Presidentti Kekkonen tapaamassa Jussi Linkosuota, joka käynnisti rotissööritoiminnan Tampereella 1960-luvulla.

Tampereen Vuoden Nuori Kokki -kilpailujen voittajat

2019 Emmi Latvanne

2018 Emmiina Lehtonen

2017 Teemu Ovaska

2016 Kim Slotte

2015 Lauri Urkko

2012 Iida Moilanen

2010 Lasse Haapaniemi

2009 Jarmo Kajander

2008 Reino Sarka

2007 Anu Antila

2006 Mikko Kautto

2005 Arto Rastas

Mikko Reinikka voutina vuoden 2014 alusta.
Histrorian ensimmäinen kilpipäivä 25. syyskuuta 2014 ja Tampere-talolle luovutetaan kilpi.
PDF-tiedostokasiohjelma2016tampere.pdf (5.0 MB)
Tampereen kapituli 9.12.2016 käsiohjelma
PDF-tiedostoTampereen_paistinkaantajat50v.pdf (25.0 MB)
Tampereen kapituli 15.12.2017 käsiohjelma
PDF-tiedostohaarukkalehti2018.pdf (18.8 MB)
Tampereen Paistinkääntäjien 50-vuotisjuhlalehti Haarukka 2018

Historiaa

Tampereen ensimmäinen vouti Risto Eerola pitämässä kiitospuhetta blini-illassa.

Tampereella Rôtisseur-toiminta alkoi melkein heti järjestön rantauduttua Suomeen jo 1960-luvun puolivälissä Maître Rôtisseur Juhani Linkosuon aktiivisella panoksella. Toiminta olikin vilkasta, vaikka meillä ei vielä varsinaista omaa voutikuntaa ollutkaan. Tampere sai ensimmäisen voutinsa Tampereen kapitulissa 1968, kun Risto Eerola installoitiin arvolla Bailli Régional. Risto Eerola toimikin voutina aina vuoteen 2000, jolloin pitkäaikainen Vice-Chancelier Rolf Alander otti voudin tehtävät vastaan. Sairauden vuoksi hänen voutikautensa jäi kuitenkin lyhyeksi ja kolmas Bailli Régional Ilkka Säteri installoitiin tehtäväänsä Vaasan kapitulissa 16.8.2003. Ilkka toimi voutina vuoden 2013 loppuun ja siirsi viestikapulan seuraavaksi Mikko Reinikalle, joka oli työskennellyt Ilkan varavoutina seitsemän vuoden ajan. Mikko installoitiin voudiksi 9. marraskuuta 2013 Helsingissä. Vuoden 2014 alusta Tampereen voutikunnasta tuli myös virallisesti rekisteröity yhdistys – Tampereen Paistinkääntäjät ry.

Tampereella 380 jäsentä

Tampereen Paistinkääntäjät ry on jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurin voutikunta Helsingin jälkeen. Voutikunnassamme oli vuoden 2018 lopussa noin 380 jäsentä, joista ammattilaisia noin puolet. Uusia gastronomian harrastajia ja ammattilaisia otetaan mielellään jäseniksi, jos ovat valmiita olemaan aktiivisesti mukana toiminnassa.

Rolf Alander voutina 2000 - 2003
Ilkka Säteri voutina 2003 - 2013

Rolf Alander toimi toisena Tampereen voutina 2000 - 2003. Kolmantena voutina Ilkka Säteri toimi vuoden 2013 loppuun.

Keskustorilla 500 kokkitakkista avasi ensimmäisen Tamperrada-juhlan 23. elokuuta 2013.

"Kokiksi tullaan, paistinkääntäjäksi synnytään."

Antheime Brillat-Savarin (1755-1826): Maun fysiologia

Tampereen Kapituli 21.3.2009 juhli kaupungin perustajaa Kustaa III:sta. Vieraita oli 230, saman verran kuin Tampereen kaupunki täytti vuosia.

Tampereen kapitulit

Tampereella on järjestetty kapitulit vuosina 1968, 1991, 1995, 2006, 2009, 2013 ja talvikapitulit 2014, 2016, 2017 ja 2019. Seuraava suurkapituli on vuonna 2022.