Vuosikokous ja Mustan Lampaan viinijuhlamenu 15.6.2018 Musta Lammas, Kuopio

15.6.2018 klo 17:00

Keittiön tervehdys
Keittiön tervehdys
Tataki
Tataki
Vihreä kalakeitto
Vihreä kalakeitto
Soija glaseerattua härkää ja tofua
Soija glaseerattua härkää ja tofua
Tattia ja suklaata
Tattia ja suklaata

Savon Paistinkääntäjät Ry vuosikokous pidettiin Kuopiossa Ravintoa Mustassa Lampaassa 15.6.2018 jonka jälkeen nautittiin Mustan Lampaan perinteinen viinijuhlateemainen menu. Tämän vuoden viinijuhlilla teemana oli aasialainen ruoka ja siihen yhdistettiin maailman viinejä.

Mustan Lampaan versio tämän vuoden viinijuhlateemasta oli kyllä todella maukas ja mieleenpainuva. Tilaisuus aloitettiin ylätereassilla kuohuvalla lasillisella, jonka jälkeen siirryttiin pääsaliin ruokailemaan. Illan erikoisuutena oli, että kahteen alkuruokaan oli valittu kaksi viiniä, joista sitten kukin ruokailija sai valita mieluisemman vaihtoehdon. Näin tilaisuudessa toteutui myös OMGD-tasting hyvin jouhevasti.

Musta Lammas Chaine des Rotisseurs MENU 15.6.2018

ALKUMALJA
Belle Epoque Brut
Sektmariufactur Lieser
MoseI, Saksa

MENU
Tataki
wasabia, retiisia
**
Vihrea kalakeitto
**
Soijaglaseerattua harkaa
kesakurpitsaa, Sweet & Sour
**
Tattia
suklaata

VIINIT
2016 Txakoli Rosé
Hiruzta
Getariako Txakolina, Espanja
&
2016 Rose de la Cabane
Demaine de la Garreliere
Loire, Ranska
*
2017 Gruner Veltliner Stein
Jurtschitsch
Kamptal, ltavalta
&
2017 Belle Naturelle
Jurtschitsch
Kamptal, ltavalta
*
2016 Dolcetto di Dogliani
Gillardi
Piemonte, Italia
*
2010 Banyuls Rimage
Cornet & Cie
Lanquedoc-Roussillon, Ranska

Kahvi & Avec

Alkuruokana ollut Tataki oli mukavasti wasabilla maustettu makupommi, johon roseviini sopi erinomaisesti, itse tykkäsin enemmän Rose de la Cabanesta.

Seuraava alkuruoka oli vihreä kalakeitto, johon kuhafileet olivat saaneet ympärilleen yrttisen keittoliemen. Tähän viineiksi valikoitui kaksi itävaltalaista viiniä, joista Gruner Veltliner Stein oli enemmän minun makuun.

Pääruokana oli soijaglaseerattua härkää, tofua ja kasviksia ja annos oli sopivan kasvispitoisena kevyt ja maukas. Pienmonten Italialainen viini toimi erinomaisesti samoin kuin lihan ja tofun yhdistäminen.

Jälkiruoka oli aterian paras osa ja näin menu vaan parani loppua kohden, kuten kuuluukin tapahtua. Tatti-suklaa yhdistelmä toi mukavasti molempien aromit suuhun ja kilinästä päätellen tämä syötiin jokaisella viimeiseen lusikalliseen. Myös tässä viinivalinta oli onnistunut. 

Kiitokset Mustan Lampaan keittiöön ja salin puolelle erittäin onnistuneesta illasta ja mukavaa kesää kaikille.

Maukkain terveisin

Juhani SImpanen, Bailli de Savo