Ajankohtaista

Viime keskiviikkona Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen voutikunta järjesti aluekilpailun, jonka voittaja lähtee edustamaan aluettamme tammikuussa Rovaniemellä järjestettäviin Vuoden Nuori Kokki 2015 Suomen mestaruuskilpailuihin.
Maître Rôtisseur Auli ja Maître Rôtisseur Ahti Isojärvi ravintola Huttu-Uulasta saivat Pelkosenniemen yrittäjäpalkinnon 21.11.2014. Lapin Kansan kirjoitus 22.11.2014 liitteenä.
Rravintola C:n Heidi Mäkinen taituroi tiensä komeasti kolmanneksi 12.10.2014 Tukholmassa järjestetyissä arvostetuissa Pohjoismaiden sommelierkisoissa. Ykkös- ja kakkossija meni Ruotsiin. Voiton nappasi Beatrice Becher. Toiseksi tuli Johan Nilsson
Aiheina uusi valtavouti ja hänen tervehdyksensä, Suomen ensimmäinen kilpipäivä, Paistinkääntäjien historiikki, Nuorten kokkien ja sommelierien kilpailut sekä uudet kilpiravintolat.
Kariston Säätiö palkitsi perjantaina 26.9.2014 ruokakirjailijat Ulla Liukkosen, Helena Lylyharjun ja Kari Martialan myöntämällä heille stipendin ansiokkaasta kirjailijantyöstä. Kolmikko teki vuosi sitten Karjalainen keittiö -kirjan ja tänä syksynä Martiala ja Lylyharju julkaisivat Lapin makuja -ruoka-, tarina- ja luontokirjan.
Joona Finni jyväskylän ammattioppilaitoksesta lähtee edustamaan Suomea ammattitaidon EM-kisoihin Ranskaan. Joona edustaa Suomea tarjoilijataitolajissa.
Kaikissa kuudessa Stockmann tavarataloissa vietetään rotisseurs-viikonloppua 26-27.9, kun demokeittiössä vierailee järjestön kokkeja maukasta ruokaa valmistamassa.
Paistinkääntäjien kilpipäivänä kilvet myönnettiin myös Turussa sijaitsevalle Ravintola Smörille, joka on tunnettu laadukkaista raaka-aineista ja käsintehdystä ruoasta.
Tampere-talolle myönnettiin tänään torstaina 25.9. Rôtisseurs-kilpi, joka on tunnustus talon ravintolan laadusta sekä ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Chaîne des Rôtisseurs’n eli Paistinkääntäjien järjestön kilpi luovutetaan talolle valtakunnallisena kilpipäivänä.
RSS ATOM