2016 20.2. Blinit Ravintola Roux

Blinejä oli kaivattu, sen todisti 70 hengen halukkuus osallistua blinibrunssiimme. 4 päivää ennen tilaisuuttamme Suomen Gastronominen seura oli myöntänyt Rouxille Vuoden Ravintola 2016 – tunnustuksen. Näin ollen aloitimme tilaisuuden onnittelulaululla, Roux ja ennen kaikkea Kati ja Sami ovat tämän tunnustuksen ansainneet.

Lämpimät onnittelumme vielä järjestömme puolesta Katille ja Samille!

Lupauksen mukaan meitä odotti runsas noutopöytä herkkuineen. Perinteisesti aloitimme borshkeitolla ja siitä edelleen blinit ja tykötarpeet sekä vielä kaiken jälkeen vähän juustoja ja makeita kakkuherkkuja! Viinit oli valittu ammattitaidolla ja sopivat hyvin pöydän runsaisiin antimiin.

Noutopöydän antimia:
Borshkeittoa ja smetanaa
Mätiä, sipulia ja smetanaa
Valkosipuli- suolakurkkuja, hunajaa
Tilli- kurkkupikkelssiä
Punajuuri- kaprissalaattia
Savuporo- metsäsienisalaattia
Tillimuhennettuja katkarapuja
Graavia lohta, keitettyä kanamunaa
Sipulisilliä, valkosipulisilakkaa
Pippuroitua lämminsavulohta, piparjuurikermaa
Kylmäsavulohitartaria
Possupastramia, aiolia
Yrttisuolattua härkää, pikkelöityä sipulia

Rapeita, suuria blinejä.

Jälkiruuaksi:
Juustovalikoima ja juustoille sopivia herkkuja

Makeita leivonnaisia ja kakkuja

 

Näin mukana olleet kommentoivat iltapäivää:

YLEISTÄ

  • Ystävällinen vastaanotto, ihan kuin olisi odotettu vieras
  • Upea ympäristö, palvelu hyvää. Kauniit pöytäliinat, servetit eivät aivan yhtä korkeatasoiset verrattuna pöytäliinoihin. Ruoka todella maittavaa.
  • Oli taas pomminvarma Blini  Brunssi, ei mitään huomautettavaa, Pippurimyllyt pitäisi saada joka pöytään!
  • Puitteet / tunnelma (5/5), pöytäseurue (5/5), kaiken kaikkiaan hieno brunssi hyvässä seurassa
  • Täydellinen kokonaisuus, miljöö, palvelu ja ruuan erinomaisuus muodostivat tämän iltapäivän ikimuistoisuuden
  • tilaisuudessa hyvin lämminhenkinen tunnelma
  • Roux täytti erinomaisesti kaikki odotukset
  • kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus, jonka myötä on helppo ymmärtää Rouxin valinta vuoden ravintolaksi
  • Iso kiitos katille ja Samille ja koko tiimille hienosta brunssista! Upeat maut! Hieno ylöspano ja taas kerran salityö mahtavaa! KIITOS KAUNIS!!! Tämän perinteen toivoisi voutikunnassa jatkuvan!!!
  • Loistava kokonaisuus, menestystä teille toivomme koko sydämestämme!

KEITTO

  • Keitto tosi maukas, intensiivinen maku, erinomainen
  • Borshkeiton liemi (5/5)
  • keitto oli aloituksena maukas
  • jonkun mielestä hiukan liian suolainen – makuasia?
  • Borshkeitto tänään parasta ever

BLINIT

  • erinomainen maku, rapeuden säilyttäminen 80 hengen pöytään asti on melko mahdotonta, siitä ei miinusta
  • Blinit = VUODEN ROUX = +10
  • Blinit täydellisiä
  • Blinien vankkumattomana ystävänä pidin niiden rakenteesta ja mausta
  • Blinit rapeita ja hyviä, kuumia ja rapeita, sopivan paksuja, rapeampia kuin aikaisemmin
  • missä voisula??, voisulaa PITÄISI olla

”LISUKKEET”

  • Tuore kirjolohenmäti todella hyvää, ero pakastettuun selvä, tuoreus todella maistui
  • olisi kaivattu toistakin mätiä
  • Lisukkeet toimivat, kaikki lisukkeet hienosti maustettuja, niitä oli riittävästi
  • Poro-sienisalaatti ja kylmäsavulohitartar saivat erityismainintoja
  • Sieni-porosalaatti raikas ja aidot maut, leivät upea piste I:n päälle
  • Monipuolisia, jokaiselle jotakin, lihat hyviä, suussa sulavia
  • kaikki lohesta tehty oli kerrassaan mainiota
  • katkaravut hiukan valjuja voimakkaiden makujen mukana
  • possupastrami huippuhyvää

JÄLKIRUOKA

  • Mansikat ja suklaakakku sekä Peltolan Blue jälkiruokapöydän parhaat herkut
  • + jälkiruokaviini + suklaakakku
  • jälkiruokabuffet suussa sulava
  • jälkiruoka vei kielen mennessään+++

VIINIT

  • Jälkiruokaviini Mas Amiel huippuhieno kokemus
  • valkoviini tarjottiin kahdesti liian lämpimänä huomautuksesta huolimatta

TARJOILU

  • Tarjoilu pelasi hienosti
  • ihanat tarjoilijattaret
  • Palvelu ”mutkattoman mehukasta”, sujuvaa vaikka paljon porukkaa, ystävällistä ja huomioon ottavaa, ensiluokkaista, kohteliasta ja palvelualtista – kyllä meidän kelpasi!
  • alkukeiton tarjoilujono oli liian pitkä, 2 tarjoilupistettä olisi tehnyt rauhallisemman vaikutelman