Ravintola Rusticheria Stellalle Rôtisseurs-kilpi

19.9.2018

Petri ja Annina Kerkkänen
Petri ja Annina Kerkkänen

Ravintola Rusticheria Stella sijaitsee Valkeakoskella Koskikaran liikekeskuksessa osoitteessa Torikatu 2. Stellan uusina omistajina aloittivat elokuussa 2014 Annina ja Petri Kerkkänen. Ravintolan ideologiana on tarjota italialaisia makuja paikallisuus ja oman maakunnan tuotteet edellä. Ravintola koostuu 100-paikkaisesta ravintolasalista ja kahvila-gelateriasta, jossa on kaupungin laajin jäätelövalikoima. Sen lisäksi 52-paikkainen viihtyisä kabinetti palvelee tilausasiakkaita, kesäisin ravintola laajenee 80-paikkaiselle terassille.

Kerkkäset ovat kokeneita ravintola-ammattilaisia, keittiömestari Petri on työskennellyt Rôtisseurs-kilpiravintoloissa kuten Origo, Grand Hotel Tammer, Henriks, Finlaysonin palatsi sekä palvellut kokkina YK-joukoissa Israelissa, Syriassa ja Libanonissa. Restonomi ja viinimestari Annina on tehnyt pitkän uran eri puolilla Suomea Sokotel Oy:n hotelleissa mm. Grand Hotel Tammerissa, ravintola Masuunissa ja Tampereen Kylpylässä. Petri on erityisesti erikoistunut italialaiseen gastronomiaan.

– Pyrimme persoonalliseen palveluun, joka huomioi vieraan tarpeen aina tilanteen mukaisesti, Annina Kerkkänen kertoo. – Haluamme asiakkaiden aistivan pikkukaupungin kiireettömän ilmapiirin myös ravintolassamme rauhallisessa ja rennossa ilmapiirissä.

Stellan juomavalikoimamme on tarkoin mietitty ruokiin sopivaksi. Italiaan painottuva viinilista ei ole erityisen pitkä, mutta tarjoaa ruokalistan ruuille useamman erinomaisen vaihtoehdon. Ja kuten ruokalista, myös viinilistakin vaihtuu muutaman kerran vuodessa.

– Aloittaessamme tavoitteemme oli olla Pirkanmaan tunnetuin italialainen ravintola viidessä vuodessa, Petri Kerkkänen jatkaa. – Mielestämme olemme hyvällä taipaleella tämän asian suhteen.

Tampereen Paistinkääntäjien vouti Mikko Reinikka, Echanson de Finlande Christina Suominen ja voutikunnan kilpi- ja laatuasioiden koordinaattori Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius kävivät testiaterialla Valkeakoskella 5. huhtikuuta 2018. Arviointikäynnin tarkoituksena oli selvittää Rôtisseurs-kilpeen vaadittava taso ravintolan hakiessa kilpistatusta.

– Nauttimamme menukokonaisuus oli erittäin korkeatasoinen, kaikki raaka-aineet ja komponentit sisälsivät runsaasti makua ja vivahteita, lautasella ei ollut mitään ylimääräistä, kokonaisuus oli tasapainoinen sekä annoksiin oli käytetty vaativia tekniikoita ja harvinaisempia raaka-aineita monipuolisesti, Mikko Reinikka kommentoi. – Annokset poikkesivat positiivisesti edukseen Pirkanmaan muusta tarjonnasta, korostaen ravintolan liikeideaa raikkaalla tavalla. Annoksista huokui kiistattomasti keittiön korkea osaaminen ja vankka ammattilaiskokemus. Viinivalinnat sopivat ruokalajeihin täydellisesti.

Chaïne des Rötisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhdessä kovatasoisten ammattilaisten ja aktiivisten harrastajien kanssa. Rôtisseurs-kilpi merkitsee palvelun ja valikoiman poikkeuksellista erottumista alueen ja alan muista yrityksistä, kilpi on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun laadusta. Laadun ja palvelun tulee pysyä samalla korkealla tasolla jatkuvasti, valikoima ja sen laajuus vaihtelevat sesonkien mukaan. Kilpikriteerit ovat julkisia ja niiden täyttymistä valvotaan vuosittain kilpiyrityksen itsearvoinnilla ja alueellisen voutineuvoston toimesta. Kilpiravintolassa tulee työskennellä vähintään kaksi järjestön arvostettua ammattilaisjäsentä.