Ajankohtaista

Paistinkääntäjien uutiskirje on julkaistu ja lähetty kaikille jäsenille. Voit lukea uutiskirjeen myös tästä
Vuoden 2015 Kilpipäivä esiteltiin Yle TV1 Voita & sokeria ohjlemassa 5.12.2015. Mukana on myös ohje Ylikypsälle karitsanniskalle ja punajuurelle.
White Guide Nordic on listannut toista kertaa vierailun arvoisia ravintoloita Pohjoismaissa. Maanantaina 16.11 julkaistu, kaupallisesti myytävä opas on listannut 300 ravintolaa eri puolilla Pohjoismaita ja Viroa. Suomalaisravintoloissa mukana on 7 kilpiravintolaa.
Merenherkkujen erikoisliike Arvo Kokkonen Oy:lle on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi korkeatasoisista ruoan raaka-aineista ja palvelusta. Kilven luovuttivat maailman suurimman ja vanhimman gastronomisen järjestön Suomen valtavouti Ari Arvonen ja Helsingin aluevouti Markku Veijalainen torstaina 5.11.2015 (klo 18.00) Arvo Kokkonen Oy:n toimitusjohtaja, Chef Rôtisseur Jari Kokkoselle ja hallituksen puheenjohtaja, Chef de Table Marko Kokkoselle.
Turkulainen K-Supermarket Manhattan palkittiin torstaina 29.10. Paistinkääntäjien myymäläkilvellä. Tunnustus myönnetään korkeatasoisesta ruuasta ja palvelusta.
Elokuussa järjestetty kastikekapituli on saanut runsaasti huomiota ja näyttävyyttä järjestömme kansainvälisissä uutisissa
Nuorten sommelierien maailmanmestaruuskisoissa Australian Adelaidessa tehtiin suomalaisittain historiaa, kun Ravintola C:ssä Tampereella työskentelevä Heidi Mäkinen ylsi kovatasoisessa kilpailussa hopeasijalle. Nuorten, alle 30-vuotiaiden sommelierien kilpailun voiton vei Britannian Mathias Camilleri ja kolmanneksi sijoittui Australiaa edustanut Mattia Antonio Cianca.
Unkarin Budapestissä järjestetyssä nuorten kokkien kansainvälisessä kilpailussa nähtiin erinomaista suomalaisosaamista, kun Ravintola Smörissä turussa työskentelevä Laura Virolainen ylsi kovatasoisessa kilpailussa hopeasijalle. Nuorten, alle 27-vuotiaiden kokkien kilpailun voiton vei kanadalainen Michael Christiansen ja kolmanneksi sijoittui Unkaria edustanut Adam Mede.
Keittiömestari, Maître Rôtisseur Hannu Wiss täyttää 9. syyskuuta 70 vuotta. Hän juhlii merkkipäiväänsä perheensä ja läheistensä kanssa, eikä pidä vastaanottoa.
Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön kaikille avointa Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Päivän tarkoituksena on nostaa esille Suomen korkea-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Kilpipäivän tapahtumia ja kampanjoita järjestetään ympäri Suomea. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja saavutti niin suuren suosion, että tänä vuonna tapahtuma järjestetään myös 10 muussa maassa, kuten Uudessa-Seelannissa, Italiassa ja Yhdysvalloissa.
RSS ATOM