Jäsentapahtumat
Tälle sivulle tulee tapahtumistamme tarkempaa tietoa noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.
Tapahtumiin ilmoittautuminen sivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.
Osallistumismaksu tulee maksaa Kalevalan paistinkääntäjien tilille, vähintään 3 päivää ennen tapahtumaa.
Saaja: KALEVALAN PAISTINKÄÄNTÄJÄT RY
Tilinumero: FI32 5770 0520 3310 31
Viite/viesti saajalle: Tapahtuman nimi
9.2.2019 Keittiömestarien ilta Local Bistrossa
Local Bistron keittiömestarivierailut saavat jatkoa. Seuraavaksi ravintolassa vierailevat Veljekset Pontevan Pekka Salmela ja Mika Roito. Olemme varanneet Kalevalan Paistinkääntäjille 16 paikkaa lauantain kello 16:00 kattaukseen. Varaa paikka ja tule mukaan avaamaan paistinkääntäjien kevät 2019!
Paikka: Local Bistro, Koskikatu 9.
Aika: 9.2.2019 lauantai, kello 16:00.
Hinta: 65 €. Maksetaan Kalevalan Paistinkääntäjien tilille, viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa.
Menu:
Maa-artisokka, valkoinen parsa ja keltuainen
* * * * * *
Sinisimpukka, kurttukaali ja piparjuuri
* * * * * *
Herkkusieni, possu ja szechuan pippuri
* * * * * *
Turska, purjo ja mäti
* * * * * *
Hevonen, kerma ja luuydin
* * * * * *
Ohra, puolukka ja kuusenkerkkä
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuus täynnä.
23.2.2019 Japanin jalot maut -ruokakurssi
Japanilainen ruoka perustuu aina ensiluokkaisiin raaka-aineisiin, jotka tekevät ruoasta erityisen maistuvaa. Perinteinen japanilainen ruoka on mietoa, herkkää, niukkarasvaista, terveellistä, lempeästi valmistettua, yksinkertaista ja selkeää. Sushi on japanilaisten kansallisruoka ja sitä on syöty Japanissa vuosisatoja. Tule mukaan ja anna japanilaisen keittotaidon hurmata!
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.
Aika: 23.2.2019 lauantai, kello 17:00, aloitamme yhteisellä ruoanvalmistuksella.
Hinta: 45 €, sisältää ruoan ja juomat.
Menu: Misokeitto ja sushit. Olut, viini ja sake.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 19.2.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä
30.3.2019 Herkullisia ruokia suomalaisista järvikaloista -ruokakurssi
Puhtaissa järvissämme uiskentelee monipuolinen valikoima kaloja. Kala on terveellistä ruokaa, ja sitä voi nauttia monessa muodossa. Kalasta valmistat herkullisia pääruokia arkeen ja juhlaan.
Nyt on oiva mahdollisuus oppia kalankäsittelyä. Kurssilta saat mukaan reseptit ja neuvot maistuvien kalaruokien valmistamiseen omassa keittiössäsi.
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7
Aika: 30.3.2019 lauantai, kello 17:00
Hinta: 45 €, sisältää ruoan ja juomat.
Menu: Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 20.3.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä
13.4.2019 Kansainvälinen kilpipäivä
Tervetuloa juhlistamaan kilpipäivää Ravintola Kieloon. Kielon uusi keittiömestari Markus Rydenfelt on suunnitellut maistuvan menun.
Ruokalautaselle tulee metsän antimia ja lähiruokaa. Tule ja nauti!
Paikka: Ravintola Kielo, Suvantokatu 12
Aika: 13.4.2019 lauantai, kello 19:00.
Hinta: Ruoka; 48 €, Juomapaketti: 26 €. Maksetaan Kalevalan Paistinkääntäjien tilille, viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa.
Menu:
Grillattua perunaa, haudutettua keltuaista ja Västerbotten juustoa
* * * * * *
Paistettua haukea, sipuleita ja kastike miedosti savustetusta voista
* * * * * *
Puolukkaa, kinuskia ja paahdettuja jyviä
* * * * * *
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on 31.3.2019 mennessä (ilmoitautuminen on päättynyt). Mikäli haluat vielä mukaan, ole suoraan yhteydessä Ravintola Kieloon.
18.5.2019 Viini-ilta & tasting |
Viinitasting sopii sekä viiniharrastuksessaan alkutaipaleella olevalle että jo pidemmälle ehtineelle harrastajalle. Tastingissä opitaan katsomaan, haistamaan ja maistamaan viinejä sekä saadaan paljon vinkkejä siitä, miten viinien nauttimisesta voi saada enemmän irti. Tasting tarjoilee myös yksinkertaiset suuntaviivat viinin ja ruoan onnistuneeseen yhdistelemiseen.
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.
Kurssin pitää: Timo Lehtinen, Viiniakatemia.
Aika: 18.5.2019 lauantai, kello 18:00.
Hinta: 35 €/hlö.
Tasting sisältää: Viinejä; 3 valkoista ja 3 punaista & pientä purtavaa. Kurssimateriaalin, viinivisan ja kunniakirjat.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 8.5.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä
7.9.2019 Retki, Hotelli Punkaharju
Syyskauden avaa retki Punkaharjulle. Tutustumme Hotelli Punkaharjuun ja ruokailemme Ravintola Punkaharjussa.
Ravintolaan raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta: tuoreet kalat kalastajilta, marjat ja sienet keruupäivänä poimijoilta, lihat ja vihannekset lähitiloilta. Oman yrttitarhan antimet tuovat lisää aromia annoksiin. Päivän menu elää ja listaan vaikuttaa esimerkiksi se, saadaanko Puruvedeltä aamulla ahvenia vai muikkuja.
Ravintolan keittiössä vastuun mielikuvituksellisista annoksista ottaa keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen yhdessä oman keittiötiiminsä kanssa.
Bussikuljetus: Lähtö Joensuun torin matkailupysäkiltä.
Aika: Lauanatai 7.9.2019, kello 16:00 Saimi Hoyerin luento ja kello 18:00 illallinen.
Hinta: Ilmoitetaan myöhemmin.
Menu:
Toast Punkaharju
* * *
Metsäsieni creme, Oravin sorsaa kahdella tapaa, syyskurpitsa pure ja tumma lintukastike
* * *
Syysomena tarte ja vaniljajäätelö
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 29.8.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä
27.9.2019 Keittiömestarien ilta Local Bistrossa
Local Bistron keittiömestarivierailut saavat jatkoa...
Seuraavaksi ravintolassa vierailee Serko Rantanen, joka on kerännyt kokemusta niin legendaarisesta Turun Marina Palacesta kuin Chez Dominiquesta. Kuluneen vuosikymmenen matka on taittunut Farangin kokista aina koko BW-Restaurantsin keittiöpäälliköksi. Serko on tuttu myös TV-ohjelmista Ravintola X ja Kokkisota.
Olemme varanneet Kalevalan Paistinkääntäjille 20 paikkaa 27.9. perjantaina klo 19:00. Varaa paikka ja tule mukaan!
Paikka: Local Bistro, Koskikatu 9.
Aika: 27.9.2019 perjantai kello 19:00.
Hinta: 59€ € (sis. menun ja juomat maksetaan erikseen). Maksu paikan päällä.
Menu:
SALMON `SASHIMI´, SQUID-INK AIOLI & SEAWEED CAVIAR
Lohisashimi, mustekalanmuste aiolia, merileväkaviaaria
BEEF TARTAR, KARASHI & YUZU
Kotimainen härkätartar, japanilaista sinappia, yuzumajoneesia, sitrushilloa
MISO-LOBSTER SOUP
Paahdetulla misolla maustettu hummerikeitto, `seafood salsa´, kuivattua tomaattia
LAMB & BURNT CELERIAC
Paahdettua karitsaa, rapea lampaanlapa`kroketti´, hoisinilla maustettu karitsa `jus´,
poltettua selleriä, purjosipulituhkaa
WHITE CHOCOLATE, ALMONDS & BLUEBERRIES
mustikka-mantelikakkua, valkosuklaamousse, mantelikrokanttia, mustikkajäätelöä
Menu sisältää allergeeneja, ilmoitathan niistä ennakkoon ilmoittautumisesi yhteydessä.
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 20.9.2019 mennessä tästä.
5.10.2019 Italialaisia makuja -ruokakurssi
Aito italialainen ateria koostuu laadukkaista tuoreista raaka-aineista, alkuruoasta ja pääruoasta, jotka kruunaa ihana makea jälkiruoka. Italialaiselle keittiölle tunnusomaista on sesonkien noudattaminen. Ruoka valmistetaan kulloinkin saatavilla olevista aineista, valmistustavat ovat yksinkertaisia ja lopputuloksessa pyritään säilyttämään raaka-aineiden puhtaat maut.
Perinteisessä italialaisessa keittiössä ei hienostella, vaan ruokaa valmistetaan reilulla otteella. Tule kokkaamaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja viineistä.
Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7
Aika: 5.10.2019 lauantai, kello 17:00 alkaen
Hinta: 45 €.
Menu:
Antipasto
* * *
Sienicappuccino ja focaccia
* * *
Sitruunankeltainen risotto
* * *
Tryffelipasta
* * *
Tiramisu
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 1.10.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä
30.11.2019 Pikkujoulu
Yksi suomalaisen joulupöydän perinneherkuista on joulumakkara. Perinteisestä makkarasta joulumakkara eroaa mausteisuudessa - joulumakkaraan voi sujauttaa mukaan jouluista makua, vaikkapa inkivääriä ja neilikkaa. Jos makkaran teko ei ole tuttua, nyt on oiva tilaisuus tulla makkarapajaan. Tervetuloa mukaan!
Paikka: Niskala, Niskakatu 17.
Aika: 30.11.2019 lauantai, kello 17:00.
Hinta: 10€/hlö.
Menu: Makkaroiden lisäksi nautimme yhteisen nyyttärimenun. Jokainen tuo mukanaan yhden ruoan ja siihen sopivan juoman. Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä ruoka ja juoma (kohtaan lisätiedot), sekä ota ruokaohje mukaan. Näin saamme reseptit kiertoon!
Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 20.11.2019, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä.