Ajankohtaista

Ruoka- ja seurusteluravintola Casseli tarjoaa korkeatasoisia makuelämyksiä Lahden satamassa Vesijärven rannalla Sibeliustalon naapurissa.
Chaîne des Rôtisseurs - järjestön merkitys Suomen gastronomian kehittymisessä ja vaalimisessa vahvistui entisestään. Tämä on nähtävissä niin nuorten aktiivisten harrastaja- ja ammattilaisjäsenten lukumäärän kasvussa kuin lisääntyneessä kiinnostuksessa kilpitunnukseen, joka myönnetään ravintoloille ja elintarvikeliikkeille tunnustuksena korkeasta laadusta.  
Ravintola Kappelista tuli kesäkuussa Suomen 74. ja Helsingin 12. Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilven haltija. Lisäksi kilpi on myönnetty Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloille sekä jäänmurtaja Urholle.
Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 29.5.2017 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan finaalitaisto ratkesi helsinkiläisen Saara Alanderin voittoon. Muuten kisa olikin tamperelaisosaajien juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Kirsi Seppänen ja kolmanneksi tuli Juulia Eloranta. Aikaisemmin kisatussa semifinaalissa oli 6 osanottajaa, joista finaaliin pääsi kolme. Kilpailun voittanut Alander lähtee syyskuussa edustamaan Suomea Unkariin MM-kilpailuihin.
Kuopiolaisen kilpiravintola Urbanin Keittokirja-niminen teos voitti hopeaa sarjassa Best TV-Chef Europe eli paras tv-kokki Euroopassa. Iltalehden resepteistä koottu Arjen luxus -keittokirja (Readme.fi 2016) voitti oman sarjansa kansainvälisessä Gourmand Awards -kilpailussa, joka tunnetaan keittokirjojen Oscar -kilpailuna.
Nuorten ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Nelipäiväisessä tapahtumassa alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla.
Turun taidemuseonmäellä toimiva ravintola, jolla on pitkät perinteet. Aikoinaan vain klubiravintolana toiminut paikka on nykyisin avoinna kaikille, ja uusi ravintoloitsija on ottanut ravintolan valikoimaan muun muassa kotiruokalounaan ja ilta-aukiolot. 
Kilpailuannoskuvat on julkaistu.
Toukokuun 6. päivä kutsutaan koko Suomi grillikauden avajaisiin. Suomenkeittiömestarit ja Suomen Paistinkääntäjät kutsuvat yhdessä koko kansan oppimaan grillauksen saloja ja nauttimaan grillaten valmistetusta lähiruoasta. Tapahtuma on osa Syödään yhdessä – hanketta ja Suomen 100. v juhlavuotta.
Tervetuloa sukupolvemme suurimman juhlavuoden kapituliin.
RSS ATOM