Ajankohtaista

Suomessa kehitettyä, kansainvälisen suosion saavuttanutta kilpipäivää vietetään neljättä kertaa tulevana lauantaina. Päivän aikana järjestetään ruokaan liittyviä tapahtumia ympäri Suomen. Kilpipäivänä halutaan nostaa esille Suomalaisten ravintoloiden ja keittiömestareiden korkealuokkaista osaamista ja laadukkaiden, paikallisen raaka-aineiden merkitystä ruokakulttuuriimme.
Suomalainen koulutus on tunnustettua ja arvostettua maailmalla. Sen erityispiirteenä on samanlaiset mahdollisuudet kaikille oppilaille asuinpaikasta tai elintasosta riippumatta. Se tarjoaa ilmaisen opetuksen, materiaalit, matkat ja jo 80 vuoden ajan kouluruokailun jokaisena koululaisen työpäivänä. Nyt koululaiset pääsevät itse tekemään ruokaa läheisilleen koulun keittiössä yhdessä alan harrastajien ja ammattilaisten kanssa.
Suomen suurimman ja merkittävimmän gastronomisen järjestön Chaîne des Rôtisseurs -Suomen Paistinkääntäjien puheenjohtajaksi eli valtavoudiksi on nimitetty Johanna Hornborg-Ojala. Hän on jäsenenä harrastajataustainen.
1876 perustetun Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai 6.2.2018 merkittävän tunnustuksen, kun Paistinkääntäjien veljeskunta myönsi sille Rôtisseurs-kilven.
Tamperelainen Emmiina Lehtonen on voittanut Oulussa järjestetyt Nuorten kokkien kilpailut. Voiton myötä Lehtonen lähtee edustamaa Suomea kansainvälisiin nuorten kokkien kilpailuihin Taiwaniin syyskuussa 2018. Toiseksi kilpailussa sijoittui Aarne Hietamäki ja kolmanneksi Oona Lyly.
Holiday Club Saimaan Le Biff ravintolalle on myönnetty kilvet.
Nuorten Kokkien MM-kilpailussa Sanna Rahkosen tavoitteena oli paras menukokonaisuus. Mitalitaisto hiipui kuitenkin pieniin huolimattomuusvirheisiin raaka-ainekäsittelyissä.
Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat makuelämyksiä ainutlaatuisissa miljöissä.
Sanna Rahkosen tavoitteena on luoda paras menukokonaisuus 21 maailman parhaan nuoren kokin joukosta. Oululainen 23-vuotias Sanna Rahkonen pääsi kilpailemaan kansainväliselle areenalle voitettuaan tammikuussa järjestetyn Suomenmestaruuskilpailun alle 27-vuotiaiden kokkien kilpailuissa.
RSS ATOM