OMGD-viini-ilta CWC-viinikellarissa Eteläesplanadilla to 8.9.2022

ANNA CHILEN YLLÄTTÄÄ! Tervetuloa OMGD-viini-iltaan.

Chile, suomalaisten pitkäaikainen suosikki, on huomattavasti mielikuvaansa monipuolisempi viinimaa. Tule mukaan kuulemaan maan viimeisimmistä trendeistä ja aivan uusista viinialueista!

Chile on uskomattoman pitkä ja kapea maa: Pohjoisesta Atacaman autiomaasta hyisen kylmään eteläkärkeen on matkaa 4270 km. Jos Chilen pohjoiskärki asetettaisiin kartalla suomineidon päälaelle, eteläisin osa ylettyisi lähes Egyptiin. Chilen leveys on keskimäärin 177 kilometriä, eli vain vähän enemmän kuin ajomatka Helsingistä Tampereelle. Idässä Chilen erottaa muusta Etelä-Amerikasta uljaana kohoava Andien vuoristo, ja lännessä aukeaa valtava Tyyni valtameri.

Viininvalmistusalueiden rajat ovat siirtyneet viime vuosikymmeninä yhä kauemmas Valle Centralin eli keskuslaakson kuumuudesta niin pohjoiseen, etelään, rannikolle kuin Andien alarinteillekin. Eroa pohjoisimman ja eteläisimmän viinialueen välillä on jo huimat 1700 km. Yhteensä viinitarhoja on Chilessä noin 126 000 hehtaaria, vain vähän enemmän kuin Ranskan Bordeaux’ssa.

Toki Chile on edelleen tunnetuin edullisista, mehevistä ja hilloisista punaviineistä ja pirteistä ja hedelmäisistä valkoviineistä, mutta se ei ole maan koko kuva. Uudet, viileämmille alueille istutetut viinitarhat tarjoavat raikkaita ja vivahteikkaita viinejä niin valko- kuin punaviineissäkin. Yhteistä maan kaikille viineille on edelleen erinomainen hintalaatusuhde.

Aika: torstai 8.9.2022 kello 18

Paikka: Espan viinikellari (CWC), Eteläesplanadi 20, Helsinki

Hinta: 55 €/hlö sisältäen maisteltavat viinit ja ja Chile-teemaan sovitetun kevyen maistelumenuun. Voutikunta tarjoaa alkujuoman.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viimeistään 1.9.2022 maksamalla oma ja seuralaisesi osallistumismaksu LYYTI-palvelussa, jonne linkki TÄSSÄ. Paikkoja on rajoitetusti.

Pukeutumiskoodi: Pikkutakki ja käädyt

Tilaisuus on avec.

Tervetuloa mukaan löytöretkelle chileläisten puna- ja valkoviinien pariin! Asiantuntijana ja oppaana toimii Taina VilkunaMW.