Ajankohtaista

Paistinkääntäjät Kari Martiala ja Helena Lylyharju ovat julkaisseet hienon kirjan makkarasta. Kannattaa tutustua!
Vuosi 2017 pähkinänkuoressa -Jäsenmäärä yli 2000, Suomi maailman kolmanneksi suurin jäsenmaa
Taitaja2018 (24.5.2018)
Paistinkääntäjät palkitsivat vuoden 2018 taitajat
Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 7.5.2018 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan tiukka finaalitaisto ratkesi tamperelaisen Kirsi Seppäsen voittoon. Kisa olikin melkoista tamperelaisosaajien juhlaa, sillä hopeasijalle tiensä taituroi Juulia Eloranta. Viime vuonna samassa kisassa saman kilpasiskokolmikon voiton vienyt Saara Alander sijoittui nyt kolmanneksi. Aikaisemmin kisatussa semifinaalissa oli 6 osanottajaa, joista finaaliin pääsi kolme. Kilpailun voittanut Seppänen lähtee 18.-22. syyskuuta edustamaan Suomea Meksikoon MM-kilpailuihin.
Suomessa kehitettyä, kansainvälisen suosion saavuttanutta kilpipäivää vietetään neljättä kertaa tulevana lauantaina. Päivän aikana järjestetään ruokaan liittyviä tapahtumia ympäri Suomen. Kilpipäivänä halutaan nostaa esille Suomalaisten ravintoloiden ja keittiömestareiden korkealuokkaista osaamista ja laadukkaiden, paikallisen raaka-aineiden merkitystä ruokakulttuuriimme.
Suomalainen koulutus on tunnustettua ja arvostettua maailmalla. Sen erityispiirteenä on samanlaiset mahdollisuudet kaikille oppilaille asuinpaikasta tai elintasosta riippumatta. Se tarjoaa ilmaisen opetuksen, materiaalit, matkat ja jo 80 vuoden ajan kouluruokailun jokaisena koululaisen työpäivänä. Nyt koululaiset pääsevät itse tekemään ruokaa läheisilleen koulun keittiössä yhdessä alan harrastajien ja ammattilaisten kanssa.
Suomen suurimman ja merkittävimmän gastronomisen järjestön Chaîne des Rôtisseurs -Suomen Paistinkääntäjien puheenjohtajaksi eli valtavoudiksi on nimitetty Johanna Hornborg-Ojala. Hän on jäsenenä harrastajataustainen.
RSS ATOM