Rovaniemi 2015

Suomen lahjakkaimmat nuoret kokit  kilpailevat kansallisesta voitosta Lapin matkailuopistolla Levillä tammikuun 31. päivä. Kansallisen kokkikilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä Budapestissa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin.

Kokit kilpailevat suunnittelemalla ja toteuttamalla kolmen ruokalajin menun heille osoitetusta ruokakorista ja ennakkoon määritellyistä, yhteisesti saatavilla olevista raaka-aineista. Pääraaka-aineet eivät ole ennakkoon kilpailijoiden tiedossa, vaan ne paljastetaan 30 min. ennen kilpailun alkua. Tämä vaatii nuorilta monialaista osaamisesta ja improvisointikykyä. Tuomaristo arvioi suoritusta maun, ulkonäön, omaperäisyyden sekä keittiössä työskentelyn perusteella.

Nuorten kokkien kilpailijat ja heidän edustamansa ravintolat ovat:

Kozeen Shiwan, Ravintola Pörssi, Helsinki

Laura Virolainen, Ravintola Smör, Turku

Harri Mattinen, Kansainväliset Restell Hotellit oy HolidayInn, Oulu

Netta Riponiemi, City Hotel Oy /Ravintola Monte Rosa, Lappi

Niina Jaakkola, T:mi Körpäkkä  Joensuu

Juuso Rautianien,  Ravintola OS oy, Kuopio

Lauri Urkko, Ravinteli Bertha, Tampere

Karri Nieminen, Stefan´s Steakhouse Tampere

Kilpailun palkinnot jaetaan illallisen yhteydessä Ravintola Oppipojassa klo 18.00. 

MENU

Amuce Bouche

Inarin rautua ja siikaa

”Tillilihaa”

Juustoportin juustoa

Lakritsaa, lakkaa ja Lapin kultaa

 

Illallisen hinta 45 €. Samppanjaa sisältävä, ateriaan suunniteltu viinipaketti 33 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.1. Mieluiten sähköpostilla respa.oppipoika@redu.fi Puhelinilmoittautumiset: 0207984609.

Mahdolliset ruoka-aine allergiat mainittava.