Kilpailun aikataulu

Suomenmestaruuskilpailu järjestetään Oulussa osoitteessa Oulussa 20.1.2018 osoitteessa  Niittyrannantie 5(Oulun seudun ammattiopisto Kempeleen-Limingan yksikkö. Kilpailijoille arvotaan kilpailunumerot klo 8:15, ja ensimmäiset kilpailijat aloittavat kilpasuorituksensa klo 9:00.

Kilpailijoiden käytettävissä olevat raaka-aineet julkaistaan 30 min ennen kilpasuorituksen alkua. Tänä aikana kilpailijoiden tulee suunnitella ja kilpailumenunsa. Kilpailun kesto on yhteensä 3 tuntia 30 minuuttia, jonka aikana kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menun. Ensimmäinen, eli alkuruoka, tulee tarjota tuomareille 3 tunnin kuluessa kilpailun alkamisesta. 

Kokonaisuudessaan kilpailun aikataulu on seuraava: 

 
KilpailijaAloitusAlkuruokaPääruokaJälkiruoka
1. 9:0012:0012:1512:30
2.9:0012:0012:1512:30
3.9:0012:0012:1512:30
4.9:4512:4513:0013:15
5.9:4512:4513:0013:15
6.9:4512:4513:0013:15
7.10:3013:3013:4514:00
   

 

Kilpailijat luovuttavat ateriakokonaisuutensa neljännestunnin välein annetussa järjestyksessä. Täten alkuruoan luovuttamisen jälkeen hänellä on 15 minuuttia aikaa pääruoan luovuttamiseen ja edelleen 15 minuuttia aikaa jälkiruoan tarjoamiseen tuomareille. 

.

Oulu 2018

Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruudesta kilpaillaan jälleen Oulussa lauantaina 20.1.2018 

Kilpailussa on mukana kahdeksan finalistia ympäri Suomea. 

Voittaja lähtee edustamaa Suomea maailmanmestaruuskilpailuihin Taiwaniin syyskussa 2018

Kilpailutehtävänä on valmistaa neljän hengen menu, jossa alkuruoann tulee sisältää kuhaa ja pinaattia, pääruoan broilerin rintaa ja jälkiruokana puolukoita ja karkeita riisijauhoja. 

Kilpailun finalistit

KilpailijaEdustettu ravintolaPaikkakunta
Joonas LitendahlSanta's Hotel Tunturi Saariselkä
Oona LylyChocoDeliRovaniemi
Kati LeinonenLapland HotelsOulu
Otso HellevuoRavintola Musta LammasKuopio
Emmiina LehtonenRavintola TAMK Catering studioTampere
Teemu SuomalainenHoliday Club Saimaa Ravintola le BiffRauha
Arttu ParvianenRosterTurku
Aarne HietamäkiKana Veljet OyTampere
Adele KinnunenRavintola RosterHelsinki

                                   

KILPAILUTEHTÄVÄ

Kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista ja listaan merkityistä yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista. Kilpailijat saavat ruokakorin numerojärjestyksessä, jonka jälkeen heillä on puoli tuntia aikaa suunnitella kilpailumenunsa. Korin raaka-aineista kilpailija suunnittelee ja toteuttaa oma menunsa neljälle (4 ) ruokailijalle, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tuomaristo tutustuu kilpailukorin sisältöön ennen kilpailua.

  • kilpailija laatii kolmen ruokalajin à la Carte - tyyppisen menun ja työsuunnitelman raaka-ainekorin pohjalta.
  • Tehtävänä on valmistaa alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka neljälle (4) henkilölle.

Menu luovutetaan valvojalle ennen keittiöön menoa jonka jälkeen kilpailijoilla on kolme tuntia aikaa valmistaa ruokalajit.

ALKURUOKA 

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • Annettu pääraaka-aine (kuha ja tuore pinaatti), joka tulee valmistaa kahta ( 2 ) valmistusmenetelmää käyttäen
  • Annoksessa tulee olla kaksi (2) selkeää lisäkettä (garnityyri)
  • Muut raaka-aineet vapaasti käytettävissä korista

PÄÄRUOKA

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • Pääraaka-aine annetaan 30 min ennen kilpailun alkua (luullinen broilerin rintafile)
  • annoksessa pitää olla yksi (1) kastike, yksi (1) tärkkelyspitoinen päälisäke ja kaksi (2) muuta selkeää lisäkettä
  • muut raaka-aineet vapaavalintaisia erillisen raaka-ainekorin pohjalta

JÄLKIRUOKA

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • pääraaka-aineena kaksi nimikettä (puolukoita ja karkeita riisijauhoja)
  • annoksessa pitää olla yksi (1) leivonnainen, yksi (1) mousse, yksi (1) hilloke
  • muut raaka-aineet vapaavalintaisia erillisen raaka-ainekorin pohjalta