Karjala

Toiminta käynnistymässä syksyllä

Koronatautitilanne on helpottunut ja voutikunnan toiminta käynnistyy pikkuhiljalleen. Ensinmäinen syksyn jäsentapahtuma on Kymin Huvilan kilvenluovutus lauantaina 19.9. Lisätietoja lähipäivinä.
Tiesitkö?

Rosmariinin nimi tulee latinasta rosmarinus, joka tarkoittaa meren kastetta tai merenruusua, mutta nimen tulkintavirheen vuoksi se saavutti keskiajalla aivan erityisen aseman, kun yrtin nimen arveltiin viittaavan Neitsyt Mariaan.

Pandemiasta hyötyä?

Juha Pöllänen mietiskelee voiko pandemiasta olla jotain hyötyäkin. Juttuun pääset tästä.

Uuden jäsenen esittely

Lari-Pekka Ruotsi on pitkämatkan gastronomi. Hänen tarinansa voit lukea tästä.

Voudin palsta

Karjalan vouti, Heikki Koskinen kirjoittaa palstallaan alueemme lähituottajista. Aluemme tarjonta yllättää monipuolisuudellaan ja tasokkuudellaan. Eikö rotissöörit voisi olla mukana kannustamassa lähituottajia menestykseen?

Heikin ajatuksia löytyy tästä.

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.