Savon paistinkääntäjät tutustuivat Bloccoon Kuopiossa 15.3.2019

15.3.2019 klo 20:00

Anssi kertomassa miten pizza tehdään
Anssi kertomassa miten pizza tehdään
Sali täynnä . .
Sali täynnä . .
Sali täynnä . .
Sali täynnä . .
Salami pizza
Salami pizza
Peruna pizza
Peruna pizza
Tiramisu
Tiramisu

Savon paistinkääntäjät tutustuivat suosittuun uuteen artesaani-pizzeriaan Bloccoon.

Vajaat 30 innokasta pizzan ystävää kokoontui nauttimaan maukkaasta pizzasta ravintola Bloccoon Kuopioon 15.3.2019. Alkuun nautimme tervetulomaljan ja paikan yksi omistaja Anssi Kantelinen kertoi hieman syntyhistoriaa ravintolalle ja miten pizza täällä tehdään. Paikan erikoisuus on uuni, jossa on pyörivä pohja. Näin 8 pizzaa paistuu kerralla uunissa kääntelemättä, joka takaa että odotusajat pysyvät lyhyenä. 

Avauksen jälkeen aloitimme antipastilla, joka olikin oikein maukas. Suolamantelia, juustoja, salamia, kinkkua, oliiveita, joita napostellessa alkoi mukavasti tulla isompi nälkä. Jokainen ruokailija sai tilata sitten haluamansa pizzan ja toiveena oli myös, että pöydissa maistellaan ristiin eri pizzoja. Paikan yksi erikoisuus perunapizza oli oikein maukas, samoin kuin salami tai ankka. Pizzan rapeus ja maukkaus ovat omaa luokkaansa. Palan painikkeeksi tarjolla oli paikan viinejä sekä olutta. 

Ja loppuun tietysti sitten jälkiruokaa eli paikan tarjolla oli tiramisu tai sorbetti sekä limozello. Tiramisu oli kyllä oikein suussa sulava ja limozello täydensi hyvin kokonaisuutta.

ISO kiitos Bloccon väelle joustavuudesta, että pääsimme erikseen tutustumaan paikkaan ja menestystä on varmasti helppo povata paikalle. 

Terveisin

Juhani Simpanen, Bailli de Savo