Ajankohtaista

Toukokuun 6. päivä kutsutaan koko Suomi grillikauden avajaisiin. Suomenkeittiömestarit ja Suomen Paistinkääntäjät kutsuvat yhdessä koko kansan oppimaan grillauksen saloja ja nauttimaan grillaten valmistetusta lähiruoasta. Tapahtuma on osa Syödään yhdessä – hanketta ja Suomen 100. v juhlavuotta.
Tervetuloa sukupolvemme suurimman juhlavuoden kapituliin.
Lauantaina 22.4.2016 järjestetään erilaisia ruoan ja gastronomian ympärille keskittyviä tapahtumia ympäri Suomea. Tilaisuudet ovat osa kansainvälistä kilpipäivää, jota vietetään yli 30 maassa Oseaniassa, Aasiassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.  Suomessa syntynyt teemapäivä on levinnyt ennennäkemättömän nopeasti ympäri maailmaa ja sitä vietetään nyt neljättä kertaa.
Ravintola Gösta sijaitsee keskellä suomalaista järviluontoa, upean taidemuseon sydämessä. Ravintola tarjoaa yhtä korkeatasoisia elämyksiä kuin sitä ympäröivä taide ja arkkitehtuuri. 
Vuonna 2007 kauniiseen satavuotiaaseen jugendtaloon Lahden keskustaan rakentui tyylikäs ja ajaton ravintola, jota aluksi jopa Lahdessa hieman oudoksuttiin. Varsin nopeasti Ravintola Roux kuitenkin vakiinnutti asemansa - tasokas ruoka, laaja viinivalikoima ja totuttua ystävällisempi palvelu sulatti sydämet.
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Oulussa kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisista valmistamalla yllätysraaka-aineista kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittanut Sanna Rahkonen lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Saksassa.  
Pohjanmaan lakeuksilla, Ylivieskassa sijaitseva pikkuVELI ilahduttaa paikallisia asukkaita tai paikkakunnalla vierailevia jättäen lämpimän, täyteläisen ja sopivasti tanniinisen muiston harmaimpaankin vuodenaikaan. 
Kilpailussa on mukana seitsemän finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa finaaliin alueellisten karsintojen perusteella eri puolilta Suomea. Kilpailun voittaja edustaa Suomea Nuorten Kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka järjesteteään syksyllä Australiassa.
RSS ATOM