Kilpailua tukemassa:

2016 Kilpailu Helsingissä

Suomen Paras Nuori Sommelier 2016 valitaan Helsingissä 18.3
-Tervetuloa mukaan!

Kilpailu käydään Helsingin Messukeskuksessa, ViiniExpon näyttelyalueella. 

Kilpailuun voi osallistua 21-30-vuotias Suomessa alalla työskentelevä viini-alan ammattilainen, jolla on suosittelijana Paistinkääntäjä-järjestön jäsen.

Kilpailuun kokoontuminen on messuhallin pääsisäänkäynnin aulassa klo 11.00. Kilpailu alkaa klo 11.30 ja päättyy viimeistään klo 16. Voittaja julkistetaan klo 17:ään mennessä. Aikataulu on väljä ja riippuu lopullisesta osallistujamäärästä.


Suomen osa-kilpailun voittaja lähtee kilpailemaan kansainväliseen kilpailuun Liechtensteinin Vaduziin 25.-26.8.2016. Mikäli voittaja on estynyt lähtemästä Vaduziin, on toiseksi sijoittunut oikeutettu edustamaan Suomea.

Päivän kulku

Teoria 1 tunti

Kilpailu aloitetaan teorialla. Sinulla on 1 tunti aikaa vastata viinin valmistukseen, viljelyyn, alueisiin, rypäleisiin, tunnettuihin viineihin ja ajankohtaisia asioita koskeviin peruskysymyksiin.

Teoriatehtävä sisältää myös ruoan ja juoman yhdistämistehtävän, missä tulee huomioida seuraavat seikat: saat valmiin menun, jolle suosittelet juomat alkaen aperitiivista kahviin ja digestiiviin. Juomat nimillä, tuottajilla, vuosikerroilla ja perusteluilla. Yhtä juomaa saa käyttää vain yhdelle ruokalajille ja jokainen juoma on tultava eri maasta. Menu on viitteellinen, siihen saa lisätä makuja ja valmistusmenetelmiä, jos ei ole ilmoitettu. Sikarit ja vedet tai muut tuovat lisäpisteitä.

Muista kertoa selkeästi tuotteiden alkuperät.

Viinin analysointi 5 min / viini
Saat viinit sokkona. Merkitset lomakkeeseen rastittamalla viiniin liittyvät ominaisuudet ( tuoksu, maku, väri yms..)

Dekantointi 5 min - Dekantointi sakan erottamiseksi viinistä.

Samppanjapullon avaaminen

Kustannukset

Matka- ja majoituskuluista vastaa kilpailija tai hänen työnantajansa tai voutikuntansa.
Voittajan kilpailuosallistumisen matkoineen kansainväliseen kilpailuun kustantaa Suomen 
Paistinkääntäjäjärjestö. 

Palkinnot

Suomen kilpailun voittaja saa Suomen Paistinkääntäjäjärjestön myöntämän 500 €:n suuruisen stipendin käytettäväksi viinialan opintoihin, viinimatkaan tai alan kirjallisuuteen. Stipendi edellyttää lyhyttä raporttia
sen käytöstä. 
Kilpailun toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saavat tavarapalkintoja.

Kilpailuohjeita

Saavu paikalle työasussa. Mustat housut / hame, valkoinen paita, sommelieressu, kravatti, rusetti tai vastaava ( ei pakollinen naisilla, miehillä kyllä). Pikkutakki on sallittu. Ota taskuun mukaan ainakin avaaja, kynä, blokki, tulitikut ym. sommelierin työkalut.

Syö aikaisin reipas aamiainen, kilpailutehtävien välillä on lounastauko. Messuilla on mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti, mutta omat eväätkin ovat sallittuja. Nauti tilanteesta -  olet näyttämöllä ja hallitset tilannetta. Kilpailun käytännön tehtävät käydään yleisön edessä. 


Kilpailukieli on suomi, kansainvälisessä kilpailussa englanti.

Tuomarit

Kilpailun tuomaristo koostuu viinialan ammattilaisista ja harrastajista.

Ole hyvä ja vahvista osallistumisesi 1.3. mennessä. 
Allekirjoittaneille voi lähettää tai soittaa kysymyksiä, koskien ihan mitä vaan kilpailuun ja päivään liittyvää.

Loretta Pietilä                    
Echanson Commandeur du Baillage de Finlande        
loretta.pietila@juhlatalonravintolat.fi            
puh. 040 557 5 833  

Christina Suominen
Vice-Echanson du Bailliage de Tampere   
christina@ravintola-c.fi
puh. 040-5675756