Tampereen vuoden nuori kokki 2017 on Teemu Ovaska

1.11.2016

Vuoden nuori kokki 2017 Tampereen aluekarsinnan voitti Teemu Ovaska, joka työskentelee Hotel Ilveksessä. Teemu keskellä, vasemmalla vice-conseiller culinaire Toni Leskinen ja oikealla Tampereen vouti Mikko Reinikka.
Vuoden nuori kokki 2017 Tampereen aluekarsinnan voitti Teemu Ovaska, joka työskentelee Hotel Ilveksessä. Teemu keskellä, vasemmalla vice-conseiller culinaire Toni Leskinen ja oikealla Tampereen vouti Mikko Reinikka.

Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjät järjestää vuosittain kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, johon lähetetään kansallisen kilpailun voittaja. Kokin tulee olla alle 27-vuotias ja hänen esimiehensä järjestön jäsen. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta Ahlmanin opetuskeittiön tiloissa. Tampereen aluekarsintakilpailun voitti Hotel Ilveksessä työskentelevä vuonna 1991 syntynyt Teemu Ovaska.

Teemu on syntyisin Ylöjärveltä ja kiinnostus ruoanlaittoon sai alkunsa kokin ammattissa työskentelevän äidin esimerkin kautta. Teemu päätyi jo 15-vuotiaana kesätöihin keittiöön Kilpisjärvellä ja sitä myötä Pyynikin ammattikoulun catering-linjalle kouluttautumaan. Tällä hetkellä Teemu työskentelee Bistro Frans & Mariessa ja Ravintola Masuunissa keittiön vuoropäällikkönä. Parasta-aikaa työn ohessa hän suorittaa keittiömestaritutkintoa Jollas-instituutissa.

Syksyllä Teemu käväisi Italiassa ruokamatkalla ja pääsi tapaamaan kuuluisaa Massimo Botturaa.

­– Intohimo ja kunnioitus raaka-aineita kohtaan vain kasvaa, mitä enemmän näkee ja pääsee tekemään, Teemu kommentoi. – Aluekilpailu oli hieno kokemus ja varmasti pitää harjoitella ja valmentautua tammikuun SM-kisoja varten Oulussa.