OMGD - "Vaaleat rypäleet"

Ihan vielä emme pääse tapaamaan kasvokkain, mutta odottelun lähestyessä maaliviivaa, ehdimme tutustua virtuaalisesti rypäleiden ihmeelliseen maailmaan! Tule mukaan seuraavaan OMGD-maisteluun!

Ajankohta: torstai, 20.5. klo 18.

Asiantuntija: Taina Vilkuna MW, Vice-Echanson d'Helsinki

Toteutus: Virtuaalitapaaminen TEAMS-yhteydellä

Tässä tastingissa tutustumme kolmeen vaaleaan rypälelajikkeeseen, jotka ovat levinneet joka puolelle maailmaa. Matkaamme niiden mukana klassikkoalueille Ranskaan sekä/tai haastajien kotikonnuille Etelä-Afrikkaan, Chileen ja/tai Uuteen-Seelantiin. Mukana maistelussa ovat monipuolinen Chardonnay, rapsakka Riesling ja aromikas Sauvignon Blanc. 

Viinit: Maistelun viinit hankit itse. Riippuen osallistutko yksin, kaksin vai pienessä turvallisessa lähi/ystäväpiirissäsi, valitse itsellesi sopivimmat tuotteet ja pullokoot (0,375 l tai 0,75 l). Huomaathan, että eri Alkoissa valikoima vaihtelee. Kun tilaat tuotteet verkkokaupasta, saat kaikki juomat yhdellä kertaa haluamaasi Alkon myymälään. 

Jos Sinulla on näistä rypälelajikkeista valmistettuja viinejä jo kotona omassa varastossasi, voit maistaa huoletta myös niitä. Pruuvissa keskitymme lajikkeiden yleisiin eroihin, emme niinkään yksittäisten viinien ominaisuuksiin.

Tässä linkkejä vaihtoehtoihin. Voit valita yhden valkoviinin jokaisesta ryhmästä eli yhteensä 3 tuotetta (tai toki useampiakin, jos niin haluat 😊):

Chardonnay:

Joseph Drouhin Pouilly-Vinzelles 2018

Bergsig Estate Barrel Fermented Chardonnay 2019

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2018

Lourensford The Dome Chardonnay 2019

Riesling:

Pierre Sparr Riesling Grande Reserve 2018

Yali Three Lagoons Gran Reserva Riesling 2019

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2018

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2019

Sauvignon Blanc:

Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc 2020

J. de Villebois Sancerre 2019

Jackson Estate Stich Sauvignon Blanc 2019

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie 2019

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tähän virtuaalitapahtumaan LYYTI-palvelun kautta, linkki TÄSSÄ. Yksi ilmoittautuminen riittää, vaikka kanssasi osallistuu useampikin pruuvaaja. Tapahtuma on maksuton, mutta lähetämme TEAMS-linkkiyhteystiedon vain ilmoittautuneille.


TERVETULOA MUKAAN!