehitykselle.

03/50    Loretta Pietilä, Echanson Honoraire Commandeur. Loretta on luonut pohjan OMGD-toiminnalle Suomessa ja hän on aina muistanut korostaa Tampereen roolia järjestön kehityksessä. Pitkä ura Suomen puhemiehistössä.

04/50    Christina Suominen, Echanson, Maître Sommelière. Christina on vuosia valmentanut ja kouluttanut Tampereella huippuluokan viiniammattilaisia ja ollut valmentajana kun Tampereelle saatiin ensimmäisen kerran hopeaa muorten sommelierien MM-kisoissa 2015.

05/50    Mika Roito, Vice-Conseiller Culinaire Honoraire, Maître Rôtisseur. Merkittävä työ kokkikilpailujen kehittäjänä voutineuvostossa ja on ollut yksi Tamperrada-tapahtuman ideoijista.

06/50    Arto Rastas, Maître Rôtisseur. Arto toi Tampereelle ensimmäisen nuorten kokkien maailmanmestaruuden vuonna 2005 ja on osallistunut aktiivisesti alueemme gastronomian kehitykseen.

07/50    Yoni Ichtertz, Chef Rôtisseur. Yoni on kansainvälistänyt Tampereen toimintaa mm. tuomalla Aregala-tapahtuman Tampereelle ja on aktiivinen Tamperrada Kauppahallin Herkkufiestan kehittämisessä.

08/50    Petteri Karjarinta, Vice-Argentier Honoraire. Yksi Tamperrada-tapahtuman ideoijista ja on tehnyt merkittävän työn voutineuvostossa rahastonhoitajana ja oli mukana rekisteröimässä Tampereen Paistinkääntäjät ry:tä vuonna 2013.

09/50    Saara Sinivuori, Officier Maître Restaurateur Officier Commandeur. Pitkän linjan ravintoloitsija ja vaikuttava tamperelaisen gastronomian kehittäjä. Saara oli mukana voutineuvostotyössä järjestämässä kahta merkittävää kansainvälistä kapitulia vuosina 1991 ja 1995.

10/50    Touko Setälä, Rôtisseur. Touko vei Tamperrada-tapahtuman Poriin vuonna 2016 ja johti projektin yksinään ja näin lisäsi Tamperradan ja Tampereen tunnettuutta länsirannikolla.

Loput 40 mitalia jaettiin vuoden 2018 aikana eri tilaisuuksissa

15.2.2018 Herkumpi Herkku -asiakastilaisuus:

Jukka-Pekka Alanko, Maître Rôtisseur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Stockmann Herkussa.

Tapio Pakanen, Chef Rôtisseur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Sokos Herkussa.

Timo Pitkäranta, Maître Rôtisseur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Sokos Herkussa.

16.3.2018 tuotemaistelutilaisuus Ravintola Saarnissa:

Kirsi Saarni, Chef Rôtisseur Commandeur. Pitkän jäsenyyden aikana tuonut omassa jokapäiväisessä työssään järjestöä esiin monipuolisesti ja pitänyt esimerkillisesti Rôtissööri-henkeä yllä Juvenes Juhlapalvelussa.

Turun vouti Turkka Oiva (oik.) vastaanottaa Tampereen Paistinkääntäjien 50-vuotisjuhlamitalin Tampereen vouti Mikko Reinikalta.

20.3.2018 Turun Paistinkääntäjien Dîner Amical ravintola Suomalaisessa Pohjassa:

Turkka Oiva, Bailli Regional de Turku Commandeur. Turkka on tehnyt laajasti yhteistyötä Tampereen Paistinkääntäjien kanssa. Hän on kirjoittanut Pirkanmaa á la carte -kirjan vuonna 2003. Hän viettää kaikki kesät Tampereen Teiskon kesämökillään ja nauttii Näsijärven ja tamperelaisten ravintoloiden antimista. Turkkaa voikin kutsua Tampereen omaksi ”kunniavoudiksi”.

Mikko Reinikka, Bailli Regional de Tampère, Chargé de Missions de Finlande. Kehittänyt voutina vuodesta 2014 ja ennen sitä seitsemän vuotta varavoutina merkittävästi Tampereen Paistinkääntäjien toimintaa ja tunnettuutta sekä luonut Tamperrada-pintxokilpailusta Suomen suurimman ravintolafestivaalin. San Sebastianissakin jo tunnetaan Tampereen oma pintxofestivaali.

24.3.2018 Kolmen Diivan illallinen Tampereen Suomalaisessa Klubissa:

Jari Hannula, Maître Restaurateur Honoraire Officier Commandeur. Kehittänyt laajasti ravintolakulttuuria pitkänlinjan ravintoloitsijana ja toiminut aktiivisena Tampereen Paistinkääntäjien pitkäaikaisena jäsenenä.

Harri Jaakkola, Chevalier. Aktiivisesti kehittänyt pirkanmaalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta työssään Leivon Leipomossa ja tuonut esiin Rôtissööri-toimintaa.

Heikki Penttilä, Rôtisseur. Aktiivisesti kehittänyt pirkanmaalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta ja lähiruokaideologiaa sekä tuonut esiin Rôtissööri-toimintaa. Aktiivinen mediakommentoija ruokakulttuurin puolesta. Ollut pitkään mukana alkutuotannossa sekä perunatuotteiden tuotekehityksessä ja valmistuksessa.

Esko Raipia, Maître Rôtisseur Honoraire Commandeur. Kehittänyt laajasti ravintolakulttuuria pitkänlinjan ravintoloitsijana ja toiminut aktiivisena Tampereen Paistinkääntäjien pitkäaikaisena jäsenenä.

Maija-Leena Raipia, Maître Restaurateur Honoraire Commandeur. Kehittänyt laajasti ravintolakulttuuria pitkänlinjan ravintoloitsijana ja toiminut aktiivisena Tampereen Paistinkääntäjien pitkäaikaisena jäsenenä.

17.4.2018 Ravintola Tillikan 50-vuotisjuhla:

Jaakko Sinivuori, Maître Restaurateur, Professionnel du Vin. Merkittävän vuonna 1968 perustetun kilpiravintolan Tiiliholvin ravintoloitsija ja edistänyt alueemme viinikulttuuria- ja valikoimaa Tampereen Viinitukun perustajana.

26.4.2018 Tampere Wine Fest 2018 Get together -party:

Timo Jokinen, Grand Officier Maître Sommelier Commandeur. Tuonut Tamperetta esiin merkittävien kansainvälisten kontaktiensa kautta ja aktiivisesti tuo viinikulttuuria kaupunkiimme, uusinpana Tampere Wine Fest -tapahtuma.

7.5.2018 Nuorten Sommelierien SM-kilpailut Tampereen Suomalainen Klubi:

Mika Luotio, Chef de Table. Pitkänlinjan sali- ja baariammattilainen, joka aktiivisesti tuo järjestöä positiivisesti esiin laajassa kollegaverkostossaan ja antaa esimerkkiä nuoremmille ammattilaisille.

1.8.2018 Ravintola C:n 10-vuotisjuhla:

Ilkka Isotalo, Maître Rôtisseur. Keittiömestari/ravintoloitisija, joka on innovatiivisesti uudistanut pirkanmaalaista gastronomiaa antaumuksella ja kunnianhimoisesti.

18.8.2018 Jyväskylän suurkapituli:

Jani Paasikoski, Vice-Conseiller Culinaire, Chef Rôtisseur. Tuonut suomalaista gastronomiaa esiin Espanjassa parinkymmenen vuoden ajan. Toimii Tampereen ruokalähettiläänä Barcelonassa.

8.9.2018 Nuorten kokkien MM-kilpailut Taipei City, Taiwan:

Emmiina Lehtonen, Rôtisseur. Nuorten kokkien Suomen mestari 2018. Kilpailumenestys Taiwanissa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa 2018, MM-pronssia Tampereelle.

15.9.2018 Tamperrada Kauppahallin Herkkufiesta:

Petri Nygrén, Maître Rôtisseur. Aktiivisesti kehittänyt pirkanmaalaista kala- ja äyriäiskulttuuria. Kauppahallin keskeisiä toimijoita Herkkufiestan mahdollistamisessa.

19.9.2018 Ravintola Rusticheria Stellan kilvenluovutustilaisuus Valkeakoskella:

Petri Kerkkänen, Maître Rôtisseur Commandeur. Kehittänyt laajasti pirkanmaalaista ravintolakulttuuria pitkänlinjan keittiömestarina sekä ravintoloitsijana ja toiminut aktiivisena Tampereen Paistinkääntäjien pitkäaikaisena jäsenenä.

22.9.2018 Nuorten sommelierien MM-kilpailut Mexico City, Mexico:

Kirsi Seppänen, Sommelière. Nuorten sommelierien ja Sommelierien Suomen mestari 2018 sekä Nordic Ruinart Challenge -kilpailun voittaja 2018. Edustajamme Mexicon MM-kilpailuissa 2018.

20.10.2018 Jari Autin 50-vuotissyntymäpäivän vastaanotto kotonaan Tampereella:

Jari Autti, Officier Commandeur. Osoittanut esimerkillistä aktiivisuutta toimiessaan Paistinkääntäjien pitkäaikaisena jäsenenä aluksi Lapin voutikunnassa ja viime vuosikymmenen Tampereen voutikunnassa.

26.10.2018 Tampereen Paistinkääntäjien 50-vuotisjuhlan Executive VIP -illallinen, Ravintola C:

Ivan P. NovakBailli Délégué de Hongrie. Mitalilla syvennetään Tampereen hyviä suhteita Unkariin ja välitetään lämpimät terveiset Budapestiin.

Carl WachtmeisterBailli Délégué de Suède, Member of the Conseil d'Administration. Carl on käynyt usein Suomessa ja myös kapitulien installoijana. Mitalilla syvennetään Tampereen hyviä suhteita Ruotsiin ja välitetään lämpimät terveiset Pariisin järjestön hallitukselle.

27.10.2018 Tampereen Paistinkääntäjien 50-vuotisjuhla Tampere-talossa:

Paulina AhokasDame de la Chaîne. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Tampere-talossa.

Ilkka HietaniemiOfficier Officier Commandeur. Pitkäaikainen aktiivinen jäsen, toiminut erityisesti uusien jäsenten hankinnassa ja edelleen esimerkillisenä erittäin monen jäsenen kummina vieden järjestön aatetta eteenpäin.

Olli KangasChevalier. Tuottanut lauantaisin Ylen aamulähetykseen ohjelmasarjaa Voita & Sokeria, jossa useita tamperelaisia Rôtisseurs-jäseniä on päässyt kokkaamaan. Toi myös valtakunnallista näkyvyyttä World Chaîne Day -tapahtumalle, jonka ensimmäisen tilaisuuden Olli kuvasi Tampereella. Tuonut Ylessä runsaasti näkyvyyttä Rôtisseurs-toiminnalle ja entisenä tamperelaisena pitää yhä yhteyksiä kaupunkiin.

Mikko KauttoChef Rôtisseur. Mikko voitti pronssia Nuorten kokkien MM-kilpailuissa Australian Adelaidessa syyskuussa 2006. Hän on edistänyt pirkanmaalaista ruokakulttuuria usean merkittävän tamperelaisen ravintolan keittiöpäällikkönä.

Heidi MäkinenSommelière. Heidi voitti ensimmäisenä suomalaisena hopeaa Nuorten Sommelierien MM-kilpailuissa syyskuussa 2015 Australian Adelaidessa. Hän on kouluttatunut aktiivisesti ja edistää viinikulttuuria sekä -osaamista jakamalla tietoaan muille.

Irja MäkinenMaître Restaurateur Honoraire. Toimiessaan ravintolatoimenjohtajana vaikutti voimakkaasti Juvenes Juhlapalvelun saattamiseksi Rôtisseurs-kilven arvoiseksi 2000-luvun alussa ja aktiivisesti edisti Rôtisseurs-arvoja yhtiössä. Järjestö sai Juvenes Juhlapalvelun kautta paljon modernia näkyvyyttä ja runsaasti lisää tunnettuutta.

Anne NybergMaître Restaurateur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Tampere-talossa.

Juhana PaturiMaître Rôtisseur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Tampere-talossa. Ollut edelläkävijä ja innovattoori ravitsemisalan kestävän kehityksen hankkeissa valtakunnallisesti.

Leena SulonenVice-Chargée de Presse Honoraire Commandeur. Esimerkillisesti tuonut järjestön kilpeä ja järjestöä esiin jokapäiväisessä työssään Tampere-talossa. Toiminut usean vuoden ajan voutineuvostossa ja ollut mukana merkittävien kapitulien toteuttamisessa.

Hannu WissMaître Rôtisseur Honoraire Commandeur. Pitkän linjan ravintoloitsija ja vaikuttava tamperelaisen gastronomian kehittäjä sekä uranuurtaja kansainvälisen keittiön tuomisessa Pirkanmaalle.

10.11.2018 Helsingin Kupliva kapituli Restaurant Pörssissä:

Taina VilkunaChargée de Presse de Finlande, Vice-Echanson d´Helsinki. Alunperin tamperelainen, suomalaisen viini- ja alkoholikulttuurin tunnettu vaikuttaja ja kouluttaja sekä Master of wine. Tuo esiin ylpeästi tamperelaiset juurensa toimiessaan järjestössä.

5.12.2018 Itsenäisyysjuhla Tampereen Komediateatterissa:

Marko AleniusVice-Conseiller Gastronomique, Chef Rôtisseur. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen useita vuosia sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen. Tamperrada pintxotuomari.

Kati EhrolaVice-Chargée de Missions, Chef de Table. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen. Juhlavuoden tapahtumakoordinaattori.

Toni LeskinenVice-Conseiller Culinaire, Maître Rôtisseur. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen.

Tarja MattssonVice-Echanson, Sommelière. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen.

Anette MellinVice-Chargée de Presse, Chef Rôtisseur. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen. Tamperrada pintxotuomari.

Anu MeuronenVice-Chancelier, Chef de Table. Voutineuvoston jäsenenä hoitanut tehtäviään motivoituneesti ja järjestön missiota kehittäen useita vuosia sekä osallistunut 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen.