Ajankohtaista

Turkulainen K-Supermarket Manhattan palkittiin torstaina 29.10. Paistinkääntäjien myymäläkilvellä. Tunnustus myönnetään korkeatasoisesta ruuasta ja palvelusta.
Elokuussa järjestetty kastikekapituli on saanut runsaasti huomiota ja näyttävyyttä järjestömme kansainvälisissä uutisissa
Nuorten sommelierien maailmanmestaruuskisoissa Australian Adelaidessa tehtiin suomalaisittain historiaa, kun Ravintola C:ssä Tampereella työskentelevä Heidi Mäkinen ylsi kovatasoisessa kilpailussa hopeasijalle. Nuorten, alle 30-vuotiaiden sommelierien kilpailun voiton vei Britannian Mathias Camilleri ja kolmanneksi sijoittui Australiaa edustanut Mattia Antonio Cianca.
Unkarin Budapestissä järjestetyssä nuorten kokkien kansainvälisessä kilpailussa nähtiin erinomaista suomalaisosaamista, kun Ravintola Smörissä turussa työskentelevä Laura Virolainen ylsi kovatasoisessa kilpailussa hopeasijalle. Nuorten, alle 27-vuotiaiden kokkien kilpailun voiton vei kanadalainen Michael Christiansen ja kolmanneksi sijoittui Unkaria edustanut Adam Mede.
Keittiömestari, Maître Rôtisseur Hannu Wiss täyttää 9. syyskuuta 70 vuotta. Hän juhlii merkkipäiväänsä perheensä ja läheistensä kanssa, eikä pidä vastaanottoa.
Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön kaikille avointa Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Päivän tarkoituksena on nostaa esille Suomen korkea-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Kilpipäivän tapahtumia ja kampanjoita järjestetään ympäri Suomea. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja saavutti niin suuren suosion, että tänä vuonna tapahtuma järjestetään myös 10 muussa maassa, kuten Uudessa-Seelannissa, Italiassa ja Yhdysvalloissa.
Lahdessä pidettiin järjestön vuosikokous sunnuntaina 23.8.2015.
Opetusneuvos, Conseiller Culinaire Commandeur Martti Lehtisen kattava esitys pääruokakastikkeista perusohjeineen
Suomessa viime vuonna järjestetty kilpipäivä järjestetään jälleen tänä vuonna. Tapahtuma sai myös merkittävää huomiota kansainvälisesti. Tapahtumasta onkin päätetty tehdä järjestön yksi merkittävimmistä kansainvälisistä tapahtumista, joka järjestetään saman päivän aikana eripuolilla maailmaa. Suomi säilyy edelleen tapahtuman isäntämaana.
RSS ATOM