Savoy-illallinen 26.4. (Lahden ja Helsingin voutikunnat yhdessä)

Ravintola Savoy perustettiin vuonna 1937 ja uuden ravintolan suunnittelijoiksi valittiin arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto. Aaltojen alkuperäinen suunnittelu näkyy edelleen Savoyn nykypäivässä – vuonna 2020 ravintola kunnostettiin perinteitä vaalien ja monia alkuperäisiä yksityiskohtia palauttaen.

Tänä päivänä Savoyta johtaa Chef Patron Helena Puolakka (Maître Rôtisseur), jonka komennossa ravintolan kunnianhimoisena tavoitteena on tarjota elämyksiä, jotka kunnioittavat Savoyn historiaa, mutta ovat kuitenkin kiinni tässä päivässä. Ruoka on suomalais-ranskalaista, pienin venäläisin vivahtein. Viinikellari on yksi laajimmista Suomessa.

Chaîne des Rôtisseurs Helsinki ja -Lahti järjestävät yhteistyössä vierailun Savoyhin huhtikuussa 2022. Tähän erityisiltaan saamme paikalle myös Chef Patron Helena Puolakan kertomaan Savoysta ja näkemyksistään suomalaisesta gastronomiasta huippuravintolan näkökulmasta.

Aika: Tiistai 26.4.2022 klo 17.00-21.30

Paikka: Ravintola Savoy (pääsali), Eteläesplanadi 14, Helsinki

Tarjoilu:
•    Savoyn cocktailpalat ja samppanjaa (Chef Patron Helena Puolakka)
•    5 ruokalajin Rôtisseurs-illallismenu
•    Viinipaketti
•    Kahvi/tee
•    Nordaq vedet

Hinta: 287 €/hlö, joka sisältää yllä mainitun tarjoilun (alkoholittomalla viinipaketilla 223 €/hlö).

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mielellään välittömästi, mutta viimeistään 4.4.2022.  Ilmoittautuminen tapahtuu LYYTI-palvelussa valitsemalla viinipakettivaihtoehdoista sopivat ja maksamalla osallistumismaksut. Linkki Lyyti-palveluun on TÄSSÄ.

Lahdesta järjestetään yhteinen kuljetus tilaisuuteen. Kuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä klo 15.30 ja palaa illallisen jälkeen samaan paikkaan.

Tilaisuus on avec. Tapahtuma toteutetaan, jos saamme mukaan vähintään 30 osallistujaa.

Pukukoodi: Pikkutakki, solmio ja käädyt

Tervetuloa!

Jari Prami, Bailli d'Lahti ja Vesa Loponen, Bailli d'Helsinki