Jäsentapahtumat

Tälle sivulle tulee tapahtumistamme tarkempaa tietoa noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. 

 

Tapahtumiin ilmoittautuminen sivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.
Osallistumismaksu tulee maksaa Kalevalan paistinkääntäjien tilille, vähintään 3 päivää ennen tapahtumaa

Saaja: KALEVALAN PAISTINKÄÄNTÄJÄT RY

Tilinumero: FI32 5770 0520 3310 31 

Viite/viesti saajalle: Tapahtuman nimi

9.2.2019 Keittiömestarien ilta Local Bistrossa


Local Bistron keittiömestarivierailut saavat jatkoa. Seuraavaksi ravintolassa vierailevat Veljekset Pontevan Pekka Salmela ja Mika Roito. Olemme varanneet Kalevalan Paistinkääntäjille 16 paikkaa lauantain kello 16:00 kattaukseen. Varaa paikka ja tule mukaan avaamaan paistinkääntäjien kevät 2019!

Paikka: Local Bistro, Koskikatu 9.

Aika:  9.2.2019 lauantai, kello 16:00.

Hinta: 65 €. Maksetaan Kalevalan Paistinkääntäjien tilille, viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa. 

Menu:
Maa-artisokka, valkoinen parsa ja keltuainen
*  *  *  *  *  *
Sinisimpukka, kurttukaali ja piparjuuri
*  *  *  *  *  *
Herkkusieni, possu ja szechuan pippuri
*  *  *  *  *  *
Turska, purjo ja mäti
*  *  *  *  *  *
Hevonen, kerma ja luuydin
*  *  *  *  *  *
Ohra, puolukka ja kuusenkerkkä

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuus täynnä. 

 

23.2.2019 Japanin jalot maut -ruokakurssi


Japanilainen ruoka perustuu aina ensiluokkaisiin raaka-aineisiin, jotka tekevät ruoasta erityisen maistuvaa. Perinteinen japanilainen ruoka on mietoa, herkkää, niukkarasvaista, terveellistä, lempeästi valmistettua, yksinkertaista ja selkeää. Sushi on japanilaisten kansallisruoka ja sitä on syöty Japanissa vuosisatoja. Tule mukaan ja anna japanilaisen keittotaidon hurmata!

 

Paikka:  Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: 23.2.2019 lauantai, kello 17:00, aloitamme yhteisellä ruoanvalmistuksella. 

Hinta: 45 €, sisältää ruoan ja juomat. 

Menu: Misokeitto ja sushit. Olut, viini ja sake. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 19.2.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

30.3.2019 Herkullisia ruokia suomalaisista järvikaloista -ruokakurssi


Puhtaissa järvissämme uiskentelee monipuolinen valikoima kaloja. Kala on terveellistä ruokaa, ja sitä voi nauttia monessa muodossa. Kalasta valmistat herkullisia pääruokia arkeen ja juhlaan. 

Nyt on oiva mahdollisuus oppia kalankäsittelyä. Kurssilta saat mukaan reseptit ja neuvot maistuvien kalaruokien valmistamiseen omassa keittiössäsi. 

 

Paikka:  Marttakeskus, Koskikatu 5-7

Aika: 30.3.2019 lauantai, kello 17:00

Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Menu: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 20.3.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

17.5.2019 Viini-ilta & tasting

 


Viinitasting sopii sekä viiniharrastuksessaan alkutaipaleella olevalle että jo pidemmälle ehtineelle harrastajalle. Tastingissä opitaan katsomaan, haistamaan ja maistamaan viinejä sekä saadaan paljon vinkkejä siitä, miten viinien nauttimisesta voi saada enemmän irti. Tasting tarjoilee myös yksinkertaiset suuntaviivat viinin ja ruoan onnistuneeseen yhdistelemiseen.

 

Paikka:  Kerubi, Siltakatu 1 (Ilosaari)

Aika: 17.5.2019 lauantai, kello 17:00

Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Menu: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 8.5.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

7.9.2019 Retki, Hotelli Punkaharju 


Syyskauden avaa retki Punkaharjulle. Tutustumme Hotelli Punkaharjuun ja ruokailemme Ravintola Punkaharjussa.

Ravintolaan raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta: tuoreet kalat kalastajilta, marjat ja sienet keruupäivänä poimijoilta, lihat ja vihannekset lähitiloilta. Oman yrttitarhan antimet tuovat lisää aromia annoksiin. Päivän menu elää ja listaan vaikuttaa esimerkiksi se, saadaanko Puruvedeltä aamulla ahvenia vai muikkuja.

Ravintolan keittiössä vastuun mielikuvituksellisista annoksista ottaa keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen yhdessä oman keittiötiiminsä kanssa.

 

Bussikuljetus: Lähtö Joensuun torin matkailupysäkiltä.

Aika: Lauanatai 7.9.2019. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan myöhemmin. 

Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Menu: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 23.8.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

26.10.2019 Italialaisia makuja -ruokakurssi


Aito italialainen ateria koostuu laadukkaista tuoreista raaka-aineista, alkuruoasta ja pääruoasta, jotka kruunaa ihana makea jälkiruoka. Italialaiselle keittiölle tunnusomaista on sesonkien noudattaminen. Ruoka valmistetaan kulloinkin saatavilla olevista aineista, valmistustavat ovat yksinkertaisia ja lopputuloksessa pyritään säilyttämään raaka-aineiden puhtaat maut.

Perinteisessä italialaisessa keittiössä ei hienostella, vaan ruokaa valmistetaan reilulla otteella. Tule kokkaamaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja viineistä.

  

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7

Aika: 26.10.2019 lauantai, kello 17:00 alkaen

Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Menu: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 16.10.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

30.11.2019 Pikkujoulu


 

Paikka:  Ilmoitetaan myöhemmin

Aika: 30.11.2019 lauantai, kello 17:00

Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Menu: Ilmoitetaan myöhemmin. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 20.11.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä