Kilpailun voittaja valitaan kuuden eri tehtävän perusteella.

  • Teoriakoe
  • Sokkotasting
  • Menusuunnittelu
  • Samppanjan tarjoilu
  • Dekantoiminen
  • Alkoholien tunnistaminen

Kilpailu ravintoloiden viiniammattilaisille

Concours des Jeunes Sommeliers - kansainvälinen Nuori Sommelier -kilpailu pidetään vuorollaan jäsenmaiden suurkapitulissa, jonne kansallisen kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea. Seuraavaan karsintakilpailuun ottaa ilmoittautumisia vastaan oman voutikuntasi Vice-Echanson. Alueellinen osakilpailu on teoriakoe ja kahden viinin analysointi.

 

Kilpailuun osallistuminen

Osallistua voi viineistä ja muista jaloista juomista sekä sikareista kiinnostunut 21-30-vuotias henkilö, jolla on suosittelijana rôtisseur-jäsen sekä taloudellinen sponsori. Osallistumismaksusta ja sen suuruudesta Suomen valtakunnalliseen kilpailuun sovitaan vuosittain erikseen. Kilpailijan ei tarvitse olla rôtisseur-jäsen eikä töissä rôtisseur-ravintolassa. Kilpailun missio on edistää nautintoa, tietoa ja ymmärrystä viineistä ja jaloista juomista. Kilpailun tavoitteena on auttaa, rohkaista ja tukea nuoria ammattilaisia, joista on tuleva parhaat sommelierit tulevaisuudessa.