Ajankohtaista

Ravintola C:ssä Tampereella työskentelevä Heidi Mäkinen voitti Rovaniemellä järjestetyn Suomen Nuorten sommelierien kilpailun. Lauantaina 31.1 pidetyssä kilpailuissa nuoret ravintola-ammattilaiset kilpailivat teoriakokeen lisäksi käytännön taidoissa kuten punaviinin dekantoimisessa ja samppanjan tarjoilussa. Mäkinen lähtee syyskuussa edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten Sommelierin kilpailuihin Australiaan.
Rovaniemellä järjestetyn lahjakkaimpien nuorten kokkien kilpailun taso oli korkea. Lauantaina 31.1.2015 järjestetyssä kokkikilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Kokkikilpailun voittaja, Turkulainen Laura Virolainen, työskentelee Ravintola Smör’ssä. Virolaisen annoskokonaisuus arvioitiin parhaaksi niin makujen kuin keittiötyöskentelynkin suhteen. Hän lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten kokkien kilpailuihin Unkarin Budapestiin syyskuussa 2015.
Suomalainen Matti Jämsén ylsi neljänneksi maailman kuuluisimmassa kokkikilpailussa
Suomen lahjakkaimmat nuoret kokit ja viinialan ammattilaiset, eli sommelierit, kilpailevat kansallisesta voitosta Lapin matkailuopistolla Rovaniemellä tammikuun 31. päivä. Kansallisen kokkikilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä Budapestissa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin ja paras nuori sommelier edustaa Suomea Australiassa järjestettävissä kansainvälisissä kilpailuissa.
Chaîne des Rôtisseursien on myöntänyt legendaariselle keittiömestarille Paul Bocuselle ammattilaisjäsenten korkeimman mahdollisen arvon, Grand Officier Maître Rôtisseur.
Oikein hyvää ja maukasta alkutta vuotta. Paistinkääntäjät ry:n jäsenmaksukirje lähtee 9.2.2015 2. lk:n postina, joten odotettavissa viikolla 7 tai 8 Terveisin hallitus
Itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2014 ilmestyneessä Maaseudun tulevaisuus -lehdessä oli hieno artikkeli Paistinkääntäjistä ja tavoitteistamme.
Viime keskiviikkona Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen voutikunta järjesti aluekilpailun, jonka voittaja lähtee edustamaan aluettamme tammikuussa Rovaniemellä järjestettäviin Vuoden Nuori Kokki 2015 Suomen mestaruuskilpailuihin.
Maître Rôtisseur Auli ja Maître Rôtisseur Ahti Isojärvi ravintola Huttu-Uulasta saivat Pelkosenniemen yrittäjäpalkinnon 21.11.2014. Lapin Kansan kirjoitus 22.11.2014 liitteenä.
RSS ATOM