Gourmet-helmikuu

10.1.2015Helmikuusta on Oulussa tullut oikein gourmet-kuukausi. Nytkin on monta hienoa dinneriä tiedossa. Ja kannattaa muistaa, että maaliskuussa on Helsingissä talvikapituli: ilmoittautuminen avautuu sunnuntaina 11.1.2015.

Chez Jouni Puistolassa

Helmikuun ensimmäisenä perjantaina Ranskassa Michelin-tähdillä palkittu Jouni Törmänen ilahduttaa vierailullaan kilpiravintola Puistolan asiakkaita jo viidettä kertaa. Jounin upea viiden lajin illallinen on tarjolla kahtena viikonloppuna. Vierailun kruunaa sunnuntain juhlabrunssi. Varaa paikat seurueellesi pian, sillä tilaa on rajoitetusti! 

Chez Jouni -illalliset pe ja la 6. ja 7.2. sekä 13. ja 14.2, varausajat klo 18:00, 18:15, 18:30, 18:45, 19:00, 19:15.  Juhlabrunssi on sunnuntaina 15.2.2015. Varaus suoraan ravintola Puistolan nettisivulta

http://www.ravintolapuistola.fi/varaukset/chez_jouni

Tervaporvareiden herkkupöytä

Ja helmikuun puolivälissä, lauantaina 14.2.2015 klo 18, on Tervaporvarien herkkupöytä – makumatka kolmelle vuosikymmenelle.

Pohjoispohjanmaalainen keittiö ammentaa vakaista perinteistä sekä alati muuttuvista kansainvälisistä vaikutteista. Yhdistettynä tinkimättömän laadukkaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin sekä oman alueen ammattitaitoon syntyy tämän vuoden Tervaporvarien herkkupöytä, joka katetaan Radisson Blu Hotel Oulun Ravintola Toivoon. Makumatka vie meidät Pohjois-Pohjanmaan keittiömestareiden parhaiden annosten pariin 1980-, 1990- ja 2000-luvuille. Juomasekoituksista vastaavat Suomen Baarimestarien ja kannattajien kerhon baarimestarit.

Illalliskortti 59,00 € asiakasomistajille 56,00 €, Viinipaketti 4 viiniä 36,00 € (aperitiivi, puna- ja valkoviini 12 cl sekä jälkiruokaviini 8 cl). Pöytävaraukset suoraan Radisson Blu Hotel Oulu myyntipalvelu, puh. 020 1234 730. Ja ilmoittautuessasi ilmoita olevasi paistinkääntäjä - plaseeraus voutikunnan jäsenille sujuu siten sujuvasti. Ja muista käädyt!

Vuosikokous

Helmikuussa (17.2.) on myös vuosikokous, jonne tulee kutsu erikseen.

 

Madetojan-salilla konsertti ja Unirestan veljesateria

Hienon hieno ilta on tulossa.

 

"Mozartin ruokavieraana" -menu ja kutsu Unirestan* veljesaterialle on täällä

Mennään helmikuun lopun torstai-illaksi (26.2. klo 17.30) Madetojan saliin (Oulun musiikkikeskukseen), jossa on meille tarjolla, paitsi Unirestan paistinkääntäjien veljesateria, myös OIKOTIE OOPPERAAN, MOZARTIN SUOSITUIMMAT AARIAT (Erkki Lasonpalo, kapellimestari, Kaisa Ranta, sopraano, Arttu Kataja, baritoni, Minna Lindgren, selostaja). Kausikonsertti, kesto noin 1 h 10 min, ei väliaikaa.

Jos ajatus koko illan oopperasta tuntuu kauhistuttavalta, Minna Lindgrenin käsikirjoittamassa kokonaisuudessa pääsee tutustumaan kaikkiin Mozartin oopperoihin runsaassa tunnissa. Lindgren itse juontaa hulvattoman hauskan kokonaisuuden ihastuttavan sopraanon Kaisa Rannan ja komean baritonin Arttu Katajan esittäessä tukullisen rooleja.

Iltapalan (Uniresta) ja konserttilipun (jota Oulun sinfonia tukee) sekä tervetuliaiskuohuvan ja viinin (, joita voutikunta tukee) yhteishinta on vain 28 euroa!

Ilmoittaudu nyt jäsentapahtumat sivulla; ilmoittautumisaikaa on 12.2.2015 asti, mutta taatataksesi paikkasi ilmoittaudu vaikka saman tien.

http://www.rotisseurs.fi/oulu/oulun_jasentapahtumat/

Ilmoittautuminen on sitova. Maksu (28 euroa) suoraan voutikunnan tilille: Rotisseurs Oulu, tilinumero on FI5657414020066606 ja viitteeksi Mozart. 

Avec on tervetullut mukaan, ja muistathan ottaa mukaan käädyt, pukukoodi smart casual.

*Unirestalaisia paistinkääntäjiä ovat Henna Antila, Chef Rotisseur, Kaija-Liisa Silvennoinen, Maitre Restaurateur, Markku Partala, Rotisseur, Jarmo Väänänen, Rotisseur, Minna Gehör, Chef de Table ja Satu Fomin-Laine, Dame de la Chaine

Helsingissä talvikapituli

Ja jos maaliskuussa on asiaa Helsinkiin niin kannattaa ilmoittautua talvikapituliin. Tai lähteä sinne ihan sillä töin.  Ilmoittautumaan pääset täältä http://www.rotisseurs.fi/helsinki/

Nuorten kokkien kisa Rovaniemellä

Tammikuun lopussa 31.1. on Nuorten kokkien valtakunnallinen kisa Rovaniemellä. Kisakatsomoon ja palkintojenjakoillalliselle (Diner Amical) kannattaa vouti Anna Paakkarin kanssa lähteä. (ks. täältä asiasta enemmän)

 

Kaikista näistä tapahtumista tietoa ja ilmoittautuminen Veljesaterialle ja oopperaan jäsentapahtumat-sivulla. KLIKS

Kyllä se talvenselkä näillä eväillä taittuu... 

 

Leivinuunin kupeesta, lämpimin terveisin 

Reija 

Reija Satokangas
Vice-Chargée de Presse