Ajankohtaista

Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahasto palkisti Conseller Culinaire Martti Lehtisen ja Officier Maître Restaurateur, Officier Commandeur Saara Sinivuoren elämäntyöstä.
Hotel Kämpin Peilisalille on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine de Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on kunnianosoitus Kämpin legendaariselle juhlatilalle, joka on toiminut suomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijänä jo vuodesta 1887 alkaen.
Paistinkääntäjät Kari Martiala ja Helena Lylyharju ovat julkaisseet hienon kirjan makkarasta. Kannattaa tutustua!
Vuosi 2017 pähkinänkuoressa -Jäsenmäärä yli 2000, Suomi maailman kolmanneksi suurin jäsenmaa
Taitaja2018 (24.5.2018)
Paistinkääntäjät palkitsivat vuoden 2018 taitajat
Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 7.5.2018 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan tiukka finaalitaisto ratkesi tamperelaisen Kirsi Seppäsen voittoon. Kisa olikin melkoista tamperelaisosaajien juhlaa, sillä hopeasijalle tiensä taituroi Juulia Eloranta. Viime vuonna samassa kisassa saman kilpasiskokolmikon voiton vienyt Saara Alander sijoittui nyt kolmanneksi. Aikaisemmin kisatussa semifinaalissa oli 6 osanottajaa, joista finaaliin pääsi kolme. Kilpailun voittanut Seppänen lähtee 18.-22. syyskuuta edustamaan Suomea Meksikoon MM-kilpailuihin.
Suomessa kehitettyä, kansainvälisen suosion saavuttanutta kilpipäivää vietetään neljättä kertaa tulevana lauantaina. Päivän aikana järjestetään ruokaan liittyviä tapahtumia ympäri Suomen. Kilpipäivänä halutaan nostaa esille Suomalaisten ravintoloiden ja keittiömestareiden korkealuokkaista osaamista ja laadukkaiden, paikallisen raaka-aineiden merkitystä ruokakulttuuriimme.
RSS ATOM