Vuosi 2024

Iloinen helmikuinen Blini-tapahtuma

Blinit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisessa ruokakalenterissa ja suuri osa meistä nautiskelee näitä tuhteja herkkuja alkuvuodesta. Historiasta tiedetään, että Suomessa on syöty blinejä ainakin 1800-luvulta alkaen.

Karjalan Voutikunta järjesti Blini-tapahtuman Ravintola Nuotassa Lappeenrannassa perjantaina 16.2.

Blinejä herkuteltiin erilaisilla täytteillä : haaparouskusalaatti,        kylmäsavuporomousse, kylmäsavulohimousse, leppäsavulohi,         katkarapuskagen, kirjolohenmäti, maustekurkku, smetana,        punasipuli, yrtit ja hunaja.

Iloisia Rotissööreja kokoontui ison pöydän ääreen, jossa ruokailun lomassa kuului tyypillistä karjalaista puheensorinaa sekä iloista naurua.

Palaute tapahtumasta oli positiivinen, jossa Nuotan blinit täytteineen luokiteltiin laadukkaiksi. Osallistujia miellytti myös kokoontuminen yhden ison pöydän äärelle, jossa saatiin aikaiseksi lämminhenkinen tunnelma.

Kiitos osallistujille sekä Ravintola Nuotan henkilökunnalle onnistuneesta illasta.