Pikkujoulu Jäppilän Kievarissa 7.12.2018

7.12.2018 klo 17:00

Jäppilän kievarin Jouluinen Amerikan barbegue menu s1
Jäppilän kievarin Jouluinen Amerikan barbegue menu s1
Jäppilän kievarin Jouluinen Amerikan barbegue menu s2
Jäppilän kievarin Jouluinen Amerikan barbegue menu s2
Lauran lammastilalla tutustumassa
Lauran lammastilalla tutustumassa
Lauran lammastilan piharakennukset, jouluinen on tunnelma
Lauran lammastilan piharakennukset, jouluinen on tunnelma
Villatuotteita myymälästä
Villatuotteita myymälästä
Jäppilän kievarin tunnelmallinen pääsali
Jäppilän kievarin tunnelmallinen pääsali
Jäppilän kievarin tunnelmallinen pääsali
Jäppilän kievarin tunnelmallinen pääsali
Glögilasin äärellä
Glögilasin äärellä
Timo Tissari kertomassa buffetpöydän antimista
Timo Tissari kertomassa buffetpöydän antimista
Menupöydän antimia lisää . . .
Menupöydän antimia lisää . . .
Jälkiruoka, omenapiirakka
Jälkiruoka, omenapiirakka

2018 viimeinen tilaisuus oli pikkujoulut Jäppilän Kievarissa, jossa nautittiin Ameriikkalainen barbegue -illallinen.

2018 vuosi huipentui pikkujouluun, jota vietimme Jäppilän kievarissa. Ilta alkoi bussikyydillä Kuopiosta, jonka aikana nautittiin lasit kuohuvaa. Ennen Jäppilän kievaria pistäydyimme lammasfarmilla, joka sijaitsee kievarin lähellä. Lauranlampaan omistaja kertoi hieman heidän toiminnasta ja tutustuimme myös heidän myymälään, jossa olikin todella jouluinen tunnelma.

Sen jälkeen saavuimme Jäppilän kievariin, jossa paikan isäntä Timo Tissari otti meidät vastaan. Alkuun nautimme lasin glögiä ja TImo kertoi hieman paikan historiasta. Tämän jälkeen hän esitteli lyhyesti illan buffetpöydän menun. Tarjolla oli toistakymmentä erilaista alku ja pääruokaa alkaen purjoperunakeitosta, päättyen 20h pähkinäpuuhiilillä savustettuun härän rintaan. Kaikki tehtynä tinkimättömästi ja ameriikan tyyliin, makua ja "kaloria" säästämättä :-). Listalta oli jätetty pois muutama possutuote, mutta se ei kyllä kokonaisuutta himmentänyt yhtään.

Illan aikana kävi selväksi, että taistelussa "man vrs food", ruoka vie voiton. Onneksi tarjolla oli jälkiruokana hieman vajjuuttavvaa omena tai becanpähkinä piirasta kahvin kera, jolla varmistettiin kyllä se, että makukokonaisuus oli täydellinen. Paikan yksinkertainen viinilista tarjosi myös oikein sopivat viinit, jotka pehmensivät paikoin tulisiakin makuja sopivasti ja täydensivät etelän makuja hyvin. 

Iso kiitos vielä kerran Jäppilän Kievarin henkilökunnalle ja paikka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Normaalisti Kesä-Heinäkuussa ja sitten erikseen tilauksesta muuna aikana. Ja iso kiitos myös mukana olleille jäsenille ja tutustujille. 

Jouluterveisin

Juhani Simpanen, Bailli de Savo