Ajankohtaista

Kilpiravintola Rouxissa Lahdessa työskenteleväö Saara Alander Huomenta Suomen haastattelussa
Elo-säätiön järjestämä Vuoden Tarjoilija kilpailussa voiton nappasi Lahtelaisessa kilpiravintola Rouxissa työskentevä Saara Alander. Alander nappasi voiton enne Boulevard Socialissa työskentelevää Taneli Lehtosta ja ravintola Demon Katriina Laitista.
Vuoden Porokokki 2015 -kisan voitto meni viikonloppuna Rovaniemellä järjestetyssä kilpailussa helsinkiläisen kilpiravintola Lyonin kisaparille Tuomas Vierelälle ja Petri Niilolalle. Komanne sijan pokkasi turkulaisen kilpiravintola Smörin edustajat.
Vuoden 2015 vuoden nuori kokki-kilpailuissa kolmannelle sijalle sijoittunut kokki Kozeen Shiwan kokkasi jälkiruokaa MTV3 Huomenta Suomen ohjelmassa
Ravintola C:ssä Tampereella työskentelevä Heidi Mäkinen voitti Rovaniemellä järjestetyn Suomen Nuorten sommelierien kilpailun. Lauantaina 31.1 pidetyssä kilpailuissa nuoret ravintola-ammattilaiset kilpailivat teoriakokeen lisäksi käytännön taidoissa kuten punaviinin dekantoimisessa ja samppanjan tarjoilussa. Mäkinen lähtee syyskuussa edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten Sommelierin kilpailuihin Australiaan.
Rovaniemellä järjestetyn lahjakkaimpien nuorten kokkien kilpailun taso oli korkea. Lauantaina 31.1.2015 järjestetyssä kokkikilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Kokkikilpailun voittaja, Turkulainen Laura Virolainen, työskentelee Ravintola Smör’ssä. Virolaisen annoskokonaisuus arvioitiin parhaaksi niin makujen kuin keittiötyöskentelynkin suhteen. Hän lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten kokkien kilpailuihin Unkarin Budapestiin syyskuussa 2015.
Suomalainen Matti Jämsén ylsi neljänneksi maailman kuuluisimmassa kokkikilpailussa
Suomen lahjakkaimmat nuoret kokit ja viinialan ammattilaiset, eli sommelierit, kilpailevat kansallisesta voitosta Lapin matkailuopistolla Rovaniemellä tammikuun 31. päivä. Kansallisen kokkikilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä Budapestissa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin ja paras nuori sommelier edustaa Suomea Australiassa järjestettävissä kansainvälisissä kilpailuissa.
Chaîne des Rôtisseursien on myöntänyt legendaariselle keittiömestarille Paul Bocuselle ammattilaisjäsenten korkeimman mahdollisen arvon, Grand Officier Maître Rôtisseur.
RSS ATOM