Karjala

Viranomaisten Korona-ohjeistuksen mukaisesti Karjalan voutikunnan jäsentapahtumat peruutetaan toistaiseksi.  Pyydämme jäsenistöämme seuraamaan voutikunnan nettisivuja.

Heikki Koskinen

Karjalan vouti

Pekka Kauppinen: 

Jokapäiväinen leipämme. 

Pienenä poikana opin pyhäkoulussa rukouksen, jossa pyydettiin: ”Anna meille jokapäiväinen leipämme”.  Toinenkin raamatullinen ilmaisu lienee ainakin luterilaisille tuttu: ”Otsasi hiessä pitää sinun leipäsi ansaitseman” Siis ei muulla tavalla? Aika karua, jos kirjaimellisesti ottaa!

Pekan jutun kokonaan pääset lukemaan  tästä.

Uuden jäsenen esittely

Hannu Hyppönen on upseeri ja herrasmies,  toiminnanjohtaja ja intohimoinen kotikokki. Hannun tapaa usein Lappeenrannan Upseerikerholla, jonka menestyksestä hän vastaan.

Lue enemmän Hannusta ja hänen ruokaharrastuksestaan tästä.

Voudin palsta

Karjalan vouti, Heikki Koskinen kirjoittaa palstallaan alueemme lähituottajista. Aluemme tarjonta yllättää monipuolisuudellaan ja tasokkuudellaan. Eikö rotissöörit voisi olla mukana kannustamassa lähituottajia menestykseen?

Heikin ajatuksia löytyy tästä.

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.