Nuorten ammattilaisten kilpailut

Paistinkääntäjät -järjestö organisoi joka vuosi Nuorten kokkien ja sommelierien kilpailun, jonka tavoitteena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan.

Nuorten kokkien kilpailu

Nuorten kokkien kilpailu -Le Meilleur Jeune Commis Rôtisseur -kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Alueellisissa kilpailuissa voutikuntiensa parhaiksi valitut kilpailevat paremmuudesta kansallisessa kilpailussa, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun.

Vuoden 2019 Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Tampereella lauantaina 02.02.2019. Lue lisää kilpailusta

Vuoden 2018 kansainvälinen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition järjestettiin syyskuussa Taiwanin Keelung'ssa.  Suomea edustanut Emmiina Lehtonen voitti pronssia. Lehtonen työskentelee Tampereella Ravintola TAMK Catering Studiossa .  

Viralliset tulokset 2018 Taiwan

 

I : Joseph TRAN - CANADA
Inn at Laurel Point, Victoria, Canada

II :  Michael BECHERER - GERMANY
Lafleur Restaurant, Frankfurt, Germany

III : Emmiina Marianne LEHTONEN - FINLAND
Tam Catering Studio, Tampere, Finland
 

Nuorten sommelierien kilpailu

Concours des Jeunes Sommeliers -kilpailun tavoitteena on auttaa, rohkaista ja tukea nuoria ammattilaisia, joista on tuleva parhaat sommelierit tulevaisuudessa. Suomen kansallinen kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun.  

Seuraava Nuorten Sommelierien kilpailu on 02. 02. 2019 Tampereella

 

 

Järjestömme juuret alkoivat vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen perustamiseksi. Siksi nuorten ammattilaisten kilpailut ovat tärkeä osa toimintaamme. Lue lisää.