16.5.23 Valmistusilta Kulinaaritalo


Tervetuloa valmistusiltaan 16.5.23 klo 16.30 /19.00 Salpauksen Kulinaaritaloon!


Saimme tapahtuman valmistelut valmiiksi viime perjantaina ja lauantai kuluikin hauskasti koululaistapahtuman merkeissä. Suurkiitos kaikille tapahtumaan vaikuttaneille, olemme saaneet kansallistakin huomiota arvovaltaisilta tahoilta järjestössä. Tapahtuma on Suomessa ainutlaatuinen. 

Nyt siis nopeasti ilmoittautumaan valmistusiltaan, sillä kateenkorvan hankinnan vuoksi tarvitaan tieto määrästä jo torstaina 11.5. Tarjolla on neljän ruokalajin menu, jossa annosten välissä pieni esitelmä valituista viineistä.  Menun on suunnitellut Niko Nyman ja viinit tulevat Tampereen Viinitukusta ja ne esittelee Mika Huovinen.

 

Menussa alku- ja väliruoka ovat melko hapokkaita, pääruosta löytyy ”umamia” ja jälkiruoka mausteisen sitrusmainen, ehkä hieman Lähi-Itään viittava.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

Menu

Eggs benedickt kylmäsavustetusta Vesijärven hauesta ja vihreästä parsasta
https://viinitukku.fi/tuote/ferrari-organic-brut/

**
Sitruunaruoho-parsarisottoa ja paistettuja scampeja
https://viinitukku.fi/tuote/pouilly-fume-2021/

**
Paistettua vasikan kateenkorvaa
Muhennettuja korvasieniä kermaisessa dijonkastikkeessa, valkoista parsaa ja piparjuurta
https://viinitukku.fi/tuote/haus-klosterberg-riesling-2020-markus-molitor/

**
Sitrus pot de crème, cointreau-valkosuklaamoussea ja vanilja-touillea
https://viinitukku.fi/tuote/coteaux-de-layon-rouannier-10/


Ilmoittaudu siis 11.5.23 klo 23.59 mennessä, keittiöön työvaatteet ja illalliselle pikkutakki ja käädyt. Mikäli toivot poikkeusta viinitarjoiluun, vastaathan vapaakenttään toiveesi.


Lämpimästi tervetuloa!