Suomen uudeksi valtavoudiksi Johanna Hornborg-Ojala

1.4.2018 klo 08:00

Kuva: Ilkka Kokkonen
Kuva: Ilkka Kokkonen

Suomen suurimman ja merkittävimmän gastronomisen järjestön Chaîne des Rôtisseurs -Suomen Paistinkääntäjien puheenjohtajaksi eli valtavoudiksi on nimitetty Johanna Hornborg-Ojala. Hän on jäsenenä harrastajataustainen.

Suomen Paistinkääntäjien toiminnan tarkoitus on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Viimeisten vuosien ajan järjestön jäsenmäärä on ollut tasaisessa kasvussa ja Suomessa jäseniä onkin jo yli 2000. Järjestön historian nuorimman, 37-vuotiaan Hornborg-Ojalan valinta valtavoudiksi osuu hetkeen, jolloin järjestön jäsenten keski-ikä on yhä nuorempi. Valtavoudin yksi tärkeimpiä tehtäviä onkin varmistaa, että Suomen paistinkääntäjien toimintaa kehitetään edelleen vastaamaan jäsenistön toiveita.  Johanna Hornborg-Ojala seuraa tehtävässä Ari Arvosta, joka menehtyi äkillisesti maaliskuussa 2018.

 - ”On kunnia saada jatkaa valtavoutina Ari Arvosen jalanjäljissä. Hän toimi valtavoutina erittäin ansiokkaasti kehittäen toimintaa tunnetummaksi ja kiinnostavammaksi. ” Hornborg-Ojala kiittää edeltäjäänsä.

Valtavoudin roolissa Johanna Hornborg-Ojala korostaa tavoitettaan jatkaa toiminnan kehittämistä avoimempaan suuntaan ja kehittää sitä edelleen vastaamaan jäsenten toiveita ja tarpeita. Toisena erittäin tärkeänä kokonaisuutena Hornborg-Ojala mainitsee Suomen korkeatasoisen ravintolakentän esiin nostamisen.

- ”Meillä on Suomessa paljon hyviä ravintoloita, mutta vieläkin sitkeästi elää harhaluulo, että näistä parhaat  ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle. Tosiasiassa Suomessa on aivan huippuluokan ravintoloita jopa aivan pienillä paikkakunnilla. Haluamme toiminnassamme nostaa myös näiden ravintoloiden osaamista esiin. Osoituksena ravintolan korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta Suomen Paistinkääntäjät myöntää sille kilpitunnuksen.” Hornborg-Ojala toteaa.    

Johanna Hornborg-Ojala on toiminut järjestössä viimeiset seitsemän vuotta tiedottamisesta vastaavana puhemiehistön jäsenenä. Hänet tunnetaan järjestössä kehittämishenkisenä ja helposti lähestyttävänä henkilönä, joka mielellään kuulee laajasti eri osapuolten näkemyksiä mutta ei arkaile esittää omaa kantaansa. Varsinaisessa työssään Johanna Hornborg-Ojalalla toimii markkinoinnin ja kaupallisuuden kehittämisen parissa kansainvälisessä yrityksessä.

-  ”On todella mielenkiintoista ja haastavaa ottaa rooli Suomen suurimmassa kansainvälisessä ruoka-alan järjestössä tilanteessa, jossa ruoka-alan kiinnostus on korkealla ja ammattilaisten lisäksi alan harrastajat ovat yhä taitavampia. Järjestön uniikki rakenne ammattilaisten ja harrastajien yhteisenä harrastuksena tarjoaa foorumin, jonka toiminnasta molemmat hyötyvät.”

Chaîne des Rôtisseurs on maailman vanhin ja suurin kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka päämaja on Pariisissa ja jäseniä noin 80 eri maassa, yhteensä 25 000. Suomi on jäsenmäärältään järjestön kolmanneksii suurin maa, jolla on merkittävä edustus myös kansainvälisessä hallinnossa.