Kuusenkaatajaiset Järvisydämmessä 26.1.2019

26.1.2019 klo 13:00

Bussilla matkalla kohden Järvisydäntä.
Bussilla matkalla kohden Järvisydäntä.
Päärakennus iltavalaistuksessa.
Päärakennus iltavalaistuksessa.
Maitre Rotisseur -arvo Ruotsalaisen Sepolle.
Maitre Rotisseur -arvo Ruotsalaisen Sepolle.
Kuhmosen Timo kertomassa illan menusta ja paikan ruoista yleensä.
Kuhmosen Timo kertomassa illan menusta ja paikan ruoista yleensä.
Ruokailu alkaa pitkässä pöydässä.
Ruokailu alkaa pitkässä pöydässä.
Punajuurikeittoa ja salaattia
Punajuurikeittoa ja salaattia
Peuran pataa, peruna-palsternakkasosetta ja punakaalia ja porkkanaa, herukkaa
Peuran pataa, peruna-palsternakkasosetta ja punakaalia ja porkkanaa, herukkaa
Muurinpohjalettu ja jäätölöä
Muurinpohjalettu ja jäätölöä

Vuoden 2019 ensimmäinen tapahtuma oli vierailu upeassa matkailu/kylpyläkohteessa Järvisydämmessä. Päivä sisälti matkat upeassa talvimaisemassa Järvikylään, siellä kylpylässä käynti ja illan päätteeksi illallinen upeassa Järvikylän ravintolassa.

Vuosi aloitettiin jo perinteisellä Kuusenkaatajaisilla, joka tänä vuonna suuntautui Järvikylän matkailukeskukseen 26.1.2019. Petteribussin nokka suuntasi kohden Järvikylää klo 13 ja perillä olimme puoli kolmen jälkeen. Alkuun nautimme pannukahvit ja pientä suolaista, jonka jälkeen valtaosa suuntasi kylpylään saunomaan ja uimaan. Uskaliammat kastautui avannossa asti. Osa sitten reippaili raikkaassa talvisäässä. Kylpylän jälkeen vuorossa oli kestikievarin Tulimenu -illallinen. Alkuun ojensimme Ruotsalaisen Sepolle myönnetyn Maitre Rotisseur -arvon diplomin, joka hänelle haettiin syksyllä 2018. Tämän jälkeen keittömestari Timo Kuhmonen kertoi hieman ruoasta ja paikan periaatteista raaka-aineiden suhteen. Kaikki pitkälti on hyvin lähiruokaa. Sen jälkeen nautimme kolmen ruokalajin menun

Kestikievarin Tulimenu illallinen

Alakuappeet:

Pikku Blini, Lohenmätiä, Smetanaa

unajuurikeittoa, sinihomejuustokreemi

Myskikurpitsaa ja paahdettuja siemeniä

Vineigretteä

Muhosen tilan rehtiä luomu ruisleipää

Piäsyömingit:

Loimutettua Lohta ja valkoviini- voi kastiketta

TAI

Peurapataa

TAI

Grillattua Tofua

Lisukkeena

Peruna-Palsternakkasosetta

Punakaalia ja Porkkanaa

Herukkaa

Jäläkimakiat:

Muurinpohjalettu

Jäätelöä tahikka Sorbettia

Marjoja

Kahvetta / Teetä

Kokonaisuutena menu oli onnistunut ja maultaa hyvä. Myös valitut viinit sopivat hyvin ruokiin. Ja paikkana Järvisydän on kyllä positiivinen ja hieno kokonaisuus. Kaikki on tehty viimeisen päälle ja selkeä visio paistaa taustalla ohjaten toimintaa ja rakentamista. Hieno oli huomata, että paikka on kovassa suosiossa ja lisäkapasiteettia kuulemma tarvitaan koko ajan. Positiivinen asia Itä-Suomelle ja matkailulle yleensä. Vetää ne muutkin alueet kuin Lappi :-).

Kiitokset osallistujille ja Järvisydämmen poppoolle.