Ajankohtaista

Peter Lex Saksasta on voittanut Etelä-Afrikassa järjestetyt kansainvälisten nuorten kokkien kilpailut.
Ravintola Murussa työskentelevä Markku Niemi on valittu vuoden sommelieriksi. Niemi on voitanut myös Paistinkääntäjien järjestämän Nuori Sommelier-kilpailun vuonna 2012.
Ari Arvonen Helsingin voutikunnasta on nimittty Suomen uudeksi valtavoudiksi. Arvonen seuraa tehtävässä Juha Ojamoa, joka hoiti vaativaa tehtävää kolmen vuoden ajan.
Tampereella järjestetään 2. – 4. lokakuuta 2014 ensimmäistä kertaa Aregala-tapahtuma, jossa kansainväliset palkitut huippukokit ohjaavat workshopeja ja opettavat omien maidensa ruokaperinteitä
Tapio Sointu, joka on tehnyt huomattavan elämäntyön lappilaisen ruokakulttuurin kehittäjänä ja puolestapuhujana, on saanut saanut Chaîne des Rôtisseurs –järjestön tunnustuksen. Pariisissa 12.7.2014 Sointu installoitiin, eli nimitettiin arvolle Membre du Conseil d'Honneur. Nimitys liittää hänet kansainväliseen kunniajäsenten neuvostoon. Neuvosto muodostuu huomattavista henkilöistä, jotka ovat tehneet töitä erityisen paljon gastronomian hyväksi.
AREGALA (Gourmet Restaurateurs Association of the Americas) on Etelä- ja Pohjois-Amerikoiden gourmetravintoloitsijoiden järjestö, joka luo mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon ja kehittää keittiömestarien maailmanlaajuista yhteistyötä. Tänä vuonna mukana oli Tamperelaisia keittiömestareita pitämässä workshoppia ja tapahtumassa käynnistettiin myös opiskelijavaihtoja.
Karjalan voutikunnan jäsenet chef rotisseur Helena Lylyharju ja officier Kari Martiala vierailivat Tyynenmeren paratiisisaarella, Havaijin Mauilla toukokuussa. Matkan tavoitteena oli tavata paikallisia rotissöörejä, tutustua heidän toimintaansa ja paikalliseen ruokakulttuuriin ja tuoda saarilta herkullisia kesäisiä ruokaohjeita suomalaisten iloksi.
Tamperelaiset keittiömestarit Toni Leskinen, Arja Luiro ja Anette Mellin on kutsuttu pitämään Master Class workshop skandinaavisesta keittiöstä Aregalan maailmankonferenssissa Perussa. Aregala on Etelä- ja Pohjois-Amerikoiden gourmetravintoloitsijoiden järjestö, joka luo mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon ja kehittää keittiömestarien maailmanlaajuista yhteistyötä.
RSS ATOM