Jäsentapahtumat

Tälle sivulle tulee tapahtumistamme tarkempaa tietoa noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. 

 

Tapahtumiin ilmoittautuminen sivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.
Osallistumismaksu tulee maksaa Kalevalan paistinkääntäjien tilille, vähintään 3 päivää ennen tapahtumaa

Saaja: KALEVALAN PAISTINKÄÄNTÄJÄT RY

Tilinumero: FI32 5770 0520 3310 31 

Viite: Tapahtuman nimi

 

 

 

 

 

 

 

10.2.2018 Blinit - sydäntalven herkku


Nyt on taas se aika vuodesta, kun keittiössä tirisevät blinipannut.

Helmikuinen blini-illallinen aloittaa maukkaan ruokavuoden. Valmistamme yhdessä maistuvat blinit, niin suolaisella kuin makealla täytteellä. Onnistumisen takaa hyvä ja huolella tehty taikina. Tehdään yhdessä!

Paikka: Pohjois-Karjalan Martat ry, Koskikatu 5-7.

Aika:  10.2. kello 18.00

Hinta: 70 €. Sisältää ruoan ja juomat. 

Menu: Blinejä erilaisilla täytteillä, jälkiruoka ja ruokaan sopivat viinit. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 1.2.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

 

14.3.2018 Hyvä kahvihetki, tutustumiskäynti Unison Coffeen


Unison Coffee tarjoaa huippulaadukasta, eettisesti tuotettua ja herkullista kahvia.  Kaikki kahvit paahdetaan Joensuussa sijaitsevassa paahtimossamme huolellisesti käsityönä. Kahvin lyhyt kierto paahtimolta kuppiin takaa, että kahvi on aina tuoretta ja höyryävän hyvää. 

Paikka: Unison Coffee, Aspitie 25

Aika: 14.3. kello 18.00

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 7.3.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

 

 

 

 

 

 

 

7.4.2018 Kasitkekoulu -ruokakurssi ja vuosikokous 


Kalevalan Paistinkääntäjät ry:n vuosikokous pidetään 7.4.2018. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. 

Kokouksen jälkeen on Kastikekoulu -ruokakurssi. Herkullinen ateria viimeistellään hyvällä kastikkeella. Ruoka-annokseen sopiva, taidolla valmistettu kastike sitoo aterian osat maistuvaksi kokonaisuudeksi.

Paikka: Kauppakatu 23 b B 13, 5. kerros/Marttojen toimisto 

Aika:  7.4. kello 17.00 alkaen

Hinta: 50 €. Sisältää ruoan ja juomat

Menu: Parsaa ja hollandaisekastiketta

          *  *  *
Lohiperhoset ja valkoviinikastiketta

          *  *  *
Juustokakkua ja vadelmamelbaa

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 2.4.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

 

12.5.2018 Kevätretki Valamoon Heinävedelle ja tutustuminen Valamon Distilleryyn

 


Valamossa toimii kenties maailman ainoa luostarin yhteydessä oleva viskitislaamo. Ensimmäiset viskit ovat kypsyneet ja ovat nyt asiakkaiden maisteltavissa. 

Tutustumme Valamon Distilleryyn sekä viskin valmistukseen. 

 

Paikka:  Valamon luostari, Heinävedellä (yhteiskuljetus Josnsuusta).

Aika: 12.5. lähtöaika Joensuusta, matkailupysäkki klo 14.00.

Hinta: 43 €/ruoka ja juomat kulutuksen mukaan. 

Maksu: Maksu tapahtuu paikanpäällä. 

Menu: Slaavilainen pöytä. Alkupalat: graavisuolattua lohta, venäläistä silliä, savulohta tai savumuikkuja, mätihyytelöä, savustettua saksanhirveä, pihlajanmarjahyytelöä, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, hapankaalia, sienisalaattia, vihreää salaattia ja karjalanpiirakoita. Pääruoka: joko venäläistä härkää, smetanalohta tai smetanasiikaa. Jälkiruoka: hedelmiä, teetä ja vadelmahilloa, pikkuleipiä ja makeisia.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 2.5.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

 

 

15.9. Rapujuhlat


Rapujuhlat ovat riehakkaat jäähyväiset kesälle. Maistuva rapujuhlamenu, kaunis kattaus, rapujuhlien laulut ja hyvä seura kruunaavat juhlan. Nautitaan yhdessä loppukesän illasta!

Paikka:  Holiday Linnunlahti, Linnunlahdentie 1

Aika: 15.9. kello 18.00 

Hinta: 75 €

Menu: Alkumalja, rapuja, pääruoka, jälkiruoka. Menu sisältää juomat. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 10.9.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

27.10 Etiopian kynnyksellä -ruokakurssi


Etiopialainen keittiö on nyt maailmalla trendikäs. Teff-viljasta valmistetut injera-letut ovat superruokaa ja niiden lisukkeena maistuu lempeän tuliset pataruoat. 

Tutustumme etiopialaisen ruokakulttuurin saloihin ja kokkaamme yhdessä. Tule mukaan makumatkalle! 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7

Aika: 27.10. kello 17.00 alkaen

Hinta: 40€

Menu: Injera, Linssipata, Alicha, Perunacurry, Toro-Bere ja jälkiruoka, sekä ruokaan sopivat viinit.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 18.10.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä

 

 

 

 

 

7.12. Pikkujoulu


Vietämme pikkujoulua Thanksgiving​​, eli Kiitospäivän hengessä. Tapahtumaan on kutsuttu mukaan myös Joensuun Suomi-Amerikka yhdistyksen jäsenet. 

Paikka:  Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: 7.12. kello 18.00.

Hinta: 50 €. Sisältää ruoan ja juomat. 

Menu: Täytettyä kalkkunaa, bataattivuokaa, kermaista papu-sienivuokaa ja kurpitsapiirakkaa.
Jälkiruoka: Nyyttikesti periaatteella, tuo jälkiruoka ja resepti mukanasi. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 30.11.2018, jäsentapahtumat sivulla tai tästä linkistä.