Nuorten ammattilaisten kilpailut

Paistinkääntäjät -järjestö organisoi joka vuosi Nuorten kokkien ja sommelierien kilpailun, jonka tavoitteena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan.

Nuorten kokkien kilpailu

Nuorten kokkien kilpailu -Le Meilleur Jeune Commis Rôtisseur -kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Alueellisissa kilpailuissa voutikuntiensa parhaiksi valitut kilpailevat paremmuudesta kansallisessa kilpailussa, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun.

Vuoden 2017 Suomen mestaruuskilpailu järjestettiinOulussa lauantaina 21.1.2017. Lue lisää kilpailusta

Vuoden 2017 kansainvälinen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition järjestettiin syyskuussa Saksassa Frankfurtissa. , Suomea edustanut Sanna Rahkonen jäi mitallisijoilta. Rahkonen työskentelee  Lapland Hotels Oulun ravintolassa.  

Nuorten sommelierien kilpailu

Concours des Jeunes Sommeliers -kilpailun tavoitteena on auttaa, rohkaista ja tukea nuoria ammattilaisia, joista on tuleva parhaat sommelierit tulevaisuudessa. Suomen kansallinen kilpailu pidetään samaan aikaan kokkien kilpailun kanssa, ja voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun.  

 

 

 

Järjestömme juuret alkoivat vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen perustamiseksi. Siksi nuorten ammattilaisten kilpailut ovat tärkeä osa toimintaamme. Lue lisää.