Ajankohtaista

1876 perustetun Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai 6.2.2018 merkittävän tunnustuksen, kun Paistinkääntäjien veljeskunta myönsi sille Rôtisseurs-kilven.
Tamperelainen Emmiina Lehtonen on voittanut Oulussa järjestetyt Nuorten kokkien kilpailut. Voiton myötä Lehtonen lähtee edustamaa Suomea kansainvälisiin nuorten kokkien kilpailuihin Taiwaniin syyskuussa 2018. Toiseksi kilpailussa sijoittui Aarne Hietamäki ja kolmanneksi Oona Lyly.
Holiday Club Saimaan Le Biff ravintolalle on myönnetty kilvet.
Nuorten Kokkien MM-kilpailussa Sanna Rahkosen tavoitteena oli paras menukokonaisuus. Mitalitaisto hiipui kuitenkin pieniin huolimattomuusvirheisiin raaka-ainekäsittelyissä.
Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat makuelämyksiä ainutlaatuisissa miljöissä.
Sanna Rahkosen tavoitteena on luoda paras menukokonaisuus 21 maailman parhaan nuoren kokin joukosta. Oululainen 23-vuotias Sanna Rahkonen pääsi kilpailemaan kansainväliselle areenalle voitettuaan tammikuussa järjestetyn Suomenmestaruuskilpailun alle 27-vuotiaiden kokkien kilpailuissa.
Kapitulimme Marskin Merkeissä on nyt vietetty ja on yhteenvedon aika. Heti kapitulin alussa oli havaittavissa positiivinen ja hyvän mielen asenne. Se heijastui myös kaikkiin niihin ihmisiin ja osallistujiin, jotka osaltaan toteuttivat kapitulin järjestelyt ja huolehtivat  niistä palveluista, joita toteuttaminen vaati.
Tampereella nautittiin 14.–18.8.2017 loistavasta pintxotunnelmasta, jopa 54 ravintolaa kilpaili annoksellaan yleisön suosiosta. Lisäksi tuomaristo valitsi gastronomisesti kiinnostavimman annoksen. Tuomaristo katsoi parhaaksi pintxon luojaksi Fabric Bistro & Barin ja yleisön suosikkina jyräsi jo kolmannen kerran Pikkubistro Kattila. Vaikka ravintoloiden määrä oli kasvanut 20:lla vuodesta 2016, myös yleisöä oli liikkeellä arviolta 37 % enemmän kuin viime vuonna. Ilahduttavaa oli myös se, että perheet kiersivät paikkoja lastensa kanssa. Tamperradassa on helppoa tutustua uusiin itselle tuntemattomiin ravintoloihin pikkurahalla ja näin kilpailupaikat saivat viikon aikana satoja uusia ystäviä. Parhaimmillaan ravintolat kolminkertaistivat edellisvuoden kävijämääränsä.
Ruoka- ja seurusteluravintola Casseli tarjoaa korkeatasoisia makuelämyksiä Lahden satamassa Vesijärven rannalla Sibeliustalon naapurissa.
Chaîne des Rôtisseurs - järjestön merkitys Suomen gastronomian kehittymisessä ja vaalimisessa vahvistui entisestään. Tämä on nähtävissä niin nuorten aktiivisten harrastaja- ja ammattilaisjäsenten lukumäärän kasvussa kuin lisääntyneessä kiinnostuksessa kilpitunnukseen, joka myönnetään ravintoloille ja elintarvikeliikkeille tunnustuksena korkeasta laadusta.  
RSS ATOM