Jeunes Sommeliers MM-kilpailut 12-17.9. Sloveniassa

15.8.2023

Nuorten sommeliereiden eli saliammattilaisten MM-kilpailut käydään syyskuussa Ljubljanassa, Sloveniassa. Nuorten ammattilaisten tukeminen, auttaminen ja rohkaiseminen on yksi järjestömme toiminnan merkittävimpiä töitä. Nuorten sommeliereiden MM-kilpailuja on käyty vuodesta 2007 lähtien. 

Kilpailutoiminnalla on suuri merkitys ja etu nuorten kehittymiseen ja arvostamiseen. Suomella on ollut kilpailuissa vuosittain upea edustus ja moni nuori on päässyt lisäämään tietoa ja ymmärrystä viineistä ja jaloista juomista kiehtovissa kansainvälisissä kaupungeissa ympäri maailmaa. Kilpailujen tarkoituksena on ennenkaikkea lisätä myös nautintoa omaa ammattitaitoa kohtaan ja saada arvostusta osaamiselleen.

Kilpailuun voi osallistua viineistä ja ja muista jaloista juomista kiinnostunut 21-27 vuotias henkilö, jolla on suosittelijana Rôtisseurs-jäsen. Kilpailijan ei tarvitse itse olla vielä Rôtisseurs-jäsen, mutta kilpailutoiminnan ja ruoka- ja viinitietouden lisäämisen näkökulmasta kannustamme nuoria mukaan toimintaamme ja liittymään jäseneksi järjestöömme. Järjestöstämme saat tukea ja tietoa ja verkostoidut. Järjestömme piirissä on lukuisia nuoria ammattilaisia ja erityisen intohimoisia ruoka- ja viiniharrastajia.