Ajankohtaista

Käynnissä oleva Tampereen suurkapituli Tamperrada oli esillä perjantain MTV3 Kymmenen uutisten loppukevennyksessä.
Suomen nuori kokki Riku Ruuskanen osallistuu kansainväliseen Nuorten kokkien kisaan Istanbulissa 6. syyskuuta. Rikun harjoittelumenu tarjotaan illallisena paistinkääntäjille kilpiravintola Vesilinnassa Jyväskylässä. Ennen illallista Martti Lehtinen järjestää tuomarointikoulutuksen, jossa käydään läpi tuomaroinnin perusteita.
Käy herkuttelemassa kaikki pintxokset ravintoloissa ja äänestä oma suosikkisi.
Oulussa järjestetään kansainvälinen ruokatapahtuma Pohjoiset arktiset maut – Northern Arctic Flavours. Seminaari on kansainvälinen ruokamatkailualan tapahtuma, jossa ovat esillä terveellinen ja turvallinen ruoka, pohjoiset maut ja raaka-aineet, uusimmat alan tutkimukset sekä kiireetön ruuan valmistus ja nauttiminen paikallista ruokaperinnettä kunnioittaen.
Karjalan voutikunnan jäsenet Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala ovat julkaiseet uuden kirjan Karjalaisesta keittiöstä. Kirjassa käydään läpi perinteisiä karjalaisia herkkuja tuoreella otteella.
Oodi Lapin ruualle (10.5.2013)
Lauantaina 27.4 kokoontui Lahden Kunnaksen koululle innokkaita 6-luokkalaisia, Lahden voutikunnan jäseniä sekä Koulutuskeskus Salpauksen tarjoilijaopiskelijoita valmistamaan maittavan lounaan oppilaiden vanhemmille. Oman lisänsä päivän urakkaan toi keittiöolosuhteet – koko kolmen ruokalajin lounas tuli valmistaa ilman varsinaista valmistuskeittiötä. Käytettävissä oli vain uuni.
RSS ATOM