Pohjanmaan kilpiyritykset

Ravintola Bank Food & Wine

 

Kilpiravintola tarjoaa skandinaavisia puhtaita makuja keskellä Vaasaa, entisissä Vaasan osakepankin tiloissa.

Bankin puitteet yhdistettynä rentoon tunnelmaan ja lämpimään palveluu luovat täydelliset edellytykset

arjesta ja juhlasta nauttimiseen.

Bank and Pocket on suunnitellut erityisen Rotisseurs-menun:

ROTISSEURS MENU

Beef Pastrami

Mustattu härkäpastrami, tryffelimajoneesia, valkosipulikrutonkeja ja tomaatti-rucolasalaattia Svartrostad oxpastrami, tryffelmajonnäs, vitlökskrutonger och tomat-rucolasallad Black roasted beef pastrami, truffle mayonnaise, garlic croutons and tomato-rucola salad

Roots & Cheese

Paahdettu juuressalaatti, vuohenjuustomoussea, pähkinöitä ja granaattiomenasiirappia Rostad rotsakssallad, getostmousse, nötter och granatäppelsirap Roasted root salad paired with goat cheese mousse, nuts and a light pomegranate syrup

The Fish Paistettua lohta, Sandefjordinkastiketta mädillä ja tilli-perunakompottia Stekt lax, Sandefjordssås med fiskrom samt dill-potatiskompott Pan-fried salmon, Sandefjord sauce with fish roe and dill-potatoes compote

Cheesy

Västerbotten-, Savuhilma- ja briejuustoa, karviaishilloketta ja paahdettua pähkinäcrumblea Västerbottenost, Savuhilma och brie med krusbärskompott och rostad nötcrumble Västerbotten, Savuhilma, and brie cheese, gooseberry compote and roasted nut crumble

Mandarin and Yuzu

Mandariinijäädyke ja Yuzusuklaamoussea Mandarinparfait med Yuzuchokladmousse Mandarin parfait with Yuzu chocolate mousse

 

3 x 46 €

4 x 54 €

5 x 60 €

Viinipaketti - Wine package

3 x 22 € /

4 x 29 € /

5 x 36 €

Lisätietoja osoitteesta www.bankandpocket.fi

 

 

 

 

Ravintola Juurella

 

Seinäjokelaiselle Ravintola Juurella on saanut Chaîne des Rôtisseurs-kilven. Kilpi luovutettiin Miia Keski-Nikkolan ja Jani Unkerin luotsaamalle ravintolalle juhlallisesti 20.4.2016. Kilven luovuttivat Suomen Valtavouti Ari Arvonen ja Pohjanmaan vouti Kaj Lax noin 35 Pohjanmaan Paistinkääntäjät ry:n jäsenen ja avecin todistaessa tapahtumaa.

Ravintola Juurella on perustettu n. 4 vuotta sitten ja sen toiminnan ytimenä ovat paikalliset raaka-aineet, tiiviit suhteet niiden tuottajiin sekä tarkoin valitut ja osin itse maahantuotetut viinit.

Kilven luovutusjuhlallisuuksia edelsi lehdistötilaisuus, jossa Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri kertoivat läsnäolijoille ravintoja Juurellasta, sen historiasta ja ideologiasta, valtavouti Ari Arvonen järjestöstä, kilvestä ja sen myöntämisen kriteereistä ja myös World Chaine Day-tapahtumasta. Jokseenkin välittömästi lehdistötilaisuuden jälkeen huomasimme iloksemme, että olimme päässeet Seinäjoella ilmestyvän kaupunkilehti Eparin verkkopalvelun ykkösjutuksi. Sanomalehti Ilkka noteerasi kilvenluovutustapahtumalle lähes 1/4-osasivun jutulla heti seuraavan päivän lehdessä

Kilven luovutuksen jälkeen jatkettiin juhlavasti illalliselle, jonka jälkeen, perinteiseen tapaan kutsuttiin Ravintola Juurellan henkilökunta saliin palautteita ja ennen kaikkea kuulemaan kiitokset ja kannustukset.

Juhlaillallisen yhteydessä Aimo Alholle luovutettiin Commandeur-laatta 20-vuotisen jäsenyyden kunniaksi, onnittelut Aimolle

 


Ari Monni
Vice-Charge de Presse
Bailliage de Bothnie
Chaine des Rotisseurs 

Brasserie&Bar Fondis

Hovioikeudenpuistikko 15, Vaasa.

 

Fondis on ollut osa vaasalaista ravintolakulttuuria vuodesta 1964, sijainti

aina Hartmanin talo, torin laidalla.

Vuosien mittaan on nähty useampi eri ravintolatyyli ja omistaja on vaihtunut

muutaman kerran, nimi on kuitenkin pysynyt samana.

Tänään Brasserie & Bar Fondis toimii katukerroksessa. Ravintolan yhteydessä

on myös kabinetti ja saunatila. Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 120,

kesällä tämän lisäksi terassipaikkoja noin 130.

Ruokalistamme perustuu eurooppalaisiin makuihin. Se on suunniteltu

nuorekkaaseen makuun unohtamatta klassikkoja modernilla twistillä

www.fondis.fi