Virtuaalinen roseeviinitasting Taina Vilkunan MW johdolla 11.6.2021

Rosee tuo kesän kielelle. Vieläkään emme pääseä tapaamaan kasvokkain, mutta odottelu lähestyessä maaliviivaa ehdimme tutustua virtuaalisesti roseeviinien ihmeelliseen maailmaan.

Ajankohta: torstai, 11.6. klo 18.

Asiantuntija: Taina Vilkuna MW, Vice-Echanson d'Helsinki

Toteutus: Virtuaalitapaaminen TEAMS-yhteydellä

Roseeviinit eivät ole koskaan aiemmin olleet niin suosittuja kuin nyt. Aiemmin vain kesäkuukausina myyneet roseet ovat löytäneet paikkansa ympärivuotisina juomina, mutta niiden myynti kiihtyy ilmojen lämmetessä ja lomakauden koittaessa.

Viinit: Maistelun viinit hankit itse. Riippuen osallistutko yksin, kaksin vai pienessä turvallisessa lähipiirissäsi, valitse itsellesi sopivimmat tuotteet ja pullokoot. Huomaathan, että eri Alkoissa valikoima vaihtelee. Kun tilaat tuotteet verkkokaupasta, saat kaikki juomat yhdellä kertaa haluamaasi Alkon myymälään. 

Voit valita haluamasi määrän eri tyylisiä roseeviinejä - kuplilla ja ilman - esimerkiksi alla olevasta listasta, mutta toki voit turvautua jo mahdollisesti kaapistasi löytyviin roseeviineihin tai omiin suosikkeihisi. Tastingissa kerrotaan eri roseetyylien ominaisuuksista ja käyttöyhteyksistä erilaisten kesäherkkujen kumppaneina. Keskitymme siis enemmän tyyleihin kuin yksittäisiin viineihin, joten valintasi on vapaa.

Listalla on roseita eri pullokokoisina: voit valita pieniä pulloja, jolloin määrästä ei tule ongelmaa pienemmälläkään porukalla maistellessa.

Klassikkomaa Ranska:

Chateau d'Esclans Whispering Angel 2020

Rozanne Cuvée Excellence Rosé 2020

Gérard Bertrand Cote des Roses 2020

Minuty M Rosé 2020

Roseeta Rieslingistä:

Wein Hof 519 Pink Riesling

That's Neiss Pink Riesling

Torres Digno Riesling Rosé 2019

Italia ja Saksa:

Zenato Rosé San Benedetto 2020

Soprasasso Bardolino Chiaretto 2019

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2020

Fritz Walter Pinot Noir Rosé 2020

Jokerina roseekuohuva:

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

La Gioiosa Prosecco Rosé Millesimato Brut 2020

Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

Drappier Rosé de Saignée Champagne Brut

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tähän virtuaalitapahtumaan LYYTI-palvelun kautta, linkki  TÄSSÄ. Yksi ilmoittautuminen riittää, vaikka kanssasi osallistuu useampikiin pruuvaaja. Tapahtuma on maksuton, mutta lähetämme TEAMS-linkkiyhteystiedon vain ilmoittautuneille. Tapahtumaan voivat osallistua kaikkien voutikuntien jäsenet.

TERVETULOA MUKAAN!