Ajankohtaista

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jonka ytimen muodostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Tapahtumassa kilpailtiin myös tarjoilija ja ravintolakokki- voitosta, joiden voittajat palkittiin myös Paistinkääntäjien kiertopalkinnolla. Kiertopalkinto luovutetaan voittajan oppilaitoksen hallintaan ja siihen kaiverretaan voittajan tiedot. Tänä vuonna kiertopalkinnot luovutettiin Lapin matkailuopistolle sekä Jyväskylän ammattiopistolle. Kiertopalkinnon lisäksi voittajile luovutettiin henkilökohtainen palkinto.
Ravintola C:ssä työskentelevä Matti Kuukkanen vei voiton kisakumppaneistaan Vuoden Hovimestari 2014 -kisoissa, jotka pidettiin 4.4. Helsingissä ravintola Pääpostissa.
Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jonka ytimen muodostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Tapahtumassa kilpaillaan myös tarjoilija ja ravintolakokki- voitosta. Näiden kahden kilpailulajin finalistien joukosta valitaan myös rotisseurs kiertopalkinnon saaja.
Suomen Kansallisen Nuorten kokkien ja sommelierien kilpailu järjestettiin Jyväskylässä 18.1.2014. Suomen lahjakkaimpien nuorien osaajien kovatasoisessa kilpailussa kokit valmistivat kolmen ruokalajin menun ja sommelierien kilpailuun kuuluivat teoriakokeen lisäksi käytännön taidot kuten viinin dekantointi. Kokkikilpailun voittaja Roope Kotila työskentelee Hotel Sky Ounasvaarassa Rovaniemellä ja paras sommelier Kata Shecter on töissä Ravintola Mustassa Lampaassa Kuopiossa. Molemmat voittajat lähtevät edustamaan Suomea kansainvälisiin nuorten kilpailuihin syksyllä.
Paistinkääntäjien järjestämien Vuoden Nuori Kokki 2014 ja Vuoden Nuori Sommelier- kilpailut käydään Jyväskylän ammattiopistossa, Priimuksella lauantaina 18.1.14. Päivä huipentuu upeaan neljän ruokalajin illalliseen. Tervetuloa mukaan!
Martti Lehtiselle opetusneuvoksen arvonimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt opetusneuvoksen arvonimen keittiömestari Martti Lehtiselle. Lehtisellä on takanaan vuosikymmeniä kestänyt, merkittävä ja monipuolinen toiminta suomalaisen ja keskisuomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä ja esille nostajana. Hän on kehittänyt kansallista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa sekä ruokakulttuuria ja edistänyt alan ammatillista osaamista ja kansainvälisyyttä Suomessa ja maailmalla. Eläkkeelle Martti Lehtinen jäi Jyväskylän ammattiopistosta maaliskuussa 2013, mutta osallistuu edelleen aktiivisesti kotimaiseen ja kansainväliseen alan toimintaan. Hän palasi äskettäin Istanbulista jossa hän tuomaroi paistinkääntäjien kansainvälisessä kilpailussa. Lehtinen asuu Äänekoskella.
RSS ATOM